Botenparade legt nadruk op mensenrechten

11-02-2018 | De organisatie van Pride Amsterdam wil dit jaar met de traditionele botenparade vooral aandacht vragen voor de mensenrechten in de wereld. De boten van onder andere Amnesty International, Greenpeace en het College van de Mensenrechten zijn dit jaar dan ook door de organisatie uitgeroepen tot 'Parels van de parade'. "Elk jaar worden we weer geconfronteerd met allerlei vreselijke verhalen uit de hele wereld. Schendingen van mensenrechten, geweld tegen LHBTI's, afnemende acceptatie in eigen land, vooroordelen en ongepaste grappen. Bij het organiseren van de Pride komt dit allemaal samen. Het lijkt helaas elk jaar erger te worden. Frustrerend, maar het geeft ook veel energie om door te gaan met wat we doen," aldus directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride. De stichting 'Meer dan gewenst' heeft de eerste 'Support Card 2018' gekregen van de Rabobank. Pride Amsterdam wordt dit jaar van 28 juli tot 5 augustus 2018 gehouden. De botenparade is 4 augustus. Het doel van Stichting Amsterdam Gay Pride is om aandacht te blijven vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI's in het bijzonder.

Het thema van de aankomende Pride is: 'Heroes'. De ballotagecommissie die bepaalt welke 80 boten er mee mogen varen, had ook dit jaar weer een moeilijke taak. "De meeste inzendingen hebben op een creatieve wijze invulling gegeven aan het thema van dit jaar: 'Heroes'," vertelt voorzitter Frits Huffnagel van de stichting Amsterdam Gay Pride. "Ook zal in de Botenparade worden verwezen naar de Gay Games, die twintig jaar geleden in Amsterdam werden gehouden. En de ontwikkelingen in de wereld krijgen een stevige plek, want er is nog genoeg om voor te vechten. De ballotagecommissie miste wel een beetje aandacht voor actuele ontwikkelingen in Nederland. Daarom houden we een plek vrij voor een boot die daar aandacht voor zal vragen."

Bijzonder is dat het College voor de Rechten van de Mens ook meevaart. "Dat zegt nogal iets," vertelt Spee. "Ze varen niet zo maar mee en hebben een belangrijke boodschap te vertellen. Met hun boot willen ze benadrukken dat 'jezelf kunnen zijn' een mensenrecht is. Het College voor de Rechten van de Mens pleit voor gelijke rechten voor iedereen, waar ook ter wereld. Mensenrechten zijn er om mensen te beschermen tegen de macht van de staat en moeten ervoor zorgen dat iedereen kan leven in menselijke waardigheid. Het is de eerste keer dat het College voor de Rechten van de Mens meevaart."

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende boten tijdens Pride Amsterdam 2018.

Tijdens het 'Kick-off event' in de Sugar Factory in Amsterdam zijn ook de Pride ambassadeurs voor dit jaar bekend gemaakt. Lees hier wie de komende tijd ambassadeurs voor Pride Amsterdam 2018 zijn.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Paul | 12-02-2018

Het blijft een geforceerde toestand die Amsterdamse Pride: thema is "Heroes", maar met de botenparade wil men aandacht vragen voor mensenrechten in de wereld en dan moet ook nog verwezen worden naar de Gay Games van 20 jaar geleden...


Opgepast | 12-02-2018

Je mensenrechten zijn je enige rechten "to die for". Die krijg je van niemand. Clubjes die zich voordoen dat zij je die rechten "geven" nemen je in de maling.

Dat voor de "actualiteit" nog één plekje over is, vast achteraan is ook spijtig. Tante komt niet, dat gaat òf Venetië worden (zo nep als het maar kan en als nou één volk toeristen in de maling kan nemen dan zijn het wel Italianen), òf het wordt floating market in Bangkok. Ook nep. Maar zelfs alletwee opgeteld bij verre niet zo nep als Nederland.


Enneh | 12-02-2018

Vergeet je vlag niet bij de bonte was te leggen. Want hij is al zo vaal.


RegeltjeGemist | 12-02-2018

"En de ontwikkelingen in de wereld krijgen een stevige plek, want er is nog genoeg om voor te vechten."

Welke ongeletterde en onbelezen debiel heeft deze zin zijn bek uit kunnen krijgen? Het wordt bijna weer humor, zo debiel! Ik zou bijna het Rode Kuis en het Wereld Natuur Fonds er voor opzeggen! Om er een Oranje fiets voor te kopen voor op de Paralympics rondjes te rijden.

Ik zie alleen maar bloed, tanden, bakstenen en meer van zulks. En nog niemand vechten. We worden alleen maar geslagen. Elke week of zo. Welke geitenwollensok-ouwetiefuship heeft die zin bedacht??!!!! Hoe krijg je het je bek uit!


Eerste boot | 12-02-2018

Willem met T-Shirt: "Bottom"
Maxima met T-Shirt: "Top".
En Rutte op het achterdek. Met een cola. En T-Shirt: "Versatile".

Dan kom ik ook. Want dan zou het eindelijk een feestje zijn.


Boot2 | 12-02-2018

Daar wil ik wel op mee. De zus van Poetin. De zus van Kim. En die Ivanka. T-Shirt naar keuze. Hele linke boot want voor je het weet pleuren ze wat in je thee, of ze smeren wat in je gezicht, en haal je het hele Westerdok niet meer. Maar ik durf dat wel aan. Geen probleem.


Boot3 | 12-02-2018

Is voor de hoofdsponsor: Kleenex. Want we gaan overal onze neus snuiten en de tissues achterlaten. In parken en plantsoenen. In voortuinen ook. En dat heel de meute zich ernstig zorgen maak over wat daar vannacht gebeurd is.
Tissues. Maar wel van een goed merk.


Uhmmm | 12-02-2018

Het thema was toch "heroes"???????


Roy020 | 12-02-2018

Zullen we er gewoon lekker mee stoppen met die Gay Pride. Het is vooral een commercieel hetero-feest geworden. En daar waar het nog gay is is het vooral een deugparade.


Richard | 12-02-2018

Wil die botenparade wel is mee maken.


Vraag | 12-02-2018

Vaart die Gordon mee? Want als iemand nou bij herhaling echt alles verkloot is die het wel. Eerst zichzelf uitverkocht tot op het bot. En da nog puinhopen. Over eerlijk zijn notabene. Jong is leuk hoor. Maar als jij ouder bent dan zou je zelf de wijste moeten zijn. Als je tenminste wat geleerd hebt met ouder worden. Anders zie ik niets anders dan misbruik. Meer of minderjarig maakt niet uit. Begin een voetbalprogramma en lul es met Heineken, Goor!


Tja | 13-02-2018

Het was nooit een gaypride maar gewoon een feest om meer toeristen te krijgen. Maar ja trok meer heteros aan dan homo's en die heteros noemde het gaypride. Maar $$$$ is $$$$$ he of ho. Zie het probleem niet zo, je hoeft er toch niet heen!!!!
En begin niet over die afgekloven gorden moet ik kotsen....


Alaaf | 13-02-2018

Tot voor kort lachten Mokumers meewarig om die Carnaval vierende Zuiderlingen:in hun ogen 'n hossend zuipfestijn.Geestig te zien dat A'dam mid zomer z'n eigen Carnaval heeft gecreëerd.Thema "Homo" foetsie! Gordon is Prins (c)AnalParade. Zum kotzen!


Pride | 13-02-2018

Leuk dat men de boot van Siep de Haan accepteert. Als held van de Gay Games en natuurlijk de eerste Gay Prides.
En dat dat zomaar mag, want het woord Gay is taboe nu we allemaal LHGBTiC+ moeten zeggen.
Dat bekt ook zo lekker. "We're here, we're Queer, get used to it" wordt nu "We're everywhere, we're LHGBTiC+, get used to it because we can't".


@Pride | 13-02-2018

Ik zie mezelf niet meer als homo of gay. Of als boterletter. Ik ben gewoon TietenBlind. Ik voel me veel meer thuis bij dat woord. Net zoiets als kleurenblind. Alleen dan voor tieten. Ik kom niks tekort want genoeg Tietenblinden op de wereld om lekker bij in bed te kruipen ook. En uit de kast? Dan eerst al die stiekeme kleurenblinden!!!!
Het mooie van TietenBlind zijn, is dat je bij het zien van tieten niet gelijk een onbedwingbare drang krijgt om je voort te planten. Of gefrustreerd moet rondlopen omdat de tietendraagster daar voorlopig helemaal geen trek in heeft. TietenBlinden onder elkaar is gewoon wat gemakkelijker.

Met al die verkwanselde boterletters, ik ben TietenBlind. En helemaal happy daarmee. Bijna gay, zeg maar.


Tietenblind | 13-02-2018

Ze mogen mijn letter van het leesplankje strepen.


Tietenblind | 13-02-2018

En @Yoes en @Mo, je weet toch dat je blinden niet mag slaan hé?


@Gordon | 13-02-2018

Wie met één vinger naar een ander wijst, wijst er met drie naar zichzelf. Als ik de berichten van de laatste dagen lees, op die manier, dan is het wel een stuk duidelijker allemaal. Dan hoef ik dat boek niet meer te lezen. Jammer dat je met alle mogelijkheden en talenten die je hebt nooit je platte afkomst hebt weten te overstijgen. Er zijn mensen die minder kansen krijgen.


Pride@ Tietenbli | 14-02-2018

Al zouden we als Tietenblinden mee willen doen met de LGHTBCi+ parade, we worden niet toegelaten omdat de T al is vergeven aan de transsexuelen.
Dat is eigenlijk niet eerlijk. Wij heben de H gekregen maar die kunnen de lesbische potten ook claimen (want ook homosexueel) alsmede de voormalige hetero's transen.
We worden als homomannen dus gediscrimineerd binnen de LGBHTCi+ club.


Tietenblind@Prid | 15-02-2018

Duhus, als je er een Tietenblindenparade van maakt, dan zijn we gelijk van dat RTL Rad van Avontuur af. Met, totaal tietenblind respect voor iedereen, maar ik voel me inmiddels een beetje in een kneuzenvergaarbak geschoven. Dat wens ik een kleurenblinde ook niet toe!
Mijn vader mocht vroeger Sinterklaas spelen. Voor de firma waar hij voor werkte. Dat deed hij trouwens prachtig. Maar het waar voor de zowel geestelijk als lichamelijk gehandicaten. Met steun van het rode kruis. De firma zat achter in de zaal en betaalde alle kadootjes. De lichamelijk gehandicapten echter, hadden niks tegen de geestelijk gehandicapten, maar voelden zich wel een beetje op een grote hoop geschoven. Allemaal een soort van kneuzen maar je krijgt wel een gratis kadootje. Als tietenblinde voel ik me het zelfde. Het was goed bedoeld hoor. Maar heb je wel eens met iemand met een spierziekte meegelopen in een rolstoel. Hoe de meesten dan denken, die in die stoel zal wel een kneus zijn? Ik praat wel tegen jou, dus over dat hoofd heen van die andere in die stoel? Met sportwieltjes? Dat is het zelfde wat die hele LGBTQLDHOKKOTS beweging er van probeert te maken. LAF VOLK. Ga maar op de vuilnisbelt bij de mongooltjes. (Wat de mongooltjes kunnen zal je nog verbazen.)

Ik ben gewoon Tietenblind. Het begin van letters samenvoegen is een begin van een trein naar Polen. Ja, ik kan dus even niet naar Polen met vakantie want dat mag daar niet meer gezegd. Maar ik ben er al eens geweest.

Laat toch eens kloten zien op die Pride! Zelfs het woord vertrutting is al een vertrutting in zichzelf. Dat was al Siep die compromissen zocht. Vertrutting is al een verzachtend woord. Ik hoef mijn lul niet te laten zien op een bootje in de gracht. Maar je mag best weten dat ik er eentje heb. Want om als tietenblinde man per definitie al op die plek met een hoofddoek rond te lopen is ook belachelijk. Wat is het verschil met mijn neus?


Tietenblind | 15-02-2018

Als eens goed gekeken naar de David van Michelangelo?

Jaaaaa, neeeee, dat is kunst. Artistiek.

Of naar de Mercurius op de Beurs van Amsterdam?

Jaaaaa, neeee, dat is kunst. Historie.

Ik zie anders wel een piemel. Kleintjes. Ik vind ze leuker dan wat je tegenwoordig per kerende post terug krijgt op de Grindr. Maar goed.

Tietelblind is tietenblind. En kleurenblind is kleurenblind.

Maar piemelscheel? Dat is wel mega tiendubbel gehandicapt. Zeker als die beelden er al eeuwen staan. In dat rijtje letters wil ik echt nog niet eens genoemd worden!!!!!


@Pride | 15-02-2018

Een spandoek op een boot met "Mark heeft er ook eentje" gaat zeker al te ver?


Alsof | 15-02-2018

Het een soort uitwendige blinde darm is? Waarvan de dokter zegt dat je ook prima zonder kan leven?


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Little Britain

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven