Gay Film Nieuws en Gay Film Premieres


Heartstone | website
Vanaf 16 november 2017 in de bioscoop
 

IJslandse speelfilm uit 2016. Aangrijpend verhaal over twee IJslandse puberjongens die tijdens de zomervakantie hun eerste verliefdheid beleven, ieder op zijn eigen manier. Thor en Kristjan zijn twee onafscheidelijke vrienden in een afgelegen IJslands vissersdorp. Hoe mooi het ruige landschap daar ook is, toch slaat de verveling tijdens de lange zomermaanden vaak toe. Ze vissen een beetje, hangen rond op de autosloop en kijken naar sexy beeldkaartjes, zoals pubers dat met elkaar doen. Thuis hebben ze het geen van beiden leuk, zodat ze veel met elkaar optrekken. Ook al is Kristjan een kop groter dan Thor en begint al echt op een man te lijken, toch is het Thor die het meest aan meisjes denkt en gek is op Beta. Om geen spelbreker te zijn maakt Kristjan werk van Beta's vriendin Hanna. Maar tijdens een spelletje Truth or Dare wordt het duidelijk dat Kristjans affectieve gevoelens vooral gericht zijn op zijn vriend. Een schokkende gebeurtenis zet hun trouwe vriendschap zwaar onder druk..

 

IDFA Queer Day | website
20 november 2017 in Eye 1 - Amsterdam
 

Voor het vijfde jaar organiseert IDFA een Queer Day, met vijf bijzondere, nieuwe documentaires over LGBTQ-gerelateerde onderwerpen. Van de charismatische Chavela Vargas, die vurige rancheras liefdesliederen zingt, tot de transitie van vlogger Gigi Georgeous van Gregory naar Gigi. Van de verkiezing voor Mr. Gay Syria in Turkije tot de meest invloedrijke mode-illustrator van de 20e eeuw: de flamboyante Antonio Lopez. En in de film Queerama duiken we in de roerige en emotionele geschiedenis van de homo-emancipatie in Engeland. Aansluitend aan de films vindt een aantal korte debatten en nagesprekken plaats met filmmakers, hoofdpersonen en experts. En tussendoor is er een feestelijke borrel.

Meer informatie en ticketverkoop op de website.


Thelma | website
vanaf 7 december 2017 in de bioscoop
 

Noorse speelfilm uit 2017. De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze in de bibliotheek een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Thelma blijkt over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten te beschikken en op een dag is Anja spoorloos verdwenen.

 

Call Me By Your Name | website
vanaf 11 januari 2018 in de bioscoop
 

De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman familie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra.

 

Corpo Elétrico | website
vanaf 27 januari 2018 in de bioscoop
 

Braziliaanse speelfilm uit 2017. Elias werkt in São Paulo als ontwerper in een kledingfabriek. Met zijn familie heeft hij nauwelijks contact. Hij vindt zijn vertier in vluchtige vrijpartijen en vriendschap met zijn eveneens hardwerkende collega’s. Wanneer een statige Afrikaanse immigrant het team komt versterken, raakt Elias in de ban van deze Fernando. Hij betrekt zijn collega’s en daarmee ook de nieuweling bij nachtelijke uitjes om hem beter te leren kennen. De bonte stoet textielmedewerkers zoekt hun sociale heil in drank, muziek en elkaar.

 

God's Own Country | website
vanaf 22 maart 2018 in de bioscoop
 

Britse speelfilm uit 2017. De jonge Johnny Saxby runt de boerderij van zijn zieke vader in Yorkshire, Engeland. De communicatie tussen vader en zoon weerspiegelt hun negatieve leef- en werkomstandigheden. De uitingen van de vader beperken zich meestal tot bondige kritiek op zijn zoon. Johnny's grootmoeder neemt een stoïcijnse houding aan. Een gefrustreerde Johnny ondergaat zijn zware dagelijkse routine. In een poging om aan de harde dagelijkse sleur te ontsnappen heeft hij af en toe oppervlakkige seksuele relaties en drinkt hij in de kroegen. In het voorjaar wordt een Roemeense boerenknecht aangeworven voor het seizoen. Hij is even oud als Johnny, die hem eerst met argwaan bekijkt. De initiële spanning tussen de twee mannen ebt echter snel weg en de twee krijgen een intense verhouding die een grote invloed heeft op Johnny.

De film wordt nu al vergeleken met Brokeback Mountain!

 

Nu in de bioscoop:


Lazy Eye | website
vanaf 2 november 2017 in de bioscoop
 

Dean is een grafisch ontwerper uit Los Angeles. Wanneer hij op een dag merkt dat zijn zicht verminderd is neemt onverwachts een ex-geliefde van 15 jaar geleden contact met hem op in de hoop hun relatie weer aan te wakkeren. De twee ontmoeten elkaar in een vakantiehuisje in de woestijn in de buurt van Joshua Tree. Daar worden geheimen onthuld en wordt passie nieuw leven ingeblazen. 48 uur later zijn hun beide levens niet meer hetzelfde.

 

120 Battements par Minute | website
 

Franse speelfilm uit 2017. Parijs aan het begin van de jaren 90. Een groep jonge activisten wil koste wat het kost een remedie vinden tegen een tot dan toe onbekende dodelijke ziekte. Hun doelwit: de farmaceutische labs die mogelijke remedies bewust tegenhouden. Indien ze hun eigen levens én die van toekomstige generaties willen redden, zullen ze hun acties moeten opschroeven.

 

Die Mitte Der Welt | website
 

Duitse speelfilm uit 2016. Een heerlijke film waarin de verliefdheden, onzekerheden en verlangens van het opgroeien op frisse wijze worden getoond, gekruid met een dosis kitsch en met een zeer aanstekelijke cast De 17-jarige Phil woont met zijn tweelingzus Diane en hun moeder in een klein plaatsje. Ze zijn de buitenbeentjes van het dorp. Niet eens doordat Phil homo is, dat is in elk geval in hun gezin geen enkel probleem en ook niet voor zijn beste vriendin Kat. Maar zijn moeders vrije leven valt niet bij iedereen in goede aarde. Als het schooljaar aanbreekt komt een nieuwe jongen in de klas, de knappe en atletische Nicolas. Gebaseerd op een bekroonde roman is dit een heerlijke film waarin de verliefdheden, onzekerheden en verlangens van het opgroeien op frisse wijze worden getoond, gekruid met een dosis kitsch en met een zeer aanstekelijke cast.

 

Atomic Blonde | website
 

Amerikaanse speelfilm uit 2017. 1989, Berlijn. Vlak voor de val van de Berlijnse muur, wordt een MI6-agent dood aangetroffen. Op zak had hij waardevolle informatie, een lijst met alle namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen. De lijst is echter verdwenen. Lorraine Broughton, een doorgewinterde spionne zonder banden met Berlijn, wordt door de MI6 erop uit gestuurd om de lijst te vinden om zowel haar zelf als de wereldwijde geheime diensten te beschermen.

Opzienbarend in de film zijn enkele vrijscènes die hoofdrolspeelster Charlize Theron heeft met een vrouwelijke collega. Voor een grootschalige Hollywoodproductie is het niet gebruikelijk om dat open en bloot in beeld te brengen. Theron laat weten dat zij er honderd procent achter staat. "Ik vind het onzinnig om zo’n scène onder de lakens te laten afspelen. Dat zou ik hypocriet vinden. Ik verbaas mij erover dat er toch lieden zijn die daar moeite mee hebben en niet met het geweld."

 
 
 

Moonlight | website
 

De film speelt zich af in Miami en is opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Tijdens zijn kinderjaren, toen hij door jongens die hem pestte Little werd genoemd, ontmoet hij de drugsdealer Juan. De man ontfermt zich over de eenzame Little Chiron, die geen vader heeft en wiens drugsverslaafde moeder Paula één van Juans klanten is.

Als tiener wordt Chiron geconfronteerd met agressievere vormen van pesten en probeert hij zijn seksuele geaardheid te onderdrukken. De introverte jongeman heeft het moeilijk om een plaats in de wereld te vinden en heeft geen familie om op terug te vallen. Bovendien maakt hij deel uit van een stad en tijdperk waarin jonge mannen geweld als de oplossing voor alle problemen zien en homoseksualiteit als een zwakte beschouwen. Enkel zijn vriend Kevin biedt hem enige troost, maar al gauw worden de twee gedwongen om hun liefde voor elkaar op een drastische wijze te verbergen.

Tot slot is Chiron te zien als een volwassen, stoere man. Hij lijkt volledig veranderd, maar Kevin beseft dat alles slechts schijn is om zijn ware gevoelens te verbergen.


The Handmaiden | website
 

In het door Japan bezette Korea van de jaren 30 wil een oplichter het fortuin buitmaken van een vrouw van goede komaf. Om dit te bereiken huurt hij een jonge, vrouwelijke zakkenroller in. De zakkenroller infiltreert bij de rijke vrouw door te gaan werken als dienstmeisje. Het plan is dat zij de vrouw gaat verleiden. Maar de bedoelingen van de zakkenroller zijn duisterder dan iedereen denkt.

 

 

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Louisa & Rosanna

20:30 | Eastenders

21:30 | Gordon Gaat Trouwen

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven