Ellen DeGeneres machtigste homo

07-04-2008 | Actrice en talkshowhost Ellen DeGeneres is de machtigste homoseksueel van Amerika. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van het Amerikaanse homoblad Out. Zij stoot daarmee platenbaas David Geffen, die vorige jaar de lijst aanvoerde, van de eerste plaats.

De 50-jarige DeGeneres die samenwoont met actrice Portia de Rossi bereikt dagelijks een miljoenenpubliek met haar veelgeprezen talkshow. Als actrice was zij onder meer te zien in haar eigen komedieserie Ellen. In 1997 had zij, tegelijk met het personage Ellen Morgan uit de serie, haar coming out. Die aflevering was een van de best bekeken en meest besproken afleveringen uit de succesvolle komedieserie.

Onlangs nog deed DeGeneres van zich spreken toen zij tijdens haar talkshow aandacht vroeg voor de moord op een 15-jarige homoseksuele jongen. De jongeman werd op 12 februari j.l. door een klasgenoot door het hoofd geschoten omdat het slachtoffer diezelfde jongen een aantal dagen daarvoor had gevraagd of hij zijn Valentijn wilde zijn. DeGeneres moest haar tranen wegslikken toen zij benadrukte dat "je vermoord kunt worden omdat je homoseksueel bent...."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles