Homofobie in Rusland neemt sterk toe

12-01-2018 | Uit recent onderzoek in Rusland blijkt dat maar liefst 83 procent van de bevolking homoseksualiteit beoordeelt als verwerpelijk. Het gerenommeerde Russische onderzoeksinstituut Lewada ondervroeg burgers uit tientallen regio's en deed dat ook al tien en twintig jaar geleden. In 1998 zei 'slechts' 68 procent van de bevolking homoseksualiteit verachtelijk te vinden. Tien jaar later was dit percentage opgelopen tot 76 procent en dit jaar blijkt dus ruim viervijfde van de bevolking homoseksualiteit te verwerpen.

Uit de enquête blijkt tevens dat het aantal Russen dat geen problemen met homoseksualiteit heeft gedaald is tot een schamele 8 procent. Twintig jaar geleden was dit nog 14 procent. De studie laat zien dat het percentage homofoben bij vrouwen en mannen ongeveer gelijk ligt. Alleen bij jongeren is homofobie oververtegenwoordigd. Russische homo-organisaties zijn geschrokken van de nieuwe cijfers en geven de overheid en de media in Rusland de schuld. "Sinds het verbieden van 'homo-propaganda' in 2013 en de daarop volgende negatieve berichtgeving in de media over homo's is het aantal haatmisdrijven tegen de LHBT-gemeenschap bijna verdubbeld. En het ziet er voor de toekomst niet veel beter uit," zo stelt een homoactivist in de Duitse media.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 13-01-2018

Godgeklaagd dit. Je zal maar in dit achterlijke land wonen als homo met geen enkel zicht op verbetering. Ongekend triest.


Ruud | 13-01-2018

Meer dan de helft van Rotterdam/Nederland zijn tegen moslims, Wenen en geheel Oostenrijk zijn al in handen van ultra rechts, Hongarije en Roemenie.

Dus waar praten we over, kerk in Rusland is oersterk en niet kapot te krijgen, en ten tweede zijn Russen natuurlijk een geval apart, zeer rot volk onbeschoft .


Olť | 13-01-2018

En het ergste van alles is dat je in nazi-Rusland als homokind nťrgens terecht kunt voor steun en voorlichting. Het blijft een achterlijk en lomp volk van geloofswaanzinnigen en dronkenlappen.


Joop | 13-01-2018

Op gaysite worden ze ook steeds homofober. AL ettelijke malen reacties van homo's verwijderd, zonder enige reden en uitleg!


Noodlot | 13-01-2018

Wel 't WK bijwonen. Boycot deze. Zeer erg dat zo gedacht wordt van Kaliningrad tot aan Vladivostok. Is me nogal 'n oppervlakte,zeg. Als 7 tot 10% gay is, leven deze dus dubbel in de kou. Kunnen nergens naartoe en worden overal uitgekotst of in elkaar geramd. Schokkend. Het IJzeren Gordijn hangt nog steeds. Eens zelf onderdrukt, onderdrukken ze nu zelf. Amor fati.


Ruud@Joop | 13-01-2018

Nou jij slaat de spijker op zijn kop, maar het is natuurlijk een gegeven dat de rooie nichten van Nederland aan hun eigen ondergang hebben meegewerkt, door die domme emigratie drama's.
Dus geld dat ook voor deze site. Meest smerige seksueel gericht reacties laten ze staan en keurige onderbouwde verdwijnen tot de dag dat ze zelf verdwijnen door de opkomst van rechts. Linkse nichten in vele groene en andere linkse partijen hebben zelf hun vijanden binnen gehaald en klagen nu kommer de kwel, en dat is nog het meest idiote. Toch ??


@Joop@Ruud | 13-01-2018

Ik vind die Mark van Facebook veel enger. Keiharde sloper en ongegeneerd uit de markt kopieerder, en dan staan liegen dat ie de wereld beter wil maken. Terwijl ik gewoon een Amerikaans jongentje zie staan dat net heeft leren rukken. Maar wel "macht" heeft over miljarden mensen.

Gaysite (-reakties) is net Radio Oranje. Soms zetten de Duitsers (de redaktie, hihi) de stoorzender in. Maar een dag later komen de vrije berichten van Wilhelmina weer helder door.
Meer iets om zuinig op te zijn. Op Facebook ben ik al herhaaldelijk echt ge-razziaat. Met de meest vreemde verwijten. Een soort rare fanatische club van internet-kindsoldaatjes.


Nico | 13-01-2018

Geloof is liefde mensen. Echt waar hoor........ (zucht)


@Nico | 14-01-2018

Dat geloof je zelf toch niet? LOL


Jos | 14-01-2018

Rusland is een heel andere cultuur. De mensen moeten nog een heel proces doormaken. Misschien over 25 jaar wordt er heel anders gedacht. Hoe lang heeft Nederland erover gedaan om het homo huwelijk in te voeren !! In Duitsland mogen homo's nog maar 1 jaar trouwen !! Geef het prachtige Rusland de tijd !! En houd ze te vriend. En laten we ervoor zorgen dat het opkomende homogeweld in Nederland NIET de kop opsteekt.


JAN2 | 14-01-2018

Ach, Rusland, daar moeten we sowieso geen aandacht aan schenken, bij deze dus!!


Klaas | 14-01-2018

Tijdens het wk voetbal 2018 wil een groep bekende voetballers een statement maken tegen homofobie in het algemeen.
Dat is afgelopen jaar besloten volgens diverse bronnen.


JAN2 | 14-01-2018

Ik lach me nu al een bult Klaas. Nederland wil Rusland de les gaan leren? Ze kunnen hier al niet eens de eigen homofobie aanpakken.


Nico@Jan2 | 14-01-2018

Geen aandacht aan besteden..... Lekker makkelijk. Je zal er maar wonen als homo. Maar dat interesseert je helemaal niks kennelijk. Als jij maar een lekker leventje hebt.


Ruud@Nico | 14-01-2018

Man wat een domme opmerkingen maak jij zeg, denk
je nu echt dat Nederland Ruisland de les kan lezen, wees maar op je hoede,
nog even en ze vallen Europa binnen en verdwijn jij naar de Seberia kampen.

En JAN 2 heeft helemaal gelijk, wij kunnen niet eens meer ons eigen land in macht houden, de homo haat is ongekend hoog dit doordat men teveel idiote criminelen binnen heeft gelaten uit land Syria waar jij al van een hoge flat gegooid was.
En dan wil jij Rusland nog even de les leven, meest gay vrienden van ons zijn al bezig met plannen om uit Europa weg te komen.

Wel realistisch blijven beste man. Joden worden al dagelijks aangevallen, en de homo haat op dit moment is erger dan in de jaren 60.


Nico@Ruud | 14-01-2018

Over domme opmerkingen gesproken. Waar in dit artikel staat dat Nederland, Rusland de les leest? Lezen is kennelijk een vak. Het is een constatering dat de situatie voor homo's in Rusland slechter en slechter wordt. En het antwoord van Jan is dan : "Daar moeten we geen aandacht aan schenken" . Als ik daar wat wat vind (lekker solidair) dan maak ik domme opmerkingen? Volgens mij ben jij daar kampioen in met je lulverhaal.


Roy020 | 15-01-2018

En de door NOS goed opgeleide Nederlandse bevolking slikt dit Rusland bashen natuurlijk als zoete koek.


JAN2 | 15-01-2018

@Nico......Inderdaad. Rusland interesseert me geen ene sier. Nooit gedaan en zal ook nooit gebeuren. En Nico, laten we eerst eens beginnen met onze eigen solidariteit jegens homo's hier. Homo's en lesbiennes die hier in eigen land uitgescholden, bespuugd en in mekaar geslagen worden, ook omdat ze homo zijn. Die staan er veelal alleen voor. Of als er iemand uitgejouwd en bedreigd wordt op bv een homo parkeerplaats. In plaats van in te springen, rijden andere homo's heel snel weg en laten een mogelijk slachtoffer aan zijn lot over. Of een homo die na een avondje stappen in het "vriendelijke Amsterdam', zijn tanden uit zijn bek geslagen wordt omdat hij homo is.

Pas als jij en anderen ook solidariteit kan opbrengen voor onze eigen homo's, die ook bedreigd worden, kom dan maar weer terug.

En de andere opmerking dat Nederland de les gaat lezen in Rusland, staat in een ander artikel.


JAN2 | 15-01-2018

En Nico gaat helemaal voorbij aan hetgeen er daadwerkelijk aan de hand is. Kennelijk een GroenLink(s) of D66 aanhanger. De mede-veroorzakers van de homohaat in Nederland en gaan Nederlandse BNN'rs die kennelijk weer de broodnodige aandacht willen, de Russen bijbrengen hoe onze homo vrijheid in mekaar steekt? Laat me toch niet lachen. Homo is zo langzamerhand een vies woord geworden in de door GroenLink(s) en D66 opgehemelde bevolkingsgroep en die vrijheid wordt met de dag minder.


JAN2 | 15-01-2018

Als jij dat zegt Nico, schenk ik daar sowieso geen enkele waarde aan en je reactie is typerend voor links. Niet reageren en gewoon doorgaan op de ingeslagen weg, m.a.w. kop in het zand steken.


JAN2 | 15-01-2018

En als je een heldere geest hebt, wat ik betwijfel, wat is er niet waar wat betreft mijn bovenstaande reacties. Niet reageren namelijk is nog dommer!!


Ruud@Jos | 15-01-2018

En laten we ervoor zorgen dat het opkomende homogeweld in Nederland NIET de kop opsteekt. !!!

Kan wel zien dat je weinig kranten leest, want het is in nederland inmiddels aangaande de agressie tegen gays heel erg slecht gesteld door binnenkomst van mensen uit een islamitische land Syria en Marokko. je bent zeker vegeten hoe die twee mannen met een betonschaar bewerkt zijn, Joodse restaurants worden belaagd, onder welke steen zat je al die tijd.


Ruud@Jos | 15-01-2018

Grootste scheldwoord in Nederland 2017/2018 Vuile Kanker Homo, 1 op de vier gays is al frontaal uitgescholden en bedreigd, zelf de politie is beledigd als hij voor vuile kanker homo word uitgescholden. Kun je nagaan wat er in dit land gaande is.


@Nico | 15-01-2018

Uhm. Als je te dom bent om te poepen, hoe kan je dan schijt aan alles hebben? ;-)

Hou het netjes dames. Anders loopt je mascara door.


Willem | 16-01-2018

Het lijkt een makkelijke oplossing maar zo bedoel ik t niet, ik weet ook wel dat t verdomd ingewikkeld is (!!), maar probeer die jood, die homo, die nog anders sexueel georiŽnteerde mens, die rus, die moslim, die atheÔst, die syriŽr, die marrokaan, die christen, die politiek rechts of linksgeoriŽnteerde, enz, enz als een individu te zien!! Snap heel goed wanneer jij als homo in elkaar getrapt bent hier verdomd weinig mee kunt! Echter, kwaad met kwaad vergelden lost nooit iets op. De geschiedenis heeft het mij geleerd...


Ruud | 17-01-2018

Laat die Russen doodvallen. Wij moeten alleen voor onze Nederlandse homo's opkomen!


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:15 | Little Britain

00:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven