Rechter keurt omstreden anti-homowet goed

10-01-2018 | Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft deze week besloten dat de staat Mississippi de omstreden anti-LGBTQ-wet mag invoeren en toepassen. Een lagere rechtbank blokkeerde de invoering van de wet in juli 2016 nog omdat het mensen en instanties toestond diensten aan LHBT's te weigeren. De wet moest religieuze vrijheid waarborgen maar mensenrechtenorganisaties en ook de rechter betitelden medio 2016 de wet als zeer discriminerend voor de LGBT-gemeenschap in Mississippi.

De wet werd in mei 2016 aangenomen en maakte het mogelijk voor werkgevers, maar ook mensen die werken bij de overheid, uit religieuze motieven homostellen te weigeren van dienst te zijn. In de wet staat tevens dat de overheid homoseksuelen geen diensten mag weigeren. Dus een individuele weigerambtenaar mag weigeren een homostel in de echt te verbinden maar de plaatselijke overheid mag het niet onmogelijk maken voor een homopaar om te trouwen. Homo-organisaties vinden dat de nieuwe wet discriminerend is maar het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft deze week besloten dat de staat Mississippi op grond van 'vrijheid van godsdienst' de wet toch mag invoeren en toepassen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Olť | 10-01-2018

Vrijheid van godsdienst, vrijheid van fascisme. Alleen maar omdat die geloofswaanzinnigen een bijzonder kwaadaardig oud boek lezen mogen ze anderen discrimineren.


CrimePays | 10-01-2018

Vrijheid van godsdienst wel onder alle omstandigheden gegarandeerd; andere vrijheden niet, zodra bijv. gelovigen daarover gaan "piepen". Is discriminatie pur sang. Waarom aan anderen ontzeggen,waarvan je zelf wel gebruik wilt maken? Gelovigen vinden nog steeds dat zij in de (volg)orde van vrijheden 'n streepje voor hebben, c.q. op de 1ste plaats komen. In "discriminatie" zit 't woord "crimen"=misdaad. Idd misdadig!


Blind? | 10-01-2018

Eindelijk heeft de grote bange middenmeut in de USA het voor het zeggen gekregen. De uitslag had een procentje meer of minder kunnen zijn. Maar als er dan toch nog wat "moderns" langs een hogere rechtbank komt, daar, dan roep ik niet gelijk joepie meer. Zie je wel, het is het land van de vrijheid.
Ze sturen zo een ouwe postzegelspaarder als ambassadeur. Biedt zijn "geloofspapieren" aan. Maar gaat verder niet in op dat hij eerder mega uit zijn nek heeft staan lullen. Want toen was hij politicus, dus dat telt niet.
Wij mogen juist blij zijn, want hij zegt bij herhaling dat hij hier geboren is. Alsof dat bijzonder is. Of relevant. Ik zou me kapot schamen. Maar hij niet.

Ik zie het niet zo hoor. Mississipi wil iets niet. Maar dan moeten ze het toch goed vinden. Hieperdepiep hoera. Ik zie iets heel anders. Ik zie Staphorst en Urk, maar dan van 30 jaar geleden.


BertJan | 10-01-2018

Sommige mensen zijn nu eenmaal trager. Je hebt er nog die vinden dat je voor het huwelijk niet mag vrijen (stel je voor, een kat in je zak), je hebt er nog die vinden dat priesters en nonnetjes niet mogen trouwen (maar wel aan kinderen prutsen) en meer van zulk gelul. Sommige mensen zijn nu eenmaal trager, niet?


Natuur | 11-01-2018

De natuur heeft zo zijn beloop. Soms kun je kunstmest strooien. Soms draai je de tuinslang dicht om van het onkruid af te zijn. In beide gevallen help je de wereld vooruit. Handel je andersom, dan ben je een lul. Dan ben je zelf het onkruid geworden. En draait volgende week een ander de tuinslang dicht.


cliff | 11-01-2018

Weer een Zuidelijk, fascistisch en nazistisch Confederatiestaat waar minderheden geen rechten en vrijheden hebben, de negentiende eeuw terug van weggeweest.


Dixieland | 11-01-2018

Staten waar Afro-Amerikanen-onbegrijpelijk-homo's net zo diep minachten als red necks dat doen.Zij die zelf om huidkleur zijn/worden gediscrimineerd, doen eensgelijks mbt seksuele oriŽntatie. Kennelijk is de opvatting dat men 't recht heeft zich te bemoeien met wat mensen in hun slaapkamer uitspoken. Het geestelijke klimaat is daar niet zo zonnig als haar meteorologische broer.


Iemand? | 11-01-2018

Die de nieuwe Amerikaanse ambassadeur, die hier geboren is, kan inwijden in het stroopwafelpiemellikken? Zijn geloofspapieren zijn al aangenomen op het paleis. De betere likkers maken meer kans want die kunnen gelijk door voor een tweede ronde op het Noordeinde.


AmericaFirst | 11-01-2018

Al in de jaren 80 hadden de Amerikanen kernbommen in ons land gelegd. Mocht niemand weten. En was ook niet om ons te beschermen. Het was om wat je nu ziet. America First. Ze zijn eindelijk echt eerlijk. De president twittert eerlijk. Als wij weer plat gaan krijgen we marshall hulp. Meer dan pakistan en egypte. Want wij gaan weer meer big macs kopen en de rest van wat die dikke bankdoorzakkers in elkaar weten te lassen. Maar vallen er dooien, tja. Komen er kampen voor echt stomme moslims op te ruimen, dan laten ze die ook gewoon staan. Zolang ze zelf maar veilig zijn. Het zijn echte vrienden. We hebben ze ooit als eersten gefeliciteerd met hun vrije onafhankelijkheid. We krijgen nog altijd de groetjes terug. Met voorwaarden. En beleefd blijven tegen een ander Altzheimer patiŽnt die hier geboren is en het land komt vertegenwoordigen. Ik had mijn leven graag in de waag gesteld voor een vorst die bij het aanbieden van zulke geloofsbrieven had gezegd: "Trek eens aan mijn vinger?". Gemiste kans. Juan Carlos van Spanje had meer kloten om na een urenlange preek in Venezuala te vragen hoe laat het gezeik ophield.

America First.
Ok. Prima. Maar blijf daar dan ook lekker en bemoei je nergens meer mee. Blijf eens uit wat ik doe op mijn telefoon. Hou eens op mijn bankzaken in te zien. Hou je mening voor je als je eigen cultuur nog niet droog is achter de oren. Doei. We geven niet genoeg uit aan legers omdat ze dan goedkoper voor jullie, jullie ruzies uit kunnen vechten. Doe maar lekker first wezen. Maar wel in je eigen huis.


TwitterTrump | 12-01-2018

Het begint allemaal een beetje helder te worden. Er is een grote identiteitsverwarring.
Trump wordt door niet de minste van de Verenigde Naties terechtgewezen. Want hij vroeg waarom Afrikanen uit "shitholes" allmaal zonodig bij hem in de tuin willen wonen.
De man verwart zijn tuin kennelijk met Europa!
Het zelfde zie je bij zijn ambassadeur. Die vindt het heel biesonder dat hij hier geboren is.
Tegelijk gaat in Bulgarije de eerste begeleide homochat open met Amerikaanse weldoeners.

Er is duidelijk sprake van een grote identiteitsstoornis. Althans, het nieuws wordt leesbaarder als je het vanuit die optiek bekijkt. Zelfs zonder bril.


Jan Willem | 12-01-2018

Ik heb ook vrijheden. Bijv. de vrijheid om iedereen iop te roepen nooit meer naar deze middeleeuwse staat op vakantie te gaan en niets meer te kopen bij bedrijven die daar gevestigd zijn. Laat het ze maar in hun portemonnee voelen!


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven