Opvanghuis voor LHBT-jongeren voor de kerst open

21-12-2017 | Nog voor de kerst zal in New York City een opvanghuis speciaal voor LHBT-dakloze jongeren in gebruik worden genomen. Onlangs werd de 'Bea Arthur Residence', vernoemd naar actrice Beatrice Arthur, al officieel geopend maar nog niet alle vergunningen zijn rond. Volgens een woordvoerder van het Ali Forney Center, de organisatie waar de nieuwe opvangaccommodatie onder valt, kunnen nog voor de kerst LHBT-jongeren die het huis zijn uitgestuurd onderdak krijgen. De verwachting is dat de gemeente New York nog deze week de benodigde vergunningen zal afgeven.

De 'Bea Arthur Residence' is vernoemd naar actrice Beatrice Arthur, bekend van haar rol als Dorothy Zbornak (foto) in de comedyserie Golden Girls. Zij heeft zich altijd in woord en daad ingezet voor de komst van het opvanghuis. "Er zijn nog altijd jonge LGBT's die de deur wordt gewezen als ze thuis uit de kast komen. Meestal komen ze dan op straat terecht waar ze een zwerversbestaan lijden," aldus de actrice voor haar overlijden in 2009. Het tehuis dat hopelijk nog voor de kerst dienst zal doen als tijdelijke opvang voor deze kwetsbare groep is het grootste in zijn soort aan de westkust van Amerika. Arthur had in haar testament 300.000 dollar nagelaten aan het project, maar ook de wijk Manhatten heeft ruim drie miljoen bijgedragen aan het tehuis waar hopelijk vanaf dit weekend in totaal 18 verstoten LHBT-jongeren kunnen worden opgevangen in de speciale Bea Arthur Residence.

Deel dit artikel:  

Reacties:

StreetLife | 22-12-2017

Prijzenswaardig initiatief.Toch heel wat nobeler dan die R-K Kerk,die homo's totaal in de kou laat staan.Juist jongeren uit Christelijke gezinnen worden vaak 't huis uit geschopt.Geloof en sexualiteit gaan niet samen.Voortplanting is alles overheersend;genot is zonde.Maria ontvangt onbevlekt.Van masturberen krijg je puisten en wratten;van anale sex aambeien.Church:burn in hell!


harrie | 22-12-2017

Vele kinderen zijn in zorgelijke toestand doordat die zogenaamde normale hetero ouders,ze wel kunnen maken en daar blijft het dan bij.De grootste crimineel of domste mens kan kinderen maken,maar dat maakt je in de ogen van de religie toch normaal.Met deze overbevolkte wereld zijn homo,s hard nodig.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven