Pride Amsterdam zoekt deelnemers Botenparade

27-12-2017 | Partijen die willen deelnemen aan de Botenparade 2018 kunnen zich vanaf 5 januari inschrijven. Op 5 februari eindigt de inschrijving. Op 11 februari worden in de Sugar Factory te Amsterdam de deelnemers bekend gemaakt. De ingezonden concepten zullen net als voorgaande jaren worden beoordeeld door een ballotagecommissie en de inschrijvingen die het beste aansluiten bij het thema 'Heroes' krijgen een plek in de parade. Pride Amsterdam is van 28 juli tot 5 augustus 2018, de botenparade met maximaal 80 boten is op zaterdag 4 augustus.

Dit jaar is de indeling van de categorieën vernieuwd, zegt directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride. "Dit hebben we gedaan omdat er in de afgelopen jaren discussie is ontstaan over de geaardheid en maatschappelijke betrokkenheid van verschillende deelnemers. Er werd daarbij te vaak verwezen naar onze categorieën, die verkeerd geïnterpreteerd werden. De nieuwe indeling doet meer recht aan het aandeel van een ieder in de strijd voor emancipatie van LHBTI's en steun voor de Pride. Daarnaast is er ook een 'Pride Business Club' opgericht. Bedrijven kunnen alleen nog deelnemen aan de botenparade als zij lid zijn."

Ook nieuw is de invoering van een zogenoemde 'support card'. Onder het motto 'Growing a better world together' stelt de Rabobank dit jaar haar plek in de botenparade ter beschikking en wil daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid eens op een andere manier tonen. De plek van de bank wordt ter beschikking gesteld aan een vereniging of stichting die zich inzet voor een betere leefwereld voor LHBTI's en die zonder een belangrijke financiële partner niet zouden kunnen deelnemen aan de botenparade. Spee: "De Rabobank neemt de kosten van inschrijving voor haar rekening en gezamenlijk ondersteunen we de 'support card-deelnemer' ook nog eens met een bedrag van 7500 euro. Daarnaast wordt ook een coach ter beschikking gesteld die ondersteuning biedt."

Thema dit jaar is 'Heroes'. Spee: "Iedereen kent wel iemand die de 'helden-status' verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook in het openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze 'helden-status' verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen." Surf voor meer informatie naar www.pride.amsterdam.

Deel dit artikel:  

Reacties:

1 Boot graag | 27-12-2017

Als er 1 boot meevaart van die Thaise lip balsem dan kom ik ook volgend jaar.


Richard | 29-12-2017

Wil ook graag is mee varen. Lijkt me is superssssssssss.


Cees | 31-12-2017

Wat er ook allemaal gaat meevaren: make the pride gay again please ...


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven