Eerste gemeente met volledig LHBT-bestuur

02-01-2018 | De Amerikaanse stad Palm Springs is de eerste gemeente ter wereld met een volledig LHBT-bestuur. Dat heeft het gemeentebestuur bekend gemaakt. Volgens burgemeester Roy Moon is het voltallige bestuur "lid van de LGBT-gemeenschap", nadat onlangs bleek dat één van de vrouwelijke raadsleden niet alleen op mannen maar ook op vrouwen valt. Vorige maand werden twee nieuwe raadsleden leden gekozen, waaronder een transgender. Zij bleken, net als de rest van de raad inclusief de burgemeester, LHBT-ers.

Palm Springs, een oase in de woestijn van Californië, is al vele jaren bekend om zijn liberale cultuur. Er wonen zo'n 47.000 inwoners waarvan bijna de helft LHBT's. Waarom Palm Springs een toevluchtsoord werd voor Amerikaanse homoseksuelen is niet bekend maar in de plaatselijke media wordt gezegd dat de afgelegen ligging, de mondaine sfeer en het feit dat veel LHBT-beroemdheden een tweede huis in Palm Springs hebben bij hebben gedragen aan de liberale sfeer in de stad.

Burgemeester Roy Moon, de derde homoseksuele burgemeester op rij, laat in de plaatselijke media weten dat er geen reden is om de regenboogvlag op het stadhuis te hijsen. "Het gehele gemeentebestuur is verkozen, niet omdat ze LHBT's zijn maar omdat ze goede bestuurlijke eigenschappen hebben. Wij zullen ons inzetten voor iedereen ongeacht seksuele oriëntatie."

Deel dit artikel:  

Reacties:

OvertheMoon | 02-01-2018

Een homo oase in 'n hetero genormeerde wereld. Hopelijk wordt 't niet afgeschilderd als 't nieuwe Sodom en Gomorrah. Als zo'n homo genormeerde gemeente "goed draait", wil jaloezie graag de kop opsteken,m.n. van religieuze fanatici. Gelukkig geen weiger ambtenaren daar. Welke NL gemeente volgt?


Cool | 03-01-2018

En dat alles zonder een 24uurs inzamelingsactie van Mies Bouwman. Zoiets kan alleen en het meest vrije land van de wereld.


JAN2 | 04-01-2018

Het meest vrije land ter wereld Cool?? Heb je een tik van de molen gekregen?
Dat is de USA bij lange niet meer. Het grootste land ter wereld? Is het nooit geweest. Het meest domme land ter wereld? Ja helaas wel.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven