Veroordeling na 'Grindr-berovingen'

06-01-2018 | In de Verenigde Staten is een man veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar omdat hij samen met drie anderen vrienden homoseksuelen via Grindr benaderde om ze vervolgens te mishandelen en te beroven. De 21-jarige Nigel G. bekende afgelopen week in een rechtszaal in de staat Texas dat hij met drie anderen de app gebruikte om af te spreken met kwetsbare homoseksuelen. De vier drongen vervolgens de woning van hun slachtoffer binnen om hem onder dwang goederen afhandig te maken. De rechter nam G. vooral kwalijk dat hij zijn slachtoffers doelbewust uitkoos via Grindr. "Haatmisdrijven tegen weerloze personen op basis van hun seksuele geaardheid zijn ontoelaatbaar en zijn tegen de grondbeginselen van de Verenigde Staten." Justitie liet weten dat het vanaf nu nog actiever zogenoemde 'hate crimes' zal opsporen en vervolgen.

In de Amerikaanse media schrijft het ministerie van Justitie dat de vier mannen in ruim een maand tijd vele slachtoffers hebben gemaakt. "Bij het betreden van het huis van het slachtoffer werd hij vastgebonden, geslagen en uitgescholden voor vuile flikker," aldus een woordvoerder van het ministerie. "Het slachtoffer werd vervolgens bedreigd met een vuurwapen en gedwongen waardevolle spullen, waaronder de autosleutels, af te geven." De berovingen hebben al een jaar geleden plaatsgevonden maar in mei vorig jaar werden de vier vrijgesproken. In hoger beroep is de eerste dader nu veroordeeld. De overige drie moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Chatboy | 06-01-2018

Dat is bij ons vroeger ook wel eens gebeurd. Met dat verschil dat enkel de dader daar last van had. Vaak dezelfde dag nog (als de agent in kwestie niet op cursus was...)
En dan gingen we dus juist niet persberichten sturen. Nooit.


Marc | 06-01-2018

Eerst vrijgesproken???


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven