COC Amsterdam wil regenboog stembusakkoord

01-02-2018 | In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen roept COC Amsterdam en omstreken de politiek op tot actie, te beginnen met het afsluiten van een regenboog stembusakkoord. Als voorzet publiceert COC Amsterdam vandaag haar maatschappelijke agenda 2018-2022 waarin brede diversiteit en wederzijds respect centraal staan.

Naast brede diversiteit en wederzijds respect pleit COC Amsterdam voor een betere ondersteuning van vrijwilligers organisaties in het bij elkaar brengen en verbinden van groepen en individuen. In een persbericht laat de homo-organisatie weten dat het essentieel blijft dat de overheid zich inzet zodat LHBTIQ+'s zich net als iedereen veilig over straat kunnen bewegen. De aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit in zorginstellingen en op scholen is nog te afhankelijk van vrijwillige inzet en goede wil. COC Amsterdam pleit ervoor deze aandacht beter in de operationele activiteiten van deze instellingen te verankeren. Vanuit de activiteiten van COC Amsterdam blijkt verder dat zorg- & welzijnsorganisaties soms onvoldoende tegemoet kunnen komen aan specifieke behoeften van LHBTIQ+ personen. Training van medewerkers en een betere aansluiting tussen welzijnswerk en zorg-professionals zijn hier belangrijke aandachtspunten. Als laatste, er is e en groeiende behoefte aan ondersteuning bij zelfbeschikking en empowerment van verschillende groepen en initiatieven. COC Amsterdam bepleit het ontwikkelen van een integrale visie waarmee deze initiatieven effectief ondersteund kunnen gaan worden.

Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam en omstreken, zegt: "Met deze agenda zetten we in op het slaan van bruggen met verschillende emancipatie bewegingen om samen discriminatie en uitsluiting effectief terug te dringen. Ook binnen de LHBTIQ+ gemeenschappen zelf is op dit vlak werk te doen. We hopen met onze maatschappelijke agenda 2018-2022 ook inspiratie te geven voor een nieuw regenboog stembusakkoord voor de komende raadsperiode."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Dom | 01-02-2018

De politiek maakt de cultuur niet. De cultuur maakt de politiek. Want die hangen weer af van elke individuele kiezer.
Een belangenroep zou zich beter profileren in de cultuur dan in de politiek. Maar ja. Daar krijgen ze dan weer hun subsidie van, en helemaal als er niemand meer lid van wil worden.
Als je bovenstaand nog eens terugleest door die 3D bril, dan mis ik een beetje schwung. Hoeft maar een beetje te zijn. Maar zelfs dat mis ik nog. Het is homosaus van Calvť. Met veel conserveringsmiddel.


Pride | 01-02-2018

Het wordt allemaal zo breed en divers dat het betekenisloos wordt en niemand zich er meer in herkent.


Dom@Pride | 01-02-2018

Wiens brood men eet, wiens woord men preekt. Een mooie toespraak op de begrafenis en dan hollen naar de notaris.
Vroeger hadden we Schaeffer nog in Amsterdam. Die maakte weinig woorden vuil en zei "In gelul kun je niet wonen." Hoefde je je ook niet in te herkennen maar gaf wel blijk van verantwoordelijkheid. Of passie. Ergens voor staan. En dat was dan nog een wethouder, een politicus.
Als ik 2 flessen rooie wijn drink dan laat ik betere natte scheten dan dat hele COC. Ik krijg er enkel geen subsidie voor. Maar hoef ik ook niemand in de onverschillige leegte naar de bek te praten. Ik ga nog wat pizzas bestellen in Hoofddorp. Bij Pappa John. Of Joe. Of zo. En zal es bukken voor de koerier. Na twee flessen rooie wijn. Zo los je dat op.


Pride@Dom | 02-02-2018

Mooie uitspraak. Ik begrijp ook wel dat het COC een adviseur heeft die mooie teksten schrijft voor in de subsidie aanvraag. Maar die moet je buiten de pers houden. Van deze wollige container plattitudes wordt echt niemand warm, behalve de beleidsambtenaar.
Je moet het inderdaad allemaal zelf doen. Zo was het vroeger, zo is het nu.


Fout | 02-02-2018

Het is gewoon morele witwasserij.


Farce Majeure | 02-02-2018

"Inpakken en wegwezen"


Peter | 02-02-2018

Het pand van het COC in Amsterdam is gevestigd op de Stadhouderskade 89. Volgens afbeeldingen te vinden op Google, gevestigd boven het "Doven Ontmoetings Centrum".

Hoe toepasselijk. Het COC is doof voor de werkelijkheid. En de lokatie op zich is al zo duur dat men wel alles zal doen om subsidies te krijgen.

Jaren geleden heb ik mij laten schrappen als donateur voor het AIDS fonds, die bleken 30 miljoen op de bank te hebben en zaten op de Keizersgracht.

My point? Stop met die dure subsidie clupjes en GA EENS ECHT WAT DOEN


Paralellen@Peter | 03-02-2018

In Rotterdam wordt een kleuter van 3 gevonden die een week naast de overleden moeder zat. Ene Tanya van de gemeente organisaties vindt dat "wrang". Want ze waren juist "in debat" over de hulp en zorg en zo. Dus best sneu. Het geval was breeduit bekend maar toch meldt de Inspectie trots dat er een "onderzoek is gestart". Mevrouw Tanya vindt het "nog te vroeg om met vingers te wijzen". Want "de onderste steen moet eerst boven komen".

Herkent u wat, heren? Er wordt alleen nog maar GELULD maar NIKS GEDAAN.

Wat dat betreft, hou dat COC maar open voor Chinese toeristen. Kunnen ze eerst langs de molentjes op de dijk, en daarna kijken in Amsterdam naar modern TYPISCH NEDERLANDS.


VolksPrijs | 03-02-2018

De Gouden Natte Scheet
1. COC
2. Wilders
3. Minister Ollongren

[3: Hoe gelijk ook, een minister die een partij aanvalt schijt naast de pot. Zelf opruimen, a.u.b. Dat Heemsteedse gekkie is voor de politieke arena, en voor de publieke opinie. Ministers horen daar boven te staan. En verantwoording af te leggen. Ook aan intellectualistische gekkies uit, godbeterehet, Heemstede. Ga thuis maar mamma spelen.


D66 Amsterdam | 05-02-2018

D66 gemeenteraadskandidaat Yassmine El Ksaihi vindt homoseksualiteit gruwelijk, een zonde en ongewenst en ongepast.

Stem D66 en werk aan een homovrije hoofdstad!


JAN2 | 13-02-2018

@D66 Amsterdam...Neem aan deze oproep cynisch bedoelt is?


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Little Britain

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven