Meeste homomoorden in BraziliŽ

22-04-2008 | Enkele Braziliaanse homo-organisaties hebben maandag alarm geslagen omdat recente cijfers laten zien dat er iedere drie dagen een homo wordt vermoord in het land. Brazilië heeft wereldwijd het hoogste aantal homomoorden. Vorig jaar werden er 122 homoseksuelen om het leven gebracht. In Mexico werden vorig jaar 35 homoseksuelen vermoord en in de Verenigde Staten 25.

Tussen januari en half april dit jaar werden in Brazilië 49 gewelddadige moorden met homofobische achtergrond geregistreerd. Wanneer de politie onderzoek doet naar een moord met homofobie als motief en dit motief voor de moord word bevestigd wordt deze als moord in de statistieken door de homo-organisaties als 'homomoord' meegenomen. In de helft van de gevallen werden travestieten vermoord.

Onlangs was Brazilië ook al eens negatief in het nieuws. In februari van dit jaar werd de Braziliaanse homoactivist Alexandre Peixe dos Santos in zijn eigen kantoor vastgebonden, geblinddoekt en in elkaar geslagen. Santos werd door zijn belagers zo erg toegetakeld dat hij enige tijd bewusteloos raakte. De politie verklaarde al snel dat het om een homofobe daad zou gaan maar van de daders ontbreekt tot op heden nog elk spoor. In de afgelopen twintig jaar zijn in Brazilië bijna tweeduizend homo's omgebracht, velen op barbaarse wijze. In de meeste gevallen ontlopen de daders hun straf. Volgens Luiz Mott, hoofd van de meest actieve homobeweging uit de deelstaat Bahia, zijn het geweld en de minachting resultaat van het feit dat de Braziliaanse samenleving homoseksuelen ziet als vogelvrijverklaarde zondaars en geesteszieken.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles