IS-terrorist die homo's ombracht opgepakt

04-01-2018 | Iraakse troepen hebben onlangs IS-terrorist Abu Omer opgepakt in Mosul. De beul had de bijnaam 'White Beard' en wordt verantwoordelijk gehouden voor vele publieke executies die hij uitvoerde uit naam van de terreurorganisatie. Hij te zien op vele foto's en video's van Islamitische Staat. Zo was hij aanwezig bij de onthoofding van enkele mannen die werden opgepakt vanwege hun (vermeende) homoseksuele geaardheid. Hij voerde ook stenigingen uit en Omer is op video's te zien waar homoseksuelen van gebouwen worden gegooid.

Abu Omer werd vorige week, dankzij tips van enkele inwoners van de stad, gevangengenomen in de Noord-Iraakse stad Mosul, meldden lokale media. De Irakese overheid heeft de aanhouding inmiddels bevestigd. Een half jaar geleden werd Mosul, met hulp van het Amerikaanse leger, bevrijdt. De meeste IS-terroristen zijn toen gevlucht, maar sommigen, zoals Omer, zijn achtergebleven. Abu Omer (foto) riskeert nu zelf de doodstraf in Irak.

Islamitische Staat heeft in de gebieden die zij hadden veroverd de sharia ingevoerd. Volgens deze wetgeving is homoseksualiteit verboden en (vermeende) homoseksuelen werden dan ook veelvuldig omgebracht. De afgelopen jaren zijn vele foto's en video's verschenen van homoseksuele mannen die standrechtelijk werden vermoord door hen te onthoofden, te stenigen of van een hoog gebouw te gooien. Hoeveel homoseksuele mannen slachtoffer zijn geworden van IS is onbekend; de schattingen lopen uiteen van enkele tientallen tot vele honderden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Karel | 04-01-2018

Nog enkele tientallen jaren dan zijn we hier net zo ver......


KuraiAnck | 04-01-2018

Geweldig dat deze man is opgepakt! Hopelijk sluiten ze hem de rest van zijn leven op. Ik betwijfel of rehabilitatie een positief effect zal hebben.


Marc | 04-01-2018

Van een gebouw afgooien is te makkelijk. Verdient ie niet. Liever doodhongeren .


Jean | 04-01-2018

Ten eerste die POKKEN GELOVEN allemaal de wereld Uit!!!
Dan krijgen we een normale wereld om ons heen,hopelijk?!


Brrr | 04-01-2018

Hij lijkt op me buurman


Nico | 04-01-2018

Geloof is liefde mensen!


korhil | 04-01-2018

ze moeten die vent ook stenigen en dan van een gebouw afgooien zodat hij alleen zijn botten breekt. en dan laten creperen in een donkere cel.


Brrr | 04-01-2018

Hij lijkt op me buurman


Huib | 05-01-2018

Binnenkort in dit theater. Wir schaffen da's!


Freek | 05-01-2018

@Nico Dat past niet geheel in mijn beleving. Zie kruistochten, beeldenstorm, inquisitie, Noord-Ierland. Dichter bij huis, de bijbelstrook, Zeeland. Verder worden in de religieuze boeken, bijbel, koran en thora geweld verheerlijkt tegen andersdenkenden....


JAN2 | 05-01-2018

Geen genade voor deze moordenaar en van een heel hoog gebouw, kop eerst, smijten.


jelte | 05-01-2018

Deze vuile figuur maak ik nog geen woord aan vuil, zo'n smerig type.


BertJan | 05-01-2018

verschrompeld pietje afsnijden zonder verdoving of laten afbijten door een geit


Raar | 05-01-2018

De religie die respect eist maar minachting zaait.


@Freek | 05-01-2018

Pas op om mensen over één kam te scheren. Juist dat is een groot gevaar...


@@Freek | 05-01-2018

Doordat ik me niet meer schaam om eerst over één kam te scheren, en daarna pas relativeer wat er te relativeren valt, heb ik al mijn tanden nog. En geen prep nodig ook.
Eerlijk delen is mooi, maar alleen als de ander ook die intentie heeft. Ik ontwaar weinig eigen motieven in de islam als beweging, of cultuur om eerlijk te delen. Het zijn meer de roofbouwers die vroeger ook door Europa trokken. Er is niet veel te zien op het vlak van erbij willen horen. Spijtig.


@@@Freek | 06-01-2018

Pardon!? Delen wij, voor het gemak zeg ik rijke niet-moslims, eerlijk !!? Slecht ervaring met mensen die moslim zijn? Ik ook! Maar verdom het om iedere moslim te zien als een "fout mens"! Ik heb goede persoonlijke contacten met moslims als niet-moslim!
DE moslim en bijvoorbeeld DE christen bestaat niet!


@@@@Freek | 07-01-2018

Pardon mijn reet. Het idee dat alles komt janken omdat wij het op een of andere manier gejat moeten hebben van hun strookt niet met de houding van menigeen die komt piepen. Zij hebben het kudt thuis, wij niet, dus het moet wel aan ons liggen. Dan kun je komen om bij te leren voor thuis. Maar niet om even de regels te stellen. (Ik tip hierbij bijvoorbeeld het gedrag van Erdogan maar even aan. Die illustreert dat namelijk prachtig.)
Zelfs als ik het niet goed heb, dan heb ik het nog goed. Heb ik het wel goed, deel ik niet alleen, maar mag je ook mijn hele pizza hebben. Dat heb ik van mijn culturele roots meegekregen.
Snap je dat niet, mag je oplazerstralen. Of een andere gek zoeken die zich daar uit vrije wil schuldig voor gaat zitten voelen. Met je pardon.


@@@@@Freek | 07-01-2018

Homos in mekaar getimmerd door twee lesbische Eskimos in Amsterdam heb ik nog niet gelezen. En als je altijd maar alles van twee kanten moet bekijken sta je elke week een nieuwe fiets te kopen.


@alle Freken | 07-01-2018

Ben benieuwd wat jullie ultieme oplossing is...


@@Alle | 07-01-2018

De meest ultieme, respectvolle, serieusnemende, kleur-en rasloze oplossing die ik maar kan bedenken: Dat ze het zèlf oplossen. Dat doe ik zelf namelijk ook als ik bijvoorbeeld in een (voor mij heel herkenbare!) Jort Kelder-situatie zit, en er een dame met zo een jij bent vannacht aan de beurt toenadering komt. Maar dan als homo. Het nadeel van de twijfel geven is dan altijd veel efficiënter dan het voordeel van de twijfel geven. En van twee kanten bekijken. Zachte heelmeesters, weet je....


@@@Alle | 07-01-2018

Mag ik dan zeggen dat "ZE" voor mij zijn de MENSEN, ja wie dan ook, die niet van een ander MENS kunnen afblijven?


KuraiAnck | 07-01-2018

@@alle freken: Mijn oplossing is simpel. Zij die een misdrijf/misdaad bestraffen volgens de regels van de wet, ongeacht achtergrond, huidskleur, persoonlijke overtuiging, seksuele geaardheid, religie, geslacht, etc.


@Kurai | 07-01-2018

Ik ken een paar juuten. Van grensposten met Afrika. Die moeten ook maar gewoon hun werk doen. Wie door mag, mag door, wie niet, niet. Ze hadden uitgevonden dat een duidelijke tik het verschil maakte. Tussen of er werd geluisterd of niet. Pas als er wordt geluisterd wordt er namelijk nagedacht.
Hun verklaring was: Ze zijn het thuis zo gewend. Je moet ze in hun taal aanspreken. En daarna snappen ze wat we zeggen. Je mag door. Of niet. En zelfs waarom niet.
Het is het nadeel van de twijfel geven.
Als ik die foto boven dit stukje zie, en die misschien 200 woorden lees van het artikel, dan denk ik vrijwel 100% zeker dat deze man niet gaat bijdragen aan wederzijds begrip. Terwijl het wèl een vooroordeel is, want ik ken die hele vent niet. Misschien is hij vreselijk lief voor zijn kat, bijvoorbeeld.
Dat ik zijn zoontje daarom ook niet direct zou vertrouwen als pizzakoerier, het zou al enorm helpen als zoontje begrijpt waarom. Terwijl wat mij betreft iedereen met een jurk aan en witte muts op mag rondlopen. Ik vind het zelfs veel leuker dan allemaal het zelfde zijn.
Maar dat gelul van allemaal gelijk behandelen werkt niet. We zijn helemaal niet gelijk. We kunnen wel proberen om gelijk te worden. Maar dat moet van twee kanten komen. Het is niet dat ik een kleuren TV heb en twee auto's en zij enkel een lekke rubberboot, dat ik ook nog eens alles voor hun moet bedenken. Dat moeten ze zelf doen. En dat denk ik net zo over Limburgers als over Marokkanen en pipo's uit Senegal. Vooral die laatsten horen weinig maar hebben allemaal geleerd om gelijk racist te roepen. Want in Europa heeft iedereen gelijke rechten. Die moet je wel eerst snappen.
Gelukkig werk ik niet bij de grenspolitie. Het lijkt me best een klotebaan.
Maar gelijke behandeling werkt niet. Juist dat is een hele sociale gedachte.
Zeker omdat de stoom uit het zuiden er niet minder op zal worden. Van Limburg tot Ghana. Geloven in gelijke behandeling is een Disney film. Ik heb al Duitse homo's gezien met hun titanium plaatjes in een potje die zich bij Pegida hebben aangesloten. Ik kan ze geen ongelijk geven. Eigenlijk. Maar het is wel zorgwekkend. We zouden beter nu nadenken hoe we daar beter mee om gaan. En dat begint niet met de veronderstelling dat het gelijke MENSEN zijn.


KuraiAnck | 09-01-2018

@@Kurai: ik weet niet of je dit nog leest, maar ik hoop van wel.

Dank je wel voor een weloverwogen reactie. Jouw reactie was inhoudelijk beter dan het gros ik hier heb gelezen.
Ik denk dat ik je standpunt wel kan begrijpen, maar ik vind het wel iets engs in zich hebben. Moet je bedenken dat de wet mensen ongelijk zou behandelen en dat dit daadwerkelijk ook mag binnen de kaders van de wet. Wat stopt een politicus dan om verschillende regels voor verschillende bevolkingsgroepen te maken. Dat de ene recht heeft op een respectvolle bejegening, terwijl een ander dat niet zou hebben. Een ongelijke behandeling (voor de wet) van mensen is mijns inziens echt een stap terug en zal een negatieve werking hebben op een rechtstaat.

Juist wanneer mensen minder bekend zijn met onze vorm van rechstaat is het goed om ze dat bij te brengen. Wat niet betekend dat ik vind dat onze rechtstaat soms best wat sterker mag overkomen.


@Kurai | 09-01-2018

Ik moest even nadenken...
Iets engs is niet altijd ongezond. Het leven van de mens is nu eenmaal enger dan alle andere bekende diersoorten. Gierend van het lachen wordt niemand geboren, het is janken. Allemaal. Want het is ook eng.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat mijn hart links zit. Links genoeg om te zien dat links niet werkt. Het werkt een systeem-luiheid in de hand, met dat gelijk behandelen, waar ook op zich niet slechte ideeën als het communisme aan ten onder zijn gegaan.

Politici maken de cultuur niet. Het ligt anders. Er zijn wetten en er zijn rechters. Er zijn boeken, behandelprotocollen, en er zijn dokters. Dat is er ook zo eentje. Of je hebt vliegtuigen en piloten. Computers zat om die allemaal in principe overbodig te maken. Maar dat werkt dan net zo goed als het communisme. Niet dus. Althans, een tijdje wel en dan gaat het goed fout.

Wat juist wankelt is het systeem. De mensen in het systeem. Van de mensen die de wetten voorstellen, tot maken, tot uitvoeren en controleren. Een behoorlijk deel van het parlement zit zelfs al vol om enkel de boel uit te lachen, zelf individueel wat vinden mag niet. Is niet eens relevant meer.

Dat zie je dan wel weer terug in de maatschappij. Nederland, gebouwd op niks, een bak blubber, groot geworden met 100% import (het aantal oer-oer-Hollanders is namelijk nul!), is niet meer in staat om er mee om te gaan. Kent zijn eigen historie niet meer.

Als er dan veel instroom is van veel minder vrije gebieden, dan zie ik wat om je boos om te maken, voordat het écht eng wordt. De eerste signalen zie je overigens al met wat er met homo's gebeurt. En hoe daarop gereageerd wordt. Maar ja, dat zij maar homos. Gaan toch dood zonder kinderen. En waarom gebeurt dat? Die "gelijke behandeling". Dat wordt een smoes om niks te doen. En dan heb je nog de instromers die dat al helemaal niet volgen vanuit hun achtergrond. En dan dubbel in de war raken doordat hele kuddes het ook nog eens "van hun kant gaan zitten bedenken". Dat is nog enger!


JAN2 | 11-01-2018

En vanmorgen lees ik weer dat deze crimineel, na het betalen van 7.500 dollars weer op vrije voeten is gesteld. Omkoping dus.


@JAN2 | 11-01-2018

Er zijn mensen die een zodanige anale sperma-allegie hebben dat ze gemakkelijk 75.000 op tafel krijgen om maar uit dat mannenhok te blijven. Maakt niet uit. Dat die later gelukkig gaat worden, dat zie je al aan die smoel.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven