Checklist: Hoe herken je een homo

13-02-2018 | Een gerenommeerde krant uit Maleisië heeft afgelopen weekend een interview geplaatst met een bekende homofobe Maleisiër en plaatste er ook een checklist bij hoe homoseksuele mensen te herkennen. Volgens de lijst zijn homomannen en lesbische vrouwen makkelijk te herkennen aan een aantal uiterlijke kenmerken. Zo dragen homo's graag strakke merkkleding om zo hun sixpack beter te laten uitkomen. Ook gaan ze volgens de lijst regelmatig naar de sportschool; niet om te sporten maar om mooie mannen te bekijken. Een als ze er één hebben gezien krijgen ze stralende ogen, aldus de lijst. Ook zouden homo's te herkennen zijn aan hun baard. Lesbiennes zijn te herkennen aan hun liefde voor knuffelen en handen vasthouden. Verder zijn ze volgens de lijst graag alleen en hebben ze de gewoonte om mannen te kleineren.

De LHBT-gemeenschap in Maleisië heeft geschokt gereageerd op het artikel. Maleisië is een moslimstaat en homoseksualiteit is er bij wet verboden. Wie zich bij herhaling schuldig maakt aan homoseksuele handelingen kan een gevangenisstraf tot twintig jaar krijgen. Volgens homoactivisten is het artikel levensgevaarlijk voor homoseksuelen. "De kans bestaat dat er nu een heksenjacht ontstaat en (vermeende) homo's en lesbiennes worden aangegeven en vervolgd," aldus mensenrechtenactivist Arwind Kumar. De laatste tijd staan de rechten van de LHBT-gemeenschap ernstig onder druk in Maleisië omdat de conservatieve islam-aanhang steeds meer terrein wint. Hanafiah Malik, de man die het interview gaf aan dagblad Sinar Harian, pleit er al lange tijd voor om homoseksualiteit "met alle mogelijke middelen" uit de Maleisische gemeenschap te verbannen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 13-02-2018

En ziehier weer eens het bewijs dat je van je geloof in een sprookjesboek mentaal flink in de war raakt/bent!


Tietenblind | 13-02-2018

Nog zo een achterlijke INCOMPLETE lijst gezien! Wat een debiel land zeg! Ik kan niet eens beginnen op te schrijven wat ze allemaal nog vergeten zijn!


Tietenblind | 13-02-2018

Ok. Eentje dan. Voor de Maleisische pers. Als een man kunstschaatser is. En op de Olympische Spelen een andere man kust. Terwijl geen van de twee zich daar onprettig mee voelt. Geloof me: homo's. Kan echt niet anders. Dus als je iemand in de Maleisische bagger tegenkomt die droomt van kunstschaatsen en Olympische Spelen? Bijna zeker homo. Hand op je reet en een kurk er in.
Zet het maar snel in de krant daaro. Overigens al opgemerkt hoe ze alle COC boterletters al wŤl perfect kunnen spellen??????? LGBT. Zonder spelfouten! Is Tineke Tanya daar al geweest om bijles te geven of zo?


Emilius | 13-02-2018

nog nooit zo een absurde lijst gezien. wat een onzin. ik hou helemaal niet van een baard. draag ook geen baard. en al die andere onzin die er in staat. de hetero`s en geloof blijven maar in een sprookjes boek geloven. je kan het niet zien of iemand homo is. en dat is maar goed ook. in deze enge gelovige wereld. is er ook al een lijst hoe herken je een hetero


Regensburg | 13-02-2018

De kruizen van Regenburg. Al gelezen?
Het mooie van wie die ook gedaan heeft: Je kunt ze weghalen, van dat moskee terrein. Maar waar ga je ze dan laten?


Die moskee | 13-02-2018

(Artikel AD)
Het ontwerp staat ook in dat artikel. Van dat vredeshuis. Zowel de belettering op de gevel, als de vorm van de minaret zijn een duidelijke verwijzing naar mijn intieme delen. En die van mijn vriend.
Zolang uit zulke huizen geslagen wordt, zie ik er dus de humor niet van in. Het is beledigend. In het openbaar.


jelte | 13-02-2018

Krijg een indentiteit crisis , draag geen strakke merkkleding ga niet naar de sportschool heb geen sixpack en geen baard, zou ik dan toch geen homo zijn?


Als ik | 13-02-2018

Een geloof begin en ik zet de kut van je moeder op de toren, zo tussen de klok en het weerhaantje, dan heb jij ook gelijk Mo, afbreken. Zeker als er al verschillende moeders zijn afgeknald of in de bakkes geslagen. Het ligt een beetje andersom. Maar later heb jij ook weer gelijk. Nu niet. Dat gebouw beledigt mij.


@MaleisiŽ | 13-02-2018

Kontol Asulu Babi
(Al 40 jaar geleden geleerd wat dat betekent. Jullie hebben geeneens een woord voor six-pack!)


NidaRotterdam | 14-02-2018

Wij van Nida Rotterdam doen samen met GroenLinks, SP en PvdA mee aan de gemeenteraardsverkiezingen in Rotterdam. Samen in een Islamitisch-Links Blok. We werken aan een homovrije stad. Op Rotterdam-Zuid durft zich al geen homo te vertonen, dus we zijn aan de winnende hand.
Stem op een partij van het Rotterdamse Islamitisch-Links Blok, en stem voor een stad zonder pedo's en zonder homo's. Bescherm uw kinderen! Voor een homovrije toekomst! Stem Grenlinks, SP, PvdA of NIDA!


korhil | 14-02-2018

@nidarotterdam wat een onzin. SP is helemaal niet tegen homo`s . Pvda zijn meelopers heb je niks aan. of de VVD zo geweldig is. die doen ook helemaal niks voor homo`s . rechts maak alleen maar het land kapot en de rijken maar rijke . over de rug van de arme. we hebben laatste jaren alleen maar rechts gehad.het geweld op homo`s is erg toegenomen. er komen steeds meer buitenlanders hier heen dankzij de VVD en Rutte. dus stem rechts VVD, CDA, cristenunie en SGP op geen toekomst en een homovrije toekomst, en werken tot je dood.


SP=IS=Hamas=fasc | 14-02-2018

De SP en de Internationale Socialisten streven naar een cultuur zoals we die in Gaza zien onder het bestuur van Hamas. De Palestijnen in Gaza hebben de doodstraf op homoseksualiteit gezet. Op weinig plekken ter wereld worden homo's zo slecht behandeld als waar islamieten wonen.
De SP is een partij die in Rotterdam een alaiantie is aangegaan met de Moslimbroeders van NIDA. Dan ben je als SP-er mede schuldig aan de toenemende homohaat en dan ben je gewoon een heel domme mafketel (NSB-er).


Tiefus | 14-02-2018

Wat een kudde amateur trollen ineens!
Dommer dan dom.
In en anonieme posting anderen woorden in de mond leggen.
Debiele zelf-ontplof clubjes erbij halen om bang te maken.
Ook anoniem.
Ga es op school of probeer iets te leren.
Want in trollen ligt je toekomst zeker niet.
En dan nog voor gemeenteraadsverliezingen. Over hoe laat je je vuilnis mag buiten zetten. En andere huishoudelijke zaken.
Alsjeblieft zeg! Pubers!


Recensie | 14-02-2018

Even gekeken naar de site van die NIDA. Soort van verkeerdgespelde AIDS en met DNA erbij of zo. Door het Rad van Avontuur gehaald. Ze zijn gebaseerd op hun geloof, zoals ze schrijven. Maar daarna lees je alleen maar over dat ze (meer) macht willen. En helemaal geen klote niks over dat hele geloof. Wat dat dan betekent. Waar dat dan voor staat. Dan hebben ze nog 25 punten. En die gaan al helemaal nergens over. Eentje licht ik een op: "Geloof in het talent van potentiŽle school dropouts". Grappig. Ze zijn dus al potentiŽle dropouts hŤ? Zo ben ik nooit aan mijn schooltje begonnen jongens.

En als laatste, veel geloof, maar nergens duidelijk over wťlk geloof dan. Ze moeten wel meer mogen geloven in Rotterdam. Wat dat inhoudt blijft vrij onduidelijk.

Maar misschien ook een slecht gemaakte website natuurlijk.


Peter | 15-02-2018

Beste mensen, elke gay met een beetje verstand begrijpt dat de keuze van de linkse partijen in Rotterdam om een alliantie aan te gaan met mensen die strijden voor islamitische waarden een heel foute keuze is.

De geschiedenis zal leren dat de linkse politici die, zoals in Rotterdam, heulen met de politieke islam, in perspectief een status hebben zoals de leden van de NSB in de Tweede Wereldoorlog.


harrie | 15-02-2018

Als het komt tot discriminatie kunnen we nog leren van MaleisiŽ .daar worden grote Chinese bevolkingsgroepen in allerlei vormen gediscrimineerd omdat ze geen moslims zijn.


HetGroteGebrek | 15-02-2018

... van moslims is dat er zo weinig zijn die boos worden. Welkom op een mooi feestje. Veel broodjes zalm opvreten, en daarna zeiken dat het niet genoeg was. En dan nog verbaasd zijn dat je niet gewoon je mening mag uiten. Want dat was toch beloofd. Veel broodjes zalm en je mag hier overal je mening over geven. En wel boos als iemand dan zegt, heb je er al niet genoeg in je mik gestoken? Waarom die verwarring? Mijn halve Nederlandse familie was ook altijd zo. Op familiefeestjes. Die namen zelfs plastic zakken mee.

De oplossing begint altijd bij jezelf. Haha. Maar... voor moslims ook. En biesar!!!! (Ruttetaal), want IEDEREEN is import. In Holland. Het is twee kneuzen op de dijk. De ene is zijn afkomst vergeten, de ander snapt niet wat de bedoeling is.


DieTweeKneuzen | eergisteren | 16:35

Er was ooit dat mooie verhaal van de manke en de blinde.

Kijk je naar het Nederland van nu, dan is de blinde manisch bezig met de lichtknop te vinden om dat uit te schakelen, terwijl de manke inmiddels liever doof geboren was.

Dus dat schiet lekker op.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Little Britain

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven