Weer aanwijzing voor 'homo-genen' gevonden

12-12-2017 | Onderzoekers van de North Shore University in Illinois stellen in een onlangs gepubliceerd onderzoek dat zij genen hebben ontdekt die een link hebben met homoseksualiteit. Diverse wetenschappers spreken in hun online commentaren van een "doorbraak" maar waarschuwen dat de nu geboekte resultaten nog geen genetische onderbouwing vormen voor seksuele geaardheid.

Nog nooit werd het het DNA-profiel van zo veel homo- en heteroseksuele mannen met elkaar vergeleken. De gegevens van 1077 homoseksuele mannen en 1231 heteromannen werden verzameld. De mannen moesten DNA afgeven door middel van bloed- of speekselmonsters. Deze werden vervolgens geanalyseerd. De onderzoekers ontdekten belangrijke verschillen rondom de genen SLITRK5 en SLITRK6. Dat laatste gen is een belangrijk onderdeel voor de hersenontwikkeling, en vooral actief in dat deel van het brein waar hormonen worden geproduceerd die verantwoordelijk zijn voor de seksuele opwinding. Vorige onderzoeken toonden al aan dat dit deel in de hersenen bij homo’s tot 34 procent groter is. De wetenschappers noemen de uitkomsten van het laatste onderzoek een belangrijke eerste stap voor een uitgebreidere studie naar de genetische basis voor iemands seksuele voorkeur. Toch blijft het lastig en wellicht onmogelijk om ooit een gen aan te wijzen dat volledig kan worden gelinkt aan homoseksualiteit, aldus de onderzoeksleider die stelt dat de menselijke seksualiteit het resultaat is van een zeer complexe reeks van biologische- en omgevingsfactoren.

De onderzoekers houden een stevige slag om de arm wat betreft hun conclusies maar stellen in hun bevindingen dat het voor de tweede maal is dat in een onafhankelijke studie eenzelfde gen wordt geassocieerd met mannelijke homoseksualiteit. "Dat betekent dat er mogelijk een verband kan zijn, hoewel het geen definitief bewijs is," aldus een wetenschappelijk commentaar. De onderzoekers zelf zeggen dat er voldoende aanwijzingen zijn om verder te onderzoeken. "Het doel van deze studie was om te zoeken naar genetische onderbouwing van mannelijke seksuele geaardheid, en zo uiteindelijk onze kennis van biologische mechanismen die ten grondslag liggen aan seksuele geaardheid te vergroten," aldus één van de onderzoekers.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ben | 12-12-2017

....kennis van het gen vergroten en vervolgens uit te roeien.....leer mij die hetero`s kennen


jelte | 12-12-2017

Godsdienst en wetenschap gaan niet altijd samen, maar het wachten is op gristenen en ander fanatiek tuig dat hier aan wil sleutelen.


Pride@jelte | 12-12-2017

In dat geval zullen ze ook sleutelen aan het gen voor godsvrezendheid, gehoorzaamheid en domheid zodat ze met een leger religoeuze zombies de ondergang van de mensheid zullen starten.


Joop | 12-12-2017

Zeer gevaarlijk dit soort kennis. Het zal niet lang duren dan kunnen al die homohatende landen dit mooi misbruiken.


Banvloek | 13-12-2017

Alhoewel ieder1,dunkt mij,benieuwd is naar de oorzaken van zijn sexuele gerichtheid, is 't wellicht beter dat dit onopgehelderd blijft. Zolang Christelijke fanatici genezingskampen voor homo's organiseren, houdt 't,aub,onder de radar. Het mysterie onthuld is voer voor religie waanzinnigen.De Kerk heeft ook eeuwen Galilei verketterd omdat hij had bewezen dat de aarde om de zon draaide en niet andersom,waarvan de Bijbel uitgaat. Mythe boven waarheid.


Meer juist..!! | 13-12-2017

De kennis van de wetenschap over sexualiteit in het algemeen, is griezelig beperkt juist. Juist daarom vervallen velen dan maar in oude (religieuze) morele opvattingen. Als je kijkt naar de wereld van de marketing en reclame, die is doorspekt met sexuele context. Een enorm deel van het internetverkeer betreft sexuele inhoud. Maar de wetenschap staat daar maar een beetje klungelig en lacherig naast. Een beetje kinderachtig zelfs. Een piemel-dokter bestaat niet eens! Dat heet uroloog (omdat het vooroordeel is dat het om te pissen is) of sexuoloog. Maar die laatste is dan weer een psycholoog (dus het zit allemaal tussen je oren). Er bestaan geen deugdelijke piemel-deskundigen. Daar moet je voor in de Warmoesstraat zijn. Maar zeker nièt bij een universiteit. Terwijl juist de sexuele prikkels een hele sterke invloed op de maatschappij hebben. Van boerkas tot tanden uit de mond slaan. Terwijl de wetenschap niet veel meer heeft dan de Almanac van Klazien uut Zalk! Als je op straat gaat vragen waarom homo's eigenlijk sex moeten hebben als ze toch geen kinderen kunnen krijgen....???? Of andersom, zum kotzen typisch Nederlandse "belangstellende" vragen: "Oh, je bent homo? Je doet het toch wel veilig hè?" Totaal debiel. Wegens falende wetenschap.


KuraiAnck | 13-12-2017

Meer wetenschappelijk inzicht verkrijgen in een belangrijk aspect van het leven is, mijns inziens, een goed plan. Ik maak me dan ook niet zo zorgen over dat kennis verkeerd gebruikt kan worden.
Dit risico loop je altijd. Ik verwacht ook niet dat Tesla/Edison hadden gedacht dat de ontdekking van elektriciteit zou kunnen worden gebruikt als martelmiddel.

En het huidige niveau van kennis is nog lang niet in de buurt van daadwerkelijk genetisch ingrijpen om een kind niet homoseksueel te laten worden. Dus hier hoeft men zich echt niet zorgen over te maken.


BertJan | 16-12-2017

Klazien uut Zalk, waar blijft de tijd, dat was nog eens leuk


Klaas | 16-12-2017

"Dat laatste gen is een belangrijk onderdeel voor de hersenontwikkeling".
Ze hebben gewoon ontdekt wat wij al lang weten: homo's hebben meer hersenen en verstand dan hetero's!


Dr. Mabuse | 16-12-2017

Kan een goede ontwikkeling zijn. Als homo zijn erfelijk bepaald is, kan het moeilijk als misdrijf worden gezien en strafbaar gesteld. Dat doe je met astma immers ook niet.


@losers | 16-12-2017

Hebben die wetenschappers niks beters te doen, bijv. zoeken naar een gen dat kanker geneest?


Trouw | 17-12-2017

Voor de beoordelingscommissie gold: Eens een homo, altijd een homo
Uit de Amsterdamse archieven blijkt dat tot ver in de jaren vijftig een groepje notabelen homoseksuelen weerde uit overheidsdiensten en private bedrijven. Vooral de politie bleek daarin zeer actief.
Hans Marijnissen 16 december 2017, 04:00


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven