Meeste homomoorden in Braziliƫ

22-04-2008 | Enkele Braziliaanse homo-organisaties hebben maandag alarm geslagen omdat recente cijfers laten zien dat er iedere drie dagen een homo wordt vermoord in het land. Brazilië heeft wereldwijd het hoogste aantal homomoorden. Vorig jaar werden er 122 homoseksuelen om het leven gebracht. In Mexico werden vorig jaar 35 homoseksuelen vermoord en in de Verenigde Staten 25.

Tussen januari en half april dit jaar werden in Brazilië 49 gewelddadige moorden met homofobische achtergrond geregistreerd. Wanneer de politie onderzoek doet naar een moord met homofobie als motief en dit motief voor de moord word bevestigd wordt deze als moord in de statistieken door de homo-organisaties als 'homomoord' meegenomen. In de helft van de gevallen werden travestieten vermoord.

Onlangs was Brazilië ook al eens negatief in het nieuws. In februari van dit jaar werd de Braziliaanse homoactivist Alexandre Peixe dos Santos in zijn eigen kantoor vastgebonden, geblinddoekt en in elkaar geslagen. Santos werd door zijn belagers zo erg toegetakeld dat hij enige tijd bewusteloos raakte. De politie verklaarde al snel dat het om een homofobe daad zou gaan maar van de daders ontbreekt tot op heden nog elk spoor. In de afgelopen twintig jaar zijn in Brazilië bijna tweeduizend homo's omgebracht, velen op barbaarse wijze. In de meeste gevallen ontlopen de daders hun straf. Volgens Luiz Mott, hoofd van de meest actieve homobeweging uit de deelstaat Bahia, zijn het geweld en de minachting resultaat van het feit dat de Braziliaanse samenleving homoseksuelen ziet als vogelvrijverklaarde zondaars en geesteszieken.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven