Prins gaat homoseksuelen opvangen

08-01-2018 | De openlijk homoseksuele Indiase prins Manvendra Singh Gohil heeft laten weten dat hij op het terrein waar onder meer zijn eigen paleis staat een opvanghuis zal laten bouwen om verstoten homoseksuelen op te vangen. In India is homoseksualiteit verboden en jonge homoseksuelen worden dan ook vaak door ouders, familie en vrienden verstoten als ze uit de kast komen. Prins Manvendra Singh Gohil wil met zijn initiatief deze verstoten homo's opvangen en ondersteunen tot dat ze op eigen benen kunnen staan. "Als jonge homo's uit de kast komen worden ze verstoten en vallen ze buiten de maatschappij met alle gevolgen van dien. Als ik in zo'n situatie zou belanden had ik het ook heel fijn gevonden om ergens naar toe te kunnen. Ik zal ze proberen sociale en financiële kracht mee te geven zodat ze alsnog een mooie toekomst tegemoet kunnen zien,”" aldus de prins in de Indiase media.

Prins Manvendra Singh Gohil kwam in 2006 zelf uit de kast nadat hij eerst met een vrouw was getrouwd. Zijn coming out zorgde voor veel ophef in India en hij werd door zijn familie op een zijspoor gezet. Hij kreeg zijn eigen paleis met een flink stuk grond er om heen. Op dit grondgebied komt nu het opvangtehuis te staan.

Homoseksualiteit in India is bij wet verboden maar er gaan steeds vaker stemmen op om wetsartikel 'Sectie 337' af te schaffen. Homo's lopen het risico op een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Of de wet op dit moment daadwerkelijk op grote schaal wordt toegepast is onduidelijk maar in 2014 werden nog 587 homoseksuele mannen vervolgd en veroordeeld. Volgens ingewijden is er nauwelijks politiek draagvlak om de wet af te schaffen maar er is inmiddels wel een maatschappelijk draagvlak om homoseksualiteit uit het wetboek van strafrecht te halen. Ook prins Manvendra Singh Gohil pleit al jaren voor legalisering en acceptatie van homoseksualiteit.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Leuk!!!!! | 08-01-2018

Want dit is geen lullig prinsenkindje, maar een hele belangrijke, op blauw bloed gebied. Uit Gujarat, India. Toen dat akkefietje speelde is hij trouwens bij Oprah in de show geweest. Kun je nagaan. Hij staat op mijn site onder de Gay Icons en terecht! In India staan ze trouwens op het punt om de wet aan te passen. De lieve man doet dus echt belangrijk werk om zo in het nieuws te komen. Want dat is wel een land van 1 miljard mensen (ongeveer 4 keer de USA, grofweg).
Zo zie je maar, niet alles met een snor en een muts is gevaarlijk.


@leuk!!! | 08-01-2018

maar die wetaanpassing gaat er waarschijnlijk niet komen.


KipKerry | 08-01-2018

Op 'n totaal van 1,3 miljard behoorlijk wat homo's! Als Prins behoort die gast tot de hoogste kaste:heeft dus lef. Zie in Europa nog geen koninklijke gay zijn paleis openstellen ondanks dat de laatste 30 jaar er 't nodige is veranderd. De Royals blaten altijd dat ze 't goede voorbeeld moeten geven. Wie volgt?


Emiel | 09-01-2018

dat is pas een goede en menselijke prins. petje af voor hem. dat zie ik andere koningshuizen niet doen homoseksuelen of dakloze mensen opvangen en steunen. om ze een mooie toekomst te geven. mensen horen niet op straat te leven. hoop dat ze in India die gestoorde en onmenselijk wed ook snel uit het strafboek schrijven.


cliff | 11-01-2018

heel hartelijk, prinselijk en zeker prinswaardig dat hij zijn hart laat spreken en een opvangmogelijkheid bied voor minderheden, heel menswaardig en gedurft.


Jan Willem | 12-01-2018

@KipKerry: volgens mij was die groothertog van Luxemburg (of zijn zoon) toch "in de here"?


Hmmm | 12-01-2018

Al iemand via de Fleurop een bosje bloemen gestuurd aan Manvendra? Of een doosje chocola?.... Adres niet nodig, heel India weet waar hij woont.

Het zou maar zo het verschil kunnen maken.


David | 14-01-2018

De redactie verwijderde vier reacties. Zonder enige toelichting.


@David | eergisteren | 22:46

Er wordt ook veel gepost. Zonder toelichting.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven