Paarse Vrijdag tegen hokjesdenken

05-12-2017 | Op vrijdag 8 december wordt op bijna 900 Nederlandse middelbare scholen en mbo's weer Paarse Vrijdag gevierd, de dag voor LHBTI-acceptatie op school. Paarse Vrijdag staat dit jaar in het teken van hokjesdenken. Zo'n 250 duizend scholieren dragen die dag paarse kleding om te laten zien dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, wat je seksuele oriëntatie of genderidentiteit ook is. De scholieren voeren dit jaar actie tegen hokjesdenken. Kan een jongen op school make up dragen? Is het oké als een meisje automonteur wil worden? Kunnen jongens met jongens zoenen en meisjes met meisjes? Worden leerlingen die zich niet thuis voelen in het hokje 'jongen' of 'meisje' ook geaccepteerd? Dit soort vragen stellen scholieren dit jaar op Paarse Vrijdag aan de orde met posters, acties, feestjes en door paars te dragen.

Paarse Vrijdag vindt jaarlijks plaats op de tweede vrijdag in december en wordt georganiseerd door COC's Gender & Sexuality Alliance (GSA) Netwerk. Een GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidenteit. GSA's bedenken zelf acties, voeren die uit en doen mee aan nationale acties zoals Paarse Vrijdag. COC ondersteunt de GSA's. Koningin Máxima bezocht onlangs de GSA van Hofstad Lyceum in Den Haag. Meer informatie op kun je vinden op de website van GSA.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Bokkenpoot | 07-12-2017

Goede poster


harrie | 07-12-2017

Waarom er een oude man op de poster moet staan,terwijl geheel andere grote groepen veel in vooral religieuze hokjes denken,maar ouderen zijn nu eenmaal makkelijker te discrimineren,daar doet de overheid ook aan mee.


BertJan | 09-12-2017

Nou opa, Albert Mol en Wim Sonneveld en Gerard Reve niet, hoor...
Maar toen was jijzelf wellicht nog niet geboren, neem ik aan?
Die boor is inmiddels ook alweer gevonden, dat scheelt.
Ik zou op de poster een dame met nikab gezet hebben. Ik heb volstrekt niets tegen de islam maar die textielobsessie werkt me vaak op mijn zenuwen. Als rechtgeaarde nicht, vind ik namelijk een vrouw veel mooier zonder .. nou ja.
Normaal noemt men zoiets. Komaan zeg. Verdraagzaamheid van mijn kloten.
Ik voel me heel vaak gekleineerd door zulke toestanden, en heb al ettelijke keren de neiging moeten bedwingen om een tongkus als leerstof te tonen.


Pride | 09-12-2017

Het gaat er natuurlijk om dat ala je niet tegen zoenende meisjes kunt, je ouderwets bent (ook al ben je religieus).


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven