Mensenrechtenorganisaties prijzen Nederland

28-04-2008 | Mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch (HRW) en de Canadese organisatie ARC International hebben vrijdag in Den Haag op een seminar over mensenrechten en seksuele geaardheid Nederland geprezen om de acties die ons land onderneemt om aandacht te vragen voor de rechten van homoseksuelen. "Ik pleit voor een wereldwijde afschaffing van de strafbaarstelling van homoseksualiteit," aldus minister Verhagen van Buitenlandse Zaken. De mensenrechtenorganisaties reageerden door ons land te prijzen: Nederland is goed bezig om internationaal de aandacht te vestigen op de mensenrechten voor homo- en biseksuele mannen en vrouwen en daarin concrete acties te ondernemen. De organisaties prezen tevens minister Verhagen om zijn focus op de mensenrechten en daarin ook die van homoseksuele mannen en vrouwen te betrekken.

In 1993 bevestigden 171 VN-lidstaten in Genève de universaliteit voor mensenrechten, maar toch sluiten landen homoseksuele mensen hiervan nog vaak uit. In meer dan tachtig landen zijn homoseksuele activiteiten nog steeds strafbaar. Tijdens het seminar spraken vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en regeringen uit onder andere Argentinië, Finland en Oekraïne. Centraal stond de vraag hoe homorechten prominenter op de agenda van internationale organisaties kunnen worden geplaatst. "Het uitgangspunt is eenvoudig: mensenrechten gelden altijd en voor iedereen, en dus ook voor mensen met een andere seksuele geaardheid. Helaas is de praktijk echter weerbarstiger. In veel landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar en in sommige landen staat er zelfs de doodstraf op. Nederland wil dat de strafbaarstelling van homoseksualiteit wereldwijd wordt uitgebannen", aldus Verhagen.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven