Homohuwelijk AustraliŽ eindelijk officieel

09-01-2018 | Trouwlustige homoparen kunnen vanaf vandaag officieel in het huwelijk treden in Australië. Direct na middernacht werden tientallen stellen in de echt verbonden, waaronder het koppel Luke Sullivan en Craig Burns (foto). Het stel gaf elkaar het jawoord in de stad Carool in New South Wales en wordt in de Australische media gezien als het eerste homostel dat een wettelijk huwelijk is aangegaan. Bijna een maand geleden werden ook al enkele homohuwelijke gesloten maar dat waren uitzonderingen. Zo werd een uitzondering gemaakt voor een lesbisch stel waarvan één van hen ernstig ziek is. De verwachting was dat ze 9 januari niet zou halen. De twee geliefden wilden toch hun liefde bezegelen met een huwelijk en mochten 15 december al in het huwelijk treden.

Op 9 december stemde een meerderheid van het Huis van Afgevaardigden van Australië in met de legalisering van het homohuwelijk. Een ruime meerderheid van de 150 parlementsleden stemde voor, vier parlementariërs stemden tegen. Een maand eerder sprak de bevolking zich in een niet-bindend referendum in meerderheid al uit voor de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. Als je wilt trouwen in Australië dien je een maand bedenktijd in acht te nemen voor het huwelijk officieel gesloten mag worden vandaar dat vandaag, 9 januari, massaal getrouwd wordt door homostellen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Truus | 09-01-2018


Zwijgen | 09-01-2018

is goud
En, hoe bevalt je goud? Smaakte het lekker?


DownUnder | 10-01-2018

Een compleet werelddeel waar dit nu mogelijk is. Hopelijk volgen de overige continenten spoedig. Is de definitie dat huwelijk iets is tussen uitsluitend 'n man +vrouw de wereld uit. Sommigen kloppen nu 1maal liever op de achter- dan op de voordeur of zitten graag bij de nooduitgang.


Joop | 12-01-2018

Ah ik zie dat er al weer een hoop reacties verwijderd zijn. Heel goed bezig met de censuur gaysite!


@Joop | 15-01-2018

Wat ik juist het meest vervelend vind is dat ik mezelf niet kan verwijderen. Dan klik je op plaats reactie. Met een borrel op. En dan lees je terug. En dan is het eigenlijk wel wat ongenuanceerd. Of kan het heel verkeerd overkomen bij andere mensen. Maar dan staat het er dus al. En dan nog vervelender als je merkt dat ze het nog laten staan ook!!!!!!!!
Klotesite


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven