Voetbalscheidsrechter uit de kast

10-12-2017 | In Zwitserland is zondag voor het eerste een professionele voetbalscheidsrechter uit de kast gekomen. Pascal Erlachner (foto) is actief in de hoogste voetbalcompetitie in Zwitserland en zegt in 'Sonntagsblick': "Ja, ik ben homoseksueel, nou en?" In het kranteninterview laat hij weten klaar te zijn voor deze stap en de 37-jarige Erlachner zegt zeer benieuwt te zijn wat zijn coming-out teweeg gaat brengen. "Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor zowel voetballers als scheidsrechters om ook uit de kast te komen. In de voetbalwereld is dat nog altijd heel moeilijk maar volgens mij is de tijd nu rijp om openlijk homo te kunnen en mogen zijn zijn," aldus Erlachner.

Toch vreest Erlachner ook voor de reacties. "Ik ben klaar voor deze stap en hoop een publieke discussie op gang te brengen. Maar ik weet niet of de mensen waarmee ik werk, collega scheidsrechters, voetballers en publiek ook klaar zijn voor een openlijk homoseksuele scheidsrechter."

In de Zwitserse media wordt gesproken over de eerste voetbalscheidsrechter die openlijk uitkomt voor zijn geaardheid. Maar begin vorig jaar kwam ook al een Spaanse leidsman uit de kast. In ons land hadden wij de primeur in de jaren tachtig. Toen maakte scheidsrechter John Blankenstein geen geheim van zijn geaardheid. Hij heeft in de jaren erna veel betekend voor de LHBT'ers binnen de sport en samenleving en is naamgever van de homo-emancipatieprijs van de gemeente Den Haag.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pecunia | 10-12-2017

Knap in die mega macho wereld. Goed voorbeeld doet volgen,maar bij voetballers staat de transferwaarde 't uit de kast komen in de weg. Portemonnee beslist. Geldelijke oriëntatie wint 't v/d sexuele. "Om geld en 'n mannenkont draait de wereld rond". In die volgorde!


Guttegut | 10-12-2017

Het is nèt Andre Hazes junior!


Jan2 | 11-12-2017

Ik zou daar helemaal niet trots op zijn Guttegut.


Marc | 14-12-2017

Ik zou m doen! En bloemen verdient ie sowieso.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

13:25 | Million Dollar Listing: NY

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven