Stichting Maruf wint Roze Lieverdje

15-02-2018 | Stichting Maruf, het platform voor LHBT-moslims, is de winnaar van het Roze Lieverdje 2018. Deze prijs reikt GroenLinks Amsterdam tweejaarlijks uit aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor LHBTI+ emancipatie in Amsterdam. GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink: "Zolang er nog geweld of discriminatie tegen LHBTI+'ers bestaat moeten we mensen die voor hun positieverbetering opkomen een hart onder de riem steken. Met deze prijs willen we mensen of organisaties die zich hiervoor inzetten, feestelijk in het zonnetje zetten."
 
Stichting Maruf biedt een veilige ontmoetingsplek voor LHBT-moslims waar hun geloof en seksuele of genderidentiteit samen kunnen gaan. Juryvoorzitter van het Roze Lieverdje Tirza de Fockert: "Deze organisatie spant zich al vijf jaar in voor een groep Amsterdammers die vaak kampt met discriminatie binnen meerdere gemeenschappen. Oprichters Dounia Jari en Dino Suhonic geven deze biculturele groep LHBTI+’ers een veilige haven en begeleiden ze naar zelfacceptatie. Tegelijk zoeken ze de verbinding met andere groepen in de samenleving en komen ook in het publieke debat op voor de rechten van queer moslims."

Voor het Roze Lieverdje werden drie andere kandidaten genomineerd: transrechtenactiviste Ana Paula Lima, roze predikant Wielie Elhorst en de oprichter van Pink Marrakesh Nassiri Belaraj. Nadat de jury de vier genomineerden bekend maakte, konden mensen stemmen op hun favoriete kandidaat. Uiteindelijk brachten meer dan 1000 Amsterdammers hun stem uit. Eerdere winnaars van de prijs waren politiewoordvoerder Ellie Lust, cabaretière Dolly Bellefleur en dragqueen Lady Galore.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Weerdieletters! | eergisteren | 00:56

Is er al een letter voor Hermafrodiete Self-Beffende Eskimo's Met Veganistische Polio Beugels die CO2 Neutraal zijn en dan ook nog Naadloos tegen mijn HomoReet-Letter aangeplakt kunnen worden? Dat ik daar ook ineens weer bij blijk te horen? En kan er alsjeblieft uit ťťn van die andere letters IEMAND opstaan die hetzelfde van mij vindt????? Al is het maar omdat het een vrijwel niks met het ander te maken heeft? PLIES?

Ik ben geen racist. Behalve over Uzbeekse Lilliputters met Blauwe Hoedjes, en Te Korte Beentjes. En de ergste, MET EEN STEP.

Kan het eens afgelopen zijn met al dat gezeik? Met als die standaard Mac Donalds menu's op 1 kaart? Broodje Fishburger is ook familie van me. Hoe dan?

Het zou de leesbaarheid al ten goede komen als we voorlopig enkel nog het aantal letters zouden noemen. De 5-gemeenschap. Of de 8-commoenitie. Nog geen gezicht, maar op deze manier, zet dan alles in het afgekort esperanto!


Bestaat Dit? | eergisteren | 01:07

Mensen met in oversized schaamlippen afgedaalde testikels (god weet waar die vandaan kwamen) half gelukte borstgroei, scheve tepels, wel overdadige haargroei onder de neus, maar niks onder de kin, peter pan oortjes, overdadige oorsmeerproductie, en dan ook nog onstelpbare tenenkaas? En hebben die dan geen letter? Als het bestaat dan. Want anders scheelt het gelukkig weer een letter. Dan valt het onder dat domme plusje wat ze er de laatste tijd steeds achter tiepen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven