FvD heeft eigen Regenboogparagraaf

15-02-2018 | De Amsterdamse lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD) Annabel Nanninga heeft woensdag laten weten dat haar partij niet het 'Regenboog Stembusakkoord' van het COC ondertekent. FvD heeft inmiddels wel een eigen Regenboogparagraaf gepresenteerd. Volgens Nanninga zijn de voorstellen van het COC "te soft, te vaag, benoemt het veel problemen niet en biedt het geen concrete oplossingen". Ze stelt vast dat in Amsterdam nog lang niet alle liefde zomaar wordt geaccepteerd. "Homoseksuelen en transgenders ervaren dagelijks uitsluiting, intolerantie en zelfs grof geweld. Dit moet stoppen, en het is de Amsterdamse politiek nog niet gelukt deze haat tegen de liefde effectief aan te pakken. Daarom doet FVD niet mee met het COC-'Regenboog-stembusakkoord'," aldus de verklaring op de website van FvD. De partij is ook niet vertegenwoordigd op Rainbowvote.NU, COC's kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

In de Regenboogparagraaf van de FvD staat onder meer te lezen dat een keiharde aanpak van anti-homogeweld gewenst is met veel surveillance, lik op stuk straffen en de inzet van zogenoemde 'lokhomos'. "Het klip en klaar benoemen van de problemen: patriarchale religies, eercultuur en strikt regressieve opvattingen vormen een beroerde combinatie met homotolerantie. Als we dat niet erkennen, kunnen we de problemen ook niet oplossen," aldus de Regenboogparagraaf van de FvD. De partij stelt tevens dat organisaties die zich homo-onvriendelijk uitlaten nooit meer subsidie mogen krijgen en niet meer in aanmerking kunnen komen voor opdrachten van de gemeente. Klik hier voor meer informatie over de Regenboogparagraaf van de FvD.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen riep COC Amsterdam de politiek enkele weken geleden al op om in actie te komen voor de rechten en veiligheid van LHBT's in de hoofdstad, te beginnen met het afsluiten van een Regenboog Stembusakkoord. Klik hier voor meer informatie over het Regenboog Stembusakkoord van het COC.

De Amsterdamse lijsttrekker van FvD Annabel Nanninga geeft bij Powned een toelichting op haar besluit (video).

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 15-02-2018

En wat hebben ons die prachtige regenboog stembusakkoorden gebracht??? NUL KOMMA NIKS... Hoop gelul en gezwam en een genderneutraal toilet. Verder gaat het rammen, schelden en mishandelen gewoon door.


Roy020 | 15-02-2018

Ben al vele jaren groot fan van Annabel Nanninga, zij krijgt in maart mijn stem! De gevestigde landelijke en lokale politiek heeft homo's (en joden) laten barsten.


JAN2 | 15-02-2018

COC te vaag? Te soft? Hielenlikker? Subsidie slurpers? Eindelijk een partij die het ook ziet. COC stelt niets meer voor. Ze gaan liever over de grens vertellen over onze vrijheden hier, terwijl die weer onder druk staan, dan hier dat te doen waarvoor ze zijn opgericht. Nu roept het COC, gaat rustig slapen er is vooralsnog niets aan de hand.


peter | 15-02-2018

Beste lui, ik ben niet homo maar wel een overtuigd linkse rakker. Na het lezen van het programma van FvD ben ik meteen lid geworden. Laat je niet misleiden dat FvD racistisch zou zijn. Op dit moment dreigen vele hier bevochten verworvenheden te worden afgebroken. We hoeven daarvoor geen namen te noemen het is allemaal heel simpel te zien. Lees de programma punten van FvD en beslis zelf, tenzij je voor je wilt laten beslissen natuurlijk...


C.Korporaal | 15-02-2018

De gevestigde orde heeft baat bij chaos en softbeleid.
Op deze manier werkt het mee om niet noodzakelijk te hoeven optreden
tegen de maatschappij onvriendelijke elementen. !


Roy020 | 15-02-2018

Wat mij wel opviel is dat FvD voor de pret-pil is. Dat vind ik een beetje te gemakkelijk zieltjes winnen onder de homo-bevolking. (U weet wellicht, ik ben tegen).


JAN2 | 15-02-2018

@ Peter, ik heb mijn keuze ook al gemaakt en mijn stem gaat absoluut niet meer naar partijen die Nederland in de uitverkoop hebben gedaan, dus ja ook ik FvD.


Roy020 | 15-02-2018

Landelijk PVV, lokaal FvD. Wilders was van de week ook weer goed, toen hij Baudet eventjes de les las.


JAN2 | 15-02-2018

Alle partijen paaien de homogemeenschap maar als ze eenmaal op het pluche zitten zijn ze in geen velden of wegen te bekennen.


Hoogbegaafd en h | 15-02-2018

Ook ik stem FvD . Hoe meer links bezig is rechts uit te sluiten hoe
rechtser ik word .


Gert | 15-02-2018

Wat regenboog stembusakkoord?
Deze viezigheid mag nooit of te nimmer een stem waar dan ook krijgen.
Het is een bewijs dat deze samenleving door en door verrot is.


Nou, Annabel | 15-02-2018

Nog geen één zure reactie gezien. Dus ik denk dat je vriendjes hebt! Belangrijke vriendjes ook. Maatschappelijke smaakmakers. Altijd al geweest.
Ik heb toch ook nog even het algemene programma van het FvD bekeken. Staan erg veel goeie punten in. Ik zie weinig "populistisch". Wel zie ik hier en daar een paar puntjes, waarvan ik denk, denk er nog eens goed over na. Met name consequenties. Maar dat hoort erbij in een jonge partij.

Een, wat laat kerstwensje voor jullie. Probeer er geen His-Masters-Voice partij van te maken. Dat zijn telkens gedrochten gebleken. Anderzijds kan ik mij nog de opkomst-tijd van D'66 herinneren. Menig ouwe hip en babyboomer (die toch al uit een kansrijkere tijd kwamen dan ik, die nèt iets jonger was), buitelde over de ander om zich ergens kandidaat te stellen voor die partij. En heel velen gewoon omdat het de snelste manier was om carriere te maken. En als dat was bereikt, ook weer snel af te zwaaien. Omdat het leven zoveel meer te bieden moest hebben. Wat natuurlijk wel wat nog leuker gaat met ook nog een politiek pensioentje erbij. Veel te danken aan die generatie, natuurlijk. Maar ook weer een behoorlijk egoistische generatie. Iedereen gelijke kansen, maar wij eerst!
Een goeie partij is als een doos Belgische Bonbons. Allemaal een tikje verschillend. Maar het blijft wel Belgische Bonbons. Heel wat meer dan een zak M&M's! Niet gemakkelijk, want net als die ouwe hippen van toen, kunnen ze niet wachten om je op een fout te betrappen natuurlijk.

Voorlopig zie ik het wel zitten met Annabel! Ik denk dat het niets wordt, zonder jou.


Tietenblind | 15-02-2018

Ik weet het niet. Ik moet nog es naar die foto kijken. Maar de klik die ik heb, is dat ik steeds het gevoel heb, deze politica heeft iets waar veel gevestigd designmeubel vet binnenkort een Melkert-kop bij gaat trekken. Omdat ze er niet OMHEEN gaan kunnen komen. Waar Pim dan goed in was: Zeggen wat je doet, en dòen wat je zegt. Toch denk ik nu al, de tickets naar New York zijn goedkoop, en er zijn banken zat daar die plek hebben. Dat zie je nu al gebeuren.

Ik weet niet wat het is. Is ze kleurenblind? Ze heeft iets waar je niet omheen kunt. Maar wat?


Pfff | 15-02-2018

Net het Rotterdams programma van de PVV gelezen. En ik dacht maar één ding: postduiven rood-wit-blauw schilderen is ook dierenmishandeling. Die willen een RTL maatschappij terug terwijl directeur Galbak juist is afgetreden. Wegens arrogantie.


Ah ja | 15-02-2018

Wilders gaat door met zijn aangifte tegen Rutte. Hoe zit dat staatrechtelijk. Eigenlijk? Ik, als burger, kan een minister(-president) niet op het matje roepen. Een volksvertegenwoordiger wèl. Zeker een fractievoorzitter. Die rechten heb ik niet als burger. Als je dan bij herhaling bij de plietsie gaat janken, (lees mee, Thierry!), kun je dan nog wel dienen als volksvertegenwoordiger? Met alle bijzondere rechten die je al hebt?

Ik denk dat je dan nog wel ooit eens gekozen bent, maar schijt op de stoel waarop je mag zitten. Wat voor lul die Rutte ook mag zijn. (En ik heb het niet zo op die allergie-neutrale-handzeep die minister president is, maar ik ben burger!!!!).

Als iemand niet alleen de verantwoordelijkheden, maar ook de bijzondere rechten van die gekozen stoel niet begrijpt, kan die dan ook op wachtgeld gezet worden en de kantine kaart ingetrokken? Staatsrechtelijk? Kan de kamervoorzitster ook wat langer dan het debat het woord ontnemen? Er zijn al zoveel debielen die om de haverklap 112 bellen. Voor weinig. Maar de voorzitter van een grote kamerfractie?

Bestaat er geen stadion verbod voor hooligan-parlementariers? Misschien eens een moment dan om over na te denken. De gebakkenluchtfabriek gaat wel door, ook zonder dat gezeik. Dat staatsrecht kan best een beetje aangepast. Want er bestaat geen strafbankje. Ik kan Mark niet in de bek spugen, en dat ie nog staatsrechtelijk verplicht is om dat allemaal aan te horen ook, Greet, jij wel. En blijkbaar geen notie om de eer aan jezelf te houden. Ga maar een paar maanden op Bali zitten. Of op de Malediven.


Erdogan2 | 15-02-2018

Regering, opsporende en vervolgende macht staan naast elkaar in een democratische staat. Trias politica heet dat. De buren zijn, de ministers en parlement, politie en OM, de onafhankelijke rechters en het leger.

Als 112 niet meer opneemt? Wie gaat Wilders dan bellen? Het leger?

Wat hij het meest verfoeit is waar hij zelf op aanstuurt.

Ga dan in Turkije wonen, Geert!


Wie | 15-02-2018

...ijn voorrechten als parlementariër niet begrijpt, hoort plaats te nemen op de publieke tribune. Zeker zij die zich machteloos voelen omdat zij enkel de macht willen hebben. Of thuis kijken. Via RTL. Zolang dat nog bestaat.

Kun je altijd nog een leuke hippe baklavlaai tent beginnen in Istanbul, Geert. Daar is de politiebescherming trouwens ook beter. Als je goede contacten hebt.


JAN2 | 15-02-2018

wat praat ik dom...


Emiel | 15-02-2018

zo te horen een goede partij . je moet homo fobie harder aanpakken en homo geweld ook. goed bezig Annabel. weet niet wat de rest van haar standpunten zijn. maar hoop dat die ook goed zijn.


Huib | 16-02-2018

Mijn stem gaat naar forum voor democratie.


Nico | 16-02-2018

Het hele COC is een theekransje geworden. Ze accepteren ook de weigerambtenaar. Slap zooitje.


Pride | 16-02-2018

Ik zal er niet op stemmen want de partij is mij te rechts maar vind het stiekum niet erg als ze met veel zeteltjes de huidige nietsdoeners en woningmarktverpesters eens de les lezen.


Pride | 16-02-2018

Ik moet het FvD nageven dat ze met inhoudelijke argumenten komen en de harde wetenschappelijke kant van de zaak kiezen als het om rechten van joden en homo's gaat en ook in bijvoorbeeld het hele klimaatgezeur. Ik kijk ook liever naar de Zeespiegelmonitor dan dat ik me laat meeslepen met het hele amerikaanse armageddon idee van de zondvloed. Ik was 6 jaar geleden fan van Samson maar nu de PvdA meelift met GL en aan die bangmakerij meedoet is het mijn partij niet meer. En zo denken velen!


Cees | 16-02-2018

Zullen we eerst maar eens afwachten wat er gebeurt als clubs als de PVV en het Forum voor Democratie eenmaal aan de macht zijn? Ik heb zo'n idee dat ze ons als een baksteen zullen laten vallen als ze ons niet meer kunnen gebruiken/misbruiken in hun kruistocht tegen de islam. De tijd zal het leren.


Pim | 16-02-2018

Eindelijk een politicus die wil best hyena tegen de islamitische homohaat, tegen de moskee waar haat jegens homos wordt gepredikt, tegen de betonschaar jeugd die gay mensen molensteen. FORUM VOOR DEMOCRATIE HEEFT MIJN STEM !


@Pim | 16-02-2018

Mijn stem blijft altijd aan mij. Niemand heeft mijn stem. Ik vind ze wel de moeite van het bekritiseren waard. Ik bedoel, een intellectueel uit Heemstede (kansloos), en een ouwe advocaat. Artsen leren nog echt een vak. Maar advocaten, echt, ik heb er velen meegemaakt, en einde van de rit moet je ze zelf een trap in de goeie richting geven, want zelf kunnen ze niks. Allemaal. Maar er blijven uitzonderingen. Laat maar zien. Want politiek is een ander vak dan kroketten bakken. Of je nou Ratelband heet of Trump. En zelfs kroketten bakken is minder simpel dan je op het eerste oog denkt.

Voorlopig sta ik er wel achter. De rest is echt bagger. Maar mijn echte stem hou ik nog even voor mezelf. Dat houdt mezelf scherp. En FvD hopelijk ook.


Nico | gisteren | 19:47

ik ben een zeiknicht


Polletiek | gisteren | 23:46

Is net als luchtverkeerleiders. Zitten op de veiligste plek. Kunnen niet neerstorten. Kacheltje aan. Bakkie leut. Veel pauzes. De nieuwste schermen voor je neus. Foto's van vrouw en kindjes ernaast.

En maar staken. En zeuren. En meer geld. En dat ze het niet aankunnen. Al die verantwoordelijkheden.


@Nico | vandaag | 00:24

https://www.youtube.com/watch?v=AYeWn66qpnc


LafaardVDWeek | vandaag | 17:23

Dat is mevrouw May uit Engeland. Het kan altijd nòg erger. De grootste afluister centrale van Europa staat al tientallen jaren in haar land. Wat daar allemaal bekend is ligt nu op de Brexit onderhandelingstafel.
Wat facebook al dik 15 jaar doet, gebeurt al veel langer. In Europa vanuit Engeland. Vooral omdat Amerikanen (met NUL privacy wettten) ons nooit vertrouwd hebben, maar de Engelsen dan nog het meest.
Dat is nu op tafel gelegd als ruilmiddel. Veiligheid. Als jullie niet meewerken dan zoek je het maar uit met je veiligheid.
Very elegant.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven