Politie onderzoekt vermeend homogeweld

11-01-2018 | De Amsterdamse politie heeft vandaag gereageerd op het tumult dat de afgelopen dagen is ontstaan rond de beroving en mishandeling van de 24-jarige Xeverio Valies, afgelopen zaterdagavond in Amsterdam. De politie liet direct na het incident weten dat het uit gaat van een beroving. Op Facebook waren vervolgens boze berichten te lezen dat de politie "weigert om homogerelateerd geweld te benoemen" en dat er niets gedaan word aan het toenemend geweld tegen homoseksuelen in onze hoofdstad. De politie laat vandaag weten dat het onderzoek doet naar de straatroof en naar mogelijk homogerelateerd geweld. "De jongen is beroofd. Het is nog te vroeg om te bevestigen dat het homogerelateerd geweld was, maar we sluiten het niet uit." De politie laat vandaag weten dat pas kan worden vastgesteld dat er sprake is van homogerelateerd geweld als op basis van feiten blijkt dat dit daadwerkelijk zo is. "Het rechercheteam is hier volop mee bezig en mocht blijken dat het slachtoffer vanwege zijn geaardheid is beroofd en mishandeld, dan wacht de verdachte(n) een zwaardere straf (OM richtlijn) en zullen wij dit terstond bekend maken," aldus een woordvoerder. "Vanuit Roze in Blauw, de recherche en buurtregie wordt er aan deze, maar ook nog andere geweldszaken gewerkt. Wij weten maar al te goed hoe belangrijk het is om de dader(s) op te sporen en met een goed strafdossier aan te leveren bij justitie. Dát is onze job en daar doen we ons uiterste best voor! Als er verdachten worden aangehouden in deze zaak zullen wij dit ook direct bekendmaken."

Xeverio was zaterdag rond 19.30 uur op weg naar een feestje en stapte uit bij metrostation Wibautstraat. Hij werd door drie jongens rond de 25 jaar overvallen en uitgescholden voor boeler, het Surinaamse woord voor 'homo'. Hij werd geschopt en met een baksteen tegen het hoofd geslagen. In het ziekenhuis werd de wond gehecht en gelijmd. Xeverio heeft er onder meer een hersenschudding aan overgehouden. De daders gingen er uiteindelijk met zijn tas met bankpasjes, identiteitspapieren en een briefje van vijftig van door.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pfffff | 11-01-2018

Als je die wond op dat hoofd al gaat blurren.... Ergens bang voor?

De politie hoort uit hoofde van hun macht al helemaal geen mening te hebben. En ook niet uit te leggen wat hun werk is, aan de publieke opinie. Of is dit ook al een referendum?

Die jongen had een gat in zijn kop dat groter was dan de reedt van mijn tante. Wil er niet eens een punt van maken want gaat liever gewoon door met zijn leven. En de staat faalt. Ze gaan het nog eens onderzoeken. Vanuit hun VMBO-niveau. Maar met geld genoeg voor media-adviseurs.

Als de politie al niet meer oprecht is.... Hang de vlag nog maar eens uit dan.


Dat | 11-01-2018

Van Dachau. Was ook een gewone beroving. De rest gaan we nog eens onderzoeken. Want we hebben Lou de Jong en die schrijft lekker.


Nico | 11-01-2018

Er wordt natuurlijk weer tactisch gezwegen over de herkomst van deze laffe honden. Drie jongens van Surinaamse en Marokkaanse afkomst.
Je verwacht het niet!


Gelul | 11-01-2018

Na "Arnhem" wil Hermandad zo neutraal en objectief mogelijk zijn en dit ook communiceren. Onzin! Als je bij voorbaat weet dat bijna standaard getinten erbij zijn betrokken, hoef je niet objectief te zijn. Dat element hebben die getinten namelijk zelf al onderuit gehaald. Was men na 1945 ook zo objectief tov Duitsers? Nee. Nou dan!


tyrion | 11-01-2018

de homofobe daders gaan toch weer vrijuit. de rechters en de politie zullen wel weer zeggen dat hij het zelf weer heeft gedaan en uitgelokt , en zelf met de baksteen een gat in zijn hoofd heeft geslagen. net zo als in Arnhem met die betonschaar . het zijn toch bijna altijd Marokkanen of buitenlanders die het doen @Nico


VMBO | 11-01-2018

Ok. We hebben minderheidsgroepen. Veel. Homo's. Lebsies gereformeerde punnikclubjes. Dus allemaal ingewikkeld. Want voor je het weet petje en pensioen kwijt wegens discriminatie. Niet eenvoudig als je net van het VMBO komt. Dan hebben we nog bazen. Die laten zich voorlichten door Gordon. Veel zuipen en uitlachen. Lekker neuken in het Amstel hotel. Want die hebben HAVO. Dus die kunnen altijd nog doorstromen om dokter te worden.
Dan zit er een zwarte piet in de metro. Wordt gelijk al uitgescholden. Zet effe het Surinaamse woord voor flikker in het persbericht. Ik scroll effe naar boven. Ah ja. Boeler. Dan ligt het weer meer in hun eigen minderheid. U kunt gewoon doorlopen, er is niets aan de hand. We nemen het mee in het onderzoek. Boeler. Is een soort van kech. Maar moet je dat allemaal weten en uit elkaar houden dan? Als politie toch al zeker niet.

Het is gewoon weer het zelfde laffe kudtland geworden als in de oorlog. Een paar bommen op die gasovens had ook veel levens gespaard. Maar daar was ook al niemand voor. Laf. Maar je haat me, want je gireert elk jaar om de pandabeer van het Wnf te redden. Tijd om in je bek te spugen: Alles wat ooit Nederland heeft groot gemaakt, van wetenschap tot kunst tot handel, was allemaal import. En jij denkt dat je erbij hoort omdat je ernaast woont.

Holland is al een eeuw laf. Daarom moest Wilhelmina aftreden. Die begreep het.


Wel fijn | 11-01-2018

Dat homo's geen land hebben. Dus niemand kan zeggen dat we beter naar ons eigen land terug gaan. (Ja, dat is helemaal kudt voor het VMBO niveau, dat gaat dan echt teveel boven die pet. Die politiepet bedoel ik. Voor de mensen zonder teletext.)

Maar wat je geeft krijg je terug. En wat je afpakt ga je ooit bezuren. Heel erg bezuren. Want dan valt er niks meer terug te geven. En als je, politie, OM, rechter, politiek, koning ook, dŕt niet begrijpt, dan is dat spijtig.


(Sorry) | 11-01-2018

Voor wie zich de tiefus heeft moeten leren om het VMBO diploma te halen en niemand kwaad wenst!


AntigayAmsterda, | 12-01-2018

Wanneer gaan potten, poten, transmensen en hun heterovrienden nou eens massaal de straat op? En dat dan élke week. Net zolang tot er toezeggingen komen. We blijven het wel lekker pikken. En Amsterdam krijgt internationaal wel al een reputatie als homophobe stad met extreem veel anto homogeweld. Is toch élk weekend iets aan de hand.


harrie | 12-01-2018

Gewoon eens stoppen met die Canalparade in Amsterdam,we zijn er niet om de bevolking te amuseren of om Amsterdam veel geld te laten verdienen met het grootste evenement van het jaar in deze stad,het doet homo,s echt geen goed het is alleen kassa voor de stad en achteruitgang van de homoacceptatie.


Jan Willem | 12-01-2018

O wee, als het slachtoffer een allochtoon was: dan is de linkse theekrans te klein en wordt het kleine beetje Nederlandse volk dat nog in dat land woont neergezet als rascisten!


@JanWillem | 12-01-2018

Jij mag gelijk mee in de zak! Als er in dit verhaal iets me nog kwaaier maakt dan is het enerzijds die mooie kleur, tweederzijds dat het slachtoffer er liever geen punt van maakt, en dan ten laatste nog allochtoon-stempeltjesdrukkers als jij. Die dat nog even bevestigen.
Dat is genoeg om echt schuimbekkend de tiefus van in te krijgen. Is iedereen gek geworden of zo?


Cees | 12-01-2018

Ja hoor Harrie,het ligt allemaal aan de gay-pride. Flikker toch eens op man met je godvergeten onzin!


@Cees | 12-01-2018

Eens!

Ik denk simpeler. Ze mogen aan mijn vinger trekken.

Want beter dank voor stank dan stank voor dank.


Joop | 12-01-2018

De wond was op de website van Amsterdam wel zichtbaar. Ik heb de link gedeeld maar deze is al weer verwijderd. Gaysite houdt er niet van dat lezers eerder nieuws verspreiden dan hunzelf. Daarnaast hebben ze een zeer vervelende neiging om allerlei reacties te verwijderen. Maar eindelijk (toevallig zullen ze mijn berichtje gelezen hebben) doen ze toch nog wat verslag (gekopieerd) van dit homogeweld , dat de politie trouwens ontkent, want natuurlijk ging er het niet om dat hij homo was toch?


@Joop | 12-01-2018

Schat, het is een dorp hier. Een klein dorp. Ik ken de redaksie veel te goed. Altijd al een dorp geweest. Wil ook graag een dorp blijven. Ik zet er verder niks bij, praivasie. Het is wel één van de weinig dorpen waar je je hart nog kan luchten. Soms halen ze wat weg, soms ook weer niet. Doen ze met mijn postings ook wel eens. Honi soit qui mal y pense. Het kan ook in je voordeel werken, als ze net wat gedelete hebben voordat ik gehakt van jouw opvatting maak. En het zelfde voordeel geniet ik ook, wederzijds. ER blijft wel wat goeds over. Want, gedicht van Jana Beranová: "Als niemand luistert naar niemand, vallen er doden in plaats van woorden."

Maar als je met consumptie praat dan luisteren er ook minder. Goed. Ik wil niks aanvullen op een groots gedicht. Je kan wel beter uit je nek lullen en posten/delen, dan tien jaar zwijgen en dan iemand van zijn fiets prikken Linneausstraat terwijl iedereen denkt, waar kom jij nou ineens vandaan? Een vacuumgetrokken gelijk komt nooit meer goed.

Het is een dorp hier. En ik weet roddels! Je gaat me betalen, pijpen under de purple rain, maar ik zeg verder niks. Echt. Al mag ik je moeder gratis doen.

Ze klikken wel eens op delete. So what. Begin anders zelf een eigen dorp. Mies Bouwman leeft nog, die is goed in geld ophalen. Zelfs voor de VARA.


JAN2 | 13-01-2018

Vermeend homogeweld? Hoe dom kan je zijn als stadsbestuur. Blijf maar lekker knuffelen Amsterdam.


@JAN2 | 14-01-2018

Voor mij zijn Pim & Theo ook gevallen van homogeweld. De tweede was dan wel echt helemaal geen homo, maar wel (ook) een flikker. En alle flikkers moeten blijkbaar nog steeds dood. Met dank voor al het goedbedoeld medeleven in de samenleving van de laatste eeuw.


Uitzendkracht | 14-01-2018

Met krultang. Die gaat het even oplossen. Deze flikker heeft weinig vertrouwen in zulke mietjes.


JAN2 | 14-01-2018

"Het rechercheteam is hier volop mee bezig en mocht blijken dat het slachtoffer vanwege zijn geaardheid is beroofd en mishandeld, dan wacht de verdachte(n) een zwaardere straf (OM richtlijn) en zullen wij dit terstond bekend maken," aldus een woordvoerder.

Jaja, ipv van 20 uur putje scheppen, mogen ze 60 uur putjes scheppen. Of ipv 10x de tuin van Van Aartsen harken, 30 uur harken. Noemen ze dat een straf? In de UK, Duitsland en USA verdwijn je voor minimaal 5 jaar de bak in voor hetzelfde vergrijp.


Sandra | 14-01-2018

Redactie waar is mijn reactie gebleven?

Extreme reacties blijven staan en normale reacties worden stiekem verwijderd. Dit is niet de eerste keer.


@JAN2 | 14-01-2018

Dank voor de quote.
Er staat dus gewoon, iemand is gewoon beroofd, en als blijkt dat er ook homo bij geroepen is, dan is dat een klein beetje erger.

Terwijl ik toch stellig de indruk heb dat iemand vanwege te openlijk of zichtbaar homo een baksteen op zijn kop heeft gekregen, en toen ook maar gelijk even is beroofd.

Ik zie recherche en OM de publieke opinie omkeren. En dat heet politiek bedrijven. Of manipuleren. Dat mogen recherche en OM helemaal niet. Althans in een normale rechtsstaat.

En voor "dat ze er mee bezig zijn" vertaalt ook als flikker lekker op. Zulke teksten, daar krijg ik ernstig jeuk van. In mijn verzetskruis.


Je Maintendrai | 14-01-2018

Dat betekent "ik zal handhaven". Nou. Dat lukt lekker. Waar ligt mijn paspoort en waar staat de Tipp-ex?


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven