Theater/Cultuur Agenda


Blame It On… Bianca Del Rio | website
Theater Amsterdam - 29 juli 2017
 

Theater Amsterdam kleurt roze tijdens Pride. In het openingsweekend van Amsterdam Gay Pride op zaterdag 29 juli zal RuPaul’s Drag Race ster Bianca Del Rio voor het 3e achtereenvolgende jaar het podium betreden in Theater Amsterdam.

Na haar eerdere uitverkochte shows “Rolodex of Hate” en “Not Today Satan” haalt Theater Amsterdam Bianca terug naar Amsterdam voor haar nieuwe comedy special ‘Blame It On…Bianca Del Rio”. Deze show is bijzonder omdat het tijdens het normale programma van Pride Amsterdam voornamelijk om (straat)feesten en debatten draait. Theater Amsterdam heeft deze ster speciaal voor het openingsweekend naar Nederland gehaald als een theatrale en onderscheidende toevoeging op het bestaande programma.

Bianca del Rio, het alter ego van ervaren stand-up comedy artiest Roy Haylock en winnares van RuPauls Drag Race noemt zichzelf een “Clown in een Jurk”. Deze hilarische comédienne staat bekend om haar harde en vileine humor en haar slachtoffers hebben amper tijd om daar stil bij te staan voor ze verder snelt naar haar volgende onderwerp. Daarbij ontziet ze zeker zichzelf niet.


Wim Sonneveld Gala | website
Koninklijk Theater Carré in Amsterdam - 4 & 5 oktober 2017
 

Vanwege zijn honderdste geboortejaar presenteert Koninklijk Theater Carré op woensdag 4 en donderdag 5 oktober het Wim Sonneveld Gala. Loes Luca, Paul Groot, Mark Rietman, Berget Lewis, Sjors van der Panne, Annet Malherbe, Tony Neef en Orkest Pol Vanfleteren brengen een feestelijke hommage aan de in 1974 overleden artiest.

Na het succesvolle gala TOON 100 JAAR vorig jaar werkt hetzelfde team nu aan twee feestelijke avonden over de geliefde zanger en bejubelde theaterman die honderd jaar geleden werd geboren in Utrecht. Wim Sonneveld was de gedroomde vertolker van teksten van Annie M.G. Schmidt, Simon Carmiggelt, Michel van der Plas, Friso Wiegersma (onder meer Het dorp) en natuurlijk van de liedjes van de componisten Harry Bannink en Ruud Bos. Hij maakte furore als Willem Parel, Nikkelen Nelis en Frater Venantius en was ruim zevenhonderd keer te zien als professor Higgins in My Fair Lady.

Wim Sonneveld was een door en door Nederlandse artiest en geliefd tot aan zijn onverwachte dood in 1974. Een theaterrecensent omschreef hem treffend als ‘een poëtisch chansonnier, trefzekere karakterspeler en ordinaire moppentapper’. Bij het Wim Sonneveld Gala, woensdag 4 en donderdag 5 oktober in Koninklijk Theater Carré, wordt hij groots en feestelijk herdacht door onder anderen Loes Luca, Paul Groot, Mark Rietman, Berget Lewis, Sjors van der Panne, Annet Malherbe, Tony Neef en Orkest Pol Vanfleteren.


Furtjuh Live: Alles voor de Views | website
30 september 2017 tot 30 oktober 2017 door het hele land
 

Familievoorstelling 'Alles voor de Views' is de eerste YouTube Theatershow van Nederland. Rutger Vink, openlijk homoseksueel en bekend van zijn YouTube-kanaal FURTJUH, gaat komend seizoen het land door met zijn theatershow Furtjuh Live: Alles voor de Views. Kijk mee naar een spannend verhaal waarin Furtjuh’s kanaal wordt verwijderd. Beleef de furbuleuze show vol met liedjes, challenges, special guests en meer!

In Furtjuh Live: Alles voor de views wordt Rutgers nachtmerrie realiteit: zijn account wordt verwijderd. Samen met zijn YouTube-vrienden Richard, Denise en Thomas doet Rutger alles voor de views om zijn succes weer terug te vinden. Furtjuh Live is herkenbaar voor de trouwste Furtjuh-kijkers en voor iedereen een uniek kijkje in de wereld van YouTube.

 

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos getiteld 'Ze hebben onze Pride vermoord'. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Bones

21:00 | MVS

23:40 | Bones

Recent uit de kast!

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

| Haaz Sleiman (acteur)

| Lil Peep (rapper)

| Greyson Chance (zanger)

| Scott Frantz (sporter)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de misverstanden over lhbti-asielzoekers!

GayVideo | Geslachtsverandering

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven