Meeste homomoorden in BraziliŽ

22-04-2008 | Enkele Braziliaanse homo-organisaties hebben maandag alarm geslagen omdat recente cijfers laten zien dat er iedere drie dagen een homo wordt vermoord in het land. Brazilië heeft wereldwijd het hoogste aantal homomoorden. Vorig jaar werden er 122 homoseksuelen om het leven gebracht. In Mexico werden vorig jaar 35 homoseksuelen vermoord en in de Verenigde Staten 25.

Tussen januari en half april dit jaar werden in Brazilië 49 gewelddadige moorden met homofobische achtergrond geregistreerd. Wanneer de politie onderzoek doet naar een moord met homofobie als motief en dit motief voor de moord word bevestigd wordt deze als moord in de statistieken door de homo-organisaties als 'homomoord' meegenomen. In de helft van de gevallen werden travestieten vermoord.

Onlangs was Brazilië ook al eens negatief in het nieuws. In februari van dit jaar werd de Braziliaanse homoactivist Alexandre Peixe dos Santos in zijn eigen kantoor vastgebonden, geblinddoekt en in elkaar geslagen. Santos werd door zijn belagers zo erg toegetakeld dat hij enige tijd bewusteloos raakte. De politie verklaarde al snel dat het om een homofobe daad zou gaan maar van de daders ontbreekt tot op heden nog elk spoor. In de afgelopen twintig jaar zijn in Brazilië bijna tweeduizend homo's omgebracht, velen op barbaarse wijze. In de meeste gevallen ontlopen de daders hun straf. Volgens Luiz Mott, hoofd van de meest actieve homobeweging uit de deelstaat Bahia, zijn het geweld en de minachting resultaat van het feit dat de Braziliaanse samenleving homoseksuelen ziet als vogelvrijverklaarde zondaars en geesteszieken.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven