Homoseksuele olympiŽrs dagen Pence uit

10-02-2018 | Twee openlijk homoseksuele olympiërs die uitkomen voor de Verenigde Staten hebben met een reeks foto's en uitspraken op Instagram vicepresident Mike Pence uitgedaagd. Pence is leider van TeamUSA maar volgens slopestyle-skiër Gus Kenworthy en kunstschaatser Adam Rippon niet geschikt voor deze functie omdat hij homofoob is. Op Instagram laten de twee weten dat ze zeer trots zijn hun land te mogen vertegenwoordigen tijdens de spelen in Korea. "En ik ben trots de LGBTQ-gemeenschap te vertegenwoordigen samen met deze ongelooflijke gast. Eat your heart out, Pence!" aldus Kenworthy op Instagram.

Mike Pence staat bekend als oerconservatief en homofoob. Als gouverneur van Indiana verzette hij zich jarenlang hevig tegen de wettelijke erkenning van homorechten. "De overheid zou de officiële steun aan homo-organisaties per direct moeten stoppen en het geld moeten gebruiken voor instellingen die zich inzetten om homoseksualiteit te genezen," aldus Pence in 2015. Ook is hij fel tegenstander van het homohuwelijk en het geregistreerde partnerschap voor homoparen. Als gouverneur van Indiana voerde Pence een wet door die bedrijven het recht geeft om homoseksuelen en transgenders te weigeren op basis van "religieuze vrijheid". Bedrijven, maar ook de plaatselijke overheid, mogen LHBT's diensten weigeren zonder dat hiertegen aangifte van discriminatie kan worden gedaan.

Kenworthy en Rippon voeren al enige tijd een mediaoorlog uit met Pence maar die heeft tot nu toe nauwelijks gereageerd. Toch blijven de twee, volgens diverse interviews die zij onlangs gaven, doorgaan met hun actie en blijven ze aandacht vragen voor de positie van LHBT's in de VS en de visie van de huidige regering daar op. Rippon en Kenworthy zijn de eerste twee openlijke homoseksuele Amerikaanse atleten die naar de Winterspelen gaan. Kenworthy deed ook al mee aan de Spelen in Sotsji in 2014 waar hij een zilveren medaille won, maar dat was nog voor hij uit de kast kwam.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 10-02-2018

Geloof maakt nu eenmaal meer kapot dan je lief is......


@Nico | 10-02-2018

Misschien een merkwaardige manier van geloof die kapot maakt en dus niet iedere manier van geloven....?


Nico | 10-02-2018

Al die geloven discrimineren!


Gelijk! | 10-02-2018

.... in mijn erelijst gezet.

Je ziet toch wel hoe mooi ze zijn?


Snowski | 11-02-2018

***sweet***
Mike Pence: 0 points
Gus & Adam: 12 points


needex | 11-02-2018

all support is welcom to the brave gays


Pens | 11-02-2018

Wel tegen homo's, deze Bijbelfanaticus Pence, maar heeft geen moeite ermee dat z'n baas voor de 3de x is gehuwd, met hoeren omgaat en als pussy grabber bekend staat, zaken die de Bijbel ten strengste veroordeelt.Hij pikt dus uit dat vertelboek wat hem te pas komt, echt iemand uit de 20ste eeuw. Als Trump 't begeeft, zitten we met deze huichelaar opgescheept.


harrie | 12-02-2018

Religie is voor dummies,en de ongelovigen zijn te tolerant.


@harrie | 12-02-2018

Religie is GodVoorDommen


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Little Britain

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven