LHBTI-kieswijzer Rainbowvote.nu

29-01-2018 | Tijdens haar nieuwjaarsspeech lanceerde COC-voorzitter Tanja Ineke Rainbowvote.nu, de LHBTI-kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op deze website presenteren politieke partijen hun standpunten over LHBTI-emancipatie voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Op Rainbowvote.nu zijn ook alle zogenoemde regenboogkandidaten te vinden. Wat hebben zij de afgelopen periode gedaan voor LHBT's en wat beloven ze voor de komende periode? Op Rainbowvote.nu vertellen ze het in hun eigen woorden. Op de website vind je ook LHBTI-gerelateerd nieuws over de komende verkiezingen. Rainbowvote.nu wordt geactualiseerd voor de gemeenteraadsverkiezingen, verkiezingen voor de Provinciale Staten, Tweede Kamer en de het Europees Parlement. Voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 kwam Rainbowvote.nu tot stand door samenwerking tussen COC lidverenigingen, COC Nederland en kenniscentrum Movisie.

Rainbowvote.nu benaderde enkele maanden voor de verkiezingen partijen over hun standpunten en regenboogkandidaten, waarbij steeds eenzelfde lijst met stellingen werd voorgelegd. De partijen die op de uitnodiging zijn ingaan, vind je op de website. Partijen die niet op de website staan, zijn niet op de uitnodiging ingegaan. De informatie op Rainbowvote.nu is door de partijen zelf aangeleverd en is niet inhoudelijk door de initiatiefnemers van de site bewerkt.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mooi Hoor | 29-01-2018

Die Anja Tineke. Regenboogpatronen in de Burda. En trouwens zeer onkies. Beetje Erdogan-achtig zelfs om met sites te komen waar we op moeten stemmen of niet.


Trouwens | 29-01-2018

Wel helemaal mee eens dat burgemeester Jolink van Aarsen wŤl gelijk extra politietoezicht inzet als er iemand wordt doodgeschoten en de Marokkaanse gemeenschap dat zat is. Anders moeten ze maar nodeloos de straat op met 150 man. En er zijn nu eenmaal prioriteiten.


Peter | 29-01-2018

Misschien zijn sommige mensen de Marokkaanse gemeenschap wel zat?
Maar on topic. Het boeit me niet of een gemeenteraadslid een LHBTIenz achtergrond heeft. Een gemeenteraadslid moet doen wat voor zijn of haar gemeente het beste is. Seksuele voorkeur, achtergrond, whatever... allemaal onzin. Doen wat het beste is voor je gemeente, niets meer, niets minder.


Tjah | 29-01-2018

Dat COC met zo een site is als die secretaresse van 28, die bezig is met wat ze aan moet trekken en zich afvraagt waar de baas op valt. Zo een gesubsidieerde organisatie zou zich verre moeten houden van verkiezingen. Want dat bepaal je nog altijd lekker zelf. Als de Gristen Unie een ideetje heeft wat voor het land, de veiligheid, de belastingverlagingen, het respect voor elkaar, de leuke dingen helemaal te gek is, maar de homo agenda maar even niet bovenop heeft voor de komende 4 jaar, dan kan het best zijn dat deze homo daar (geheim in het stemhokje, mijn recht) het vakje bij rood kleurt.
Want ik sta niet op de loonlijst van het COC he? Dat is het andere wat me stoort aan zulke initiatieven: Dat je achterban toch dom is. Laten we maar een website maken met stemadviezen. Want de politiek, daar vreten we van.
Hebben ze niks beters te doen bij dat COC? Het is Erdogan. Inderdaad.


Ook Kots | 29-01-2018

Rainbowvote is engels. punt nu is van een eiland of zo. Zelfs die naam is al echt, mijnjezusheremina. Dze reenbowvoot. Wat heeft dat allemaal weer niet gekost, ouwe breimuts? ouwekietelaarstemwijzer.nl. Dat was een serieuze naam geweest.


Vera Lynn! | 29-01-2018

Daar moet ik aan denken als ik COC zie!


Of | 30-01-2018

Rita Corita


Marc | 30-01-2018

En zo zuren we weer door hier. Wees blij dat t coc er is en voor onze belangen op komt. En als je niet eens bent met de wijze waarop, word dan lid en ga t zelf doen.


Roy020 | 30-01-2018

Als ik lid wordt van het COC en op een ledenvergadering zeg waar het op staat dan wordt ik door 95% van die links gekkies voor rascist uitgemaakt en vriendelijk naar de uitgang verwezen.


JAN2 | 30-01-2018

Misschien zat Peter? Ik weet wel zeker dat zeer veel mensen Marokkanen meer dan zat is alleen durven ze het niet te zeggen want dan is men is gauw een racist, zekers in Amsterdam die menen het alleenrecht te mogen hebben op het linkse pamper politiek die gevoerd wordt. Gematigd rechts bestaat niet, denken ze.

@Roy020..Ja, zo werkt dat, helaas. Het COC moet zich bezig houden waar het voor opgericht is en dat is voor iedereen met een LHBT achtergrond opkomen of die persoon nu links of rechts is. We hebben het toch bijna iedere dag over "verbinden". "Verbroedering" en nog meer van dergelijke uitlatingen.

@Marc.....Het COC komt niet op voor iedereen. Ze komen op die hun politieke voorkeur ook steunt en alles daarbuiten motten ze niet. Het COC is voor een select groepje hotometoten. Met nadruk groepje, want ze verliezen steeds meer leden.
Ze doen meer over de grenzen terwijl er hier weer heel veel aan de hand is wat dringende aandacht vereist van het COC. Maar neen, ze gaan naar Oost Europese landen en daar uitleggen hoe onze "vrijheden" werken terwijl er hier drie homo's binnen drie weken in mekaar geslagen zijn, er maar 150 zielen komen opdagen voor een "liefdesmars", terwijl er 450.000 langs de kades staan tijdens de CanalParade. Het COC is al een paar jaar in een winterslaap waar kennelijk moeilijk uit te komen is.


JAN2 | 30-01-2018

Tot slot....Hoef ik geen rainbowvote te raadplagen. Ik weet allang wie ik graag in de gemeente wil zien en die krijgt mijn stem. Gewoon gezond verstand gebruiken en je niet laten misleiden door met name links en radicaal links al helemaal niet. Wil je de stad, in dit geval Amsterdam behoeden voor een ondergang, willen we gewoon, zoals het overal mogelijk is, normaal hand in hand met je partner willen lopen, niet meer bedreigd, geintimideerd of anderszins worden aangevallen, moet je absoluut niet op D66, PvdA of GroenLink(s) stemmen want die hebben de stad inmiddels al te koop gezet.


Pim | 30-01-2018

De beste garantie tegen de voortgaande onderdrukking van homo's is:
GRENZEN DICHT & GEEN ISLAMIET MEER BINNENLATEN.

We willen GEEN homo-politici die de grenzen openzetten voor islamieten en die iedereen uitmaken voor racist


KuraiAnck | 30-01-2018

@Jan2: wanneer men stelt genoeg te hebben van een hele bevolkingsgroep, zoals de Marokkanen die hierboven werden genoemd, is dit racisme, net zo als dat men stelt zat te zijn van alle homo's dit simpelweg homofoob genoemd kan worden.

Wellicht moet men niet zo bezorgd zijn ergens voor uitgemaakt te worden, dus ook niet om er zelf voor uit te komen. Nou dan is iemand racistisch, so what?

Zelf hoop ik op een meer genuanceerdere mening, maar die kan niet van iedereen verwacht worden.


Ok. | 30-01-2018

Ik heb het helemaal gehad met Nederlanders. Dus dat is dan ook racistisch? Want ik vind het als geheel best een laf zeikvolk.


KuraiAnck | 31-01-2018

@OK: Je lijkt het te snappen. Dat zou op z'n minst bevooroordeeld zijn en op z'n best racisme.


Pride | 31-01-2018

Rainbowvote: op de Democraten of op de Republikeinen stemmen? Of gaat het over de UK. Of nee, het gaat natuurlijk om de homo's (sorry, LHBTiabcde-ers) die hier wonen en in India mogen stemmen. Of Malta.


Pride | 31-01-2018

Waarom zeurt men zo over linkse partijen? Van de PvdA is weinig over. GroenLinks leunt alleen op de uiterlijke verschijning en amerikaanse werkwijze van Jesse Klager en de SP wil toch nergens meeregeren (en als ze dat doen dan maken ze er, zoals in 020 met het woningbeleid, toch een zootje van).
Rechts komt overal aan de macht dus waarom dat gezeur.


JAN2 | 31-01-2018

@KuraiAnck .....We redden het niet meer met nuances, dialoogjes, gesprekken, bijeenkomsten, liefdes en hand in hand marsen. We moeten harder optreden tegen figuren, en ja wellicht ook hele bevolkingsgroepen, die onze vrijheden niet eens erkennen. Komt dat door onwetendheid? Denk het niet. Ze willen het gewoon niet accepteren dat er ook nog andere en andersdenkende zijn behalve hun bekrompen Islam. Als je ons, de LHBT gemeenschap niet kunt of wilt accepteren, heb je hier niets te zoeken, is mijn mening. We moeten onze vrijheden hoog houden want daar is jaren voor gevochten en die moeten we niet meer uit handen laten nemen door Islam fanaten, en ook niet door figuren van de GristenUnie en/of SGP.
Is dat teveel gevraagd? Denk het niet. Dat is ons recht. En daar mis ik actie van het COC die van het subsidiegeld weer pakken met pampers gekocht heeft. Ik heb te doen met moslims die ook homo zijn en het moeilijk vinden er voor uit te komen. Eerwraak en dat soort gezeik. Nou die eer stoppen ze maar waar de zon nooit schijnt.


KuraiAnck | 31-01-2018

@Jan2: ik ben het met je eens dat we onze vrijheden moeten beschermen, maar hele bevolkingsgroepen bestraffen lijkt me absoluut zinloos en een pad dat we niet moeten opgaan. Het is wel eerder gepoogd om landen te zuiveren van een bepaalde etnische bevolkingsgroep en zelden tot nooit heeft dat iets goed opgeleverd. Ik denk dan ook dat we dit voorbeeld niet moeten volgen.

Ik heb nooit beweerd dat individuen niet bestraft moeten worden wanneer ze de wet overtreden. Dat dit harder mag dan op dit moment lijkt, kunnen we zeker over praten. Maar we bestraffen individuen op hun gedrag, niet bevolkingsgroepen omdat ze tot een groep behoren.

Indien je dit anders ziet, zou ik graag wat voorbeelden vernemen hoe jij dat voor je ziet: een bevolkingsgroep bestraffen. (Niet sarcastisch bedoeld.)

Volgens mij hebben we wel eerder met elkaar van mening verschilt over het gebruik van nuance. Het lastige vind ik echter dat ik geen goed alternatief nog heb gevonden. Wat acht jij een goed alternatief voor nuance?


OK. | 31-01-2018

Vandaag in het AD. Er is ergens in een rijtjeshuizenstraat een rijtjeshuis omgebouwd tot energieneutraal huis. Poster van de buurvrouw op het raam. Ok, stof en wat gerommel. En wat gedoe, maar snel omgebouwd. Buren klagen al dat als zij het zelfde willen het veel duurder is (dus dat is al niet eerlijk). Maar laatste klacht van de buurvrouw, heel de sfeer in de straat naar de kloten. Omdat er 1 rijtjeshuis wat anders is geworden.
Dat is dus een mentaliteit die ik haat van de Nederlander. Je mag niet anders zijn dan de rest. Ook niet homo. Ja, in een programma op TV om te lachen. Maar daarna wel normaal blijven doen. Wat is normaal? Je mag in NIETS anders zijn dan de rest. En dat laat je ook zien met heel de dag je gordijnen open. Ik haat dat. En als dat racistisch is, nou dan is het maar zo. In elk geval zeg ik wat ik er van denk. "Normaal" voor een Nederlander is dat je echt niet anders mag zijn dan de rest. Want dan heb je het misschien ook wel beter. En dan raakt heel de straat bij voorbaat al van slag af. Kutvolk. En dat meen ik.


KuraiAnck | 31-01-2018

@OK: je hebt recht op je mening, natuurlijk. Als ik echter jouw laatste bijdrage lees, lees ik daar niet zo veel in over 'de Nederlander', maar veel meer over jou. Ik lees dat je boos bent. Ik lees dat je het niet eens bent met wat er gebeurd is (volgens het AD) en ik lees wat jij als gevolg daarvan vind van de Nederlander.

Ik lees daar ook in dat, wellicht door je boosheid, je niet kritisch kunt zijn in deze. Dat een aantal mensen jouw mening kleurt betreffende de hele groep.

Ik ben blij dat je het recht hebt dit te zeggen. Ik zal dit ook altijd verdedigen, want ik kan dan ook zeggen hoezeer ik het met je oneens ben, wat ik overigens ook ben.


@KuraiAnck | 31-01-2018

Wat ik schreef is "hand in eigen boezem steken". En het is ook zeker racistisch over mijn eigen vaderland. Maar niet minder waar. Vanuit mijn optiek dan. Ik beschrijf een typisch Nederlandse cultuur. En over culturen moet je net zo kritisch mogen zijn als over individuen. Wat ik juist uitlicht is dat de Nederlander niet stopt bij zijn eigen voordeur, of achtertuin. Dat was klacht 1 van de buurvrouw: "Gebrekkige communicatie". Want de straat moet eerst "accepteren" wat je wil. Je mag pas anders zijn dan wij, als wij dat goed vinden. Ook daardoor verloopt "integratie" stroef. En dan krijg je gekke uitwassen. Die nog erger worden als er een andere helft maar gaat lopen knuffelen en theedrinken.
Uit eigen ervaring, een citaat van een buitenlander in Amsterdam (nee, geen moslim!): Veel agressie, maar dan komt er altijd wel weer eentje om te zeggen dat ie zich ervoor schaamt en "we" niet allemaal zo zijn. Knap verwarrend, als je zomaar komt aanwaaien uit den vreemde. Maar Nederland žs gewoon zo. Jaren zeuren tegen schoonheidscommissies voor een dakkapel aan de achterkant van je huis en zo. Tegen de tijd dat het mag, zou het van mij niet eens meer hoeven. Zo "tolerant" is Nederland helemaal niet.


KuraiAnck | 31-01-2018

@@KuraiAnck: zoals ik al zei, heb je natuurlijk het recht op jouw mening, los van de motivatie ervan. Ook die mag je helemaal zelf bepalen.

En ik kan mij vinden in sommige beschrijvingen en het gevoel van onbegrip, ik ga echter niet zo ver om alle Nederlanders hiervan te beschuldigen of om een kwalificatie te geven als 'kutvolk', zou ik overigens over geen enkel volk stellen. Ik herken me ook niet in die beschrijving van 'de Nederlander' volgens jou, dus er is al op z'n minst 1 iemand die anders denkt en gezien dat ik niet zo bijzonder ben, kan ik me niet voorstellen dat ik de enige zou zijn.

Ik denk echter dat met goede communicatie en goede wetten en het naleven hiervan dat we er met elkaar wel met z'n allen uitkomen. We doen het al honderden jaren, met onze ups en downs.


@KuraiAnck | 31-01-2018

Als "we" grappig zijn dan staat er 450.000 man aan de grachten.
Vallen er zorgelijke klappen, dan staan er 150. Met een gehuurde megafoon.
Goed. Kutvolk blijft een generalisatie natuurlijk. Maar ik mis 449.500 bezorgde medelanders. Die zitten onbezorgd op de bank. Dat we niet moeten zeiken. Doe maar gezellig.


Sorry | 31-01-2018

449.850.


Ofwel | 31-01-2018

Ik mis anderhalf maal het benodigd aantal voor een referendum.


CeeOCee | 01-02-2018

Wanneer tolerant verwordt tot onverschillig, is 't uitkijken geblazen in die bananenmonarchie a/d Noordzee.Maak je m.n. druk om de (c)AnalParade en laat die behaarde Rifkontjes er lustig op los rammen.Macockko blijft probleem.


MijnRijtje | 01-02-2018

1. Portugal
2. Spanje
3. Griekenland
Allemaal Europa dus je rechten neem je gewoon mee. (Behalve bijstand en zo.) Geen voorwaarden, uitschijven uit je gemeente, inschrijven in je nieuwe. Verder niks nodig. Zeker als je al in je pensioen zit, of in de buurt, nummer 1, Portugal, zeer aantrekkelijk. Enerzijds een stukje goedkoper leven anderzijds geen belasting meer betalen over je pensioeninkomen. Maar in alledrie, gewoon veilig over straat. Ook hand-in-hand. Enneh, als je toch geen kinderen hebt, wat let je.


Pride | 02-02-2018

Het wil niet zeggen dat je nergens in Nederland meer veilig bent. Zelfs in Amsterdam heb je buurten waar je hand in hand over straat kan. Dat zijn dezelfde buurten waar Joden zelfs een keppeltje op kunnen doen (!!!!!).
Je hoeft dus niet persť naar katholieke landen te verhuizen. Amstelveen is ook veilig.
En het heeft niks met links of rechtse politiek te maken. Vroeger was je rechts als je tegen Joden was. Nu komt het antisemitisme vooral van links onder het mom van de anti-Israel houding. Links heeft dus niet de claim van 'tolerant' in handen. Het is maar net hoe je ertegen aan kijkt.


Voetnootje@Pride | 02-02-2018

Griekenland is van oorsprong orthodox. Dat is bepaald niet katteliek. Wel zitten de oorspronkelijke geloven nog in de verschillende volksaarden. Zoals keurig zijn ook iets gereformeerds heeft.
De belangrijkste verschillen in die landen is echter dat die oude kerken de wet niet meer spellen. Dat is overal in de zuiden veranderd in vrijheid met respect. Als iemand je daar onuitgenodigd aanraakt (laat staan slaan) dan komt de politie wŤl, en maakt er werk van. Andersom ook. Iedereen lijkt zich dat te beseffen. Daarnaast hebben die landen niet zulke mooie sociale voorzieningen. Wat ook pijnlijk kan zijn, trouwens. Maar minder verwarrend. In Nederland krijg je als binnenzwemmer eerst allemaal mooie gratis rechten, om daarna niet in het rijtje van de rijtjeshuizen te passen. Veel kadootjes en daarna negeren. Dan krijg je ook rare dingen natuurlijk. In de zuid europese landen weet iedereen van iedereen dat ie zelf zijn broek moet ophouden. Dus zelfs met een sukkel ga je netter om. Ofwel, je hoeft er nergens naar Amstelveen.
Omdat migratie stromen vermoedelijk niet afgelopen zijn, kun je, zeker als je je schaapjes op het droge hebt, beter tegen de stroom in zwemmen. Naar het zuiden.
Nederland kon jaren Sinterklaas spelen, op sociaal gebied, door die mooie gasbel. Maar dat lijkt aflopende zaak. Dus dan kan enkel maar meer herrie betekenen. Want iedereen had toch zijn rechten?
In het zuiden minder gas nodig. Meestal te warm! En meer dan 1000 watt per vierkante meter op je zonnepaneel.


Tjah | 02-02-2018

In Nederland moeten de mondhygienistes inmiddels bijspringen met gaatjes boren. De tandartsen zelf doen goeie zaken met homogeweld rechtzetten. Eťn betonschaar, dat is zo 10 rugjes in de pocket.


Amsterdam Halal | 05-02-2018

Amsterdams D66 gemeenteraadskandidaat Yassmine El Ksaihi vindt homoseksualiteit gruwelijk, een zonde en ongewenst en ongepast.

Stem D66 en werk aan een homovrije hoofdstad!


@AdamHalal | 10-02-2018

Werk je voor de Russen?


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Little Britain

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven