Transgenders weer welkom in leger VS

23-12-2017 | Een federaal gerechtshof in de Amerikaanse staat Virginia heeft in hoger beroep bepaald dat het verbod voor transgenders om vanaf 1 januari tot het leger van de Verenigde Staten toe te treden, definitief niet doorgaat. Trump liet in augustus in een officieel besluit weten dat transgenders vanaf dat moment niet meer welkom zouden zijn in het Amerikaanse leger. Hij kondigde een maand eerder in een tweet al aan dat er in de toekomst geen plaats meer zou zijn voor transgenders binnen de Amerikaanse strijdkrachten. Na deze bekendmaking klaagden meerdere militairen de president aan op grond van schending van het gelijkheidsbeginsel.

In oktober besloot een rechter al dat het besluit van Trump tijdelijk ongedaan moest worden gemaakt. Deze week zette het federaal gerechtshof deze tijdelijke opschorting om in een definitieve streep door het verbod. Het besluit van Trump, dat nu dus ongedaan is gemaakt, draaide een beslissing van zijn voorganger Barack Obama terug. Ashton Carter, de Minister van Defensie onder Barack Obama, maakte het in juni 2016 juist mogelijk dat transgenders voortaan welkom waren in het Amerikaanse leger. Deze maatregel volgde op het afschaffen van de 'don't-ask-don't-tell'-regel in 2011. Deze regel verbood soldaten binnen het Amerikaanse leger om openlijk uit te komen voor hun geaardheid. De regel bepaalde dat openlijk homoseksuele militairen werden ontslagen.

GaySite.nl berichtte ook:
31-10-2017 | Transgenders tijdelijk weer welkom
26-08-2017 | Transgenders niet welkom in US leger

Deel dit artikel:  

Reacties:

Clint | 25-12-2017

Ze worden niet meer geweigerd of ontslagen. Maar ze zijn nog lang niet welkom.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven