Nederland steunt Arabisch radiostation voor LHBT's

23-12-2017 | In Tunesië is afgelopen week de eerste webradio voor de LHBT-gemeenschap in de Arabische wereld gelanceerd. De zender is een initiatief van de Tunesische mensenrechten organisatie Shams en heeft als doel de rechten van seksuele minderheden te verdedigen in Tunesië maar ook ver daar buiten. Het motto van Shams Radio is Dignité et Egalité (waardigheid en gelijkheid - red.). De uitzendingen zijn te beluisteren via internet en zijn dus in de hele Arabische wereld te ontvangen.

Het primaire doel van de radiozender is het aansnijden van politieke, economische en sociale onderwerpen met bijzondere aandacht voor LHBT's in hun dagelijkse leven. "Het is bedoeld om de bevolking van Tunesië, gewone burgers en politici, te confronteren met de homofobe samenleving. Wij hopen met onze uitzendingen individuele vrijheden te verdedigen en homoseksualiteit bespreekbaar te maken," aldus directeur-generaal Bouhdid Belhadi van Shams. "Dat dit hard nodig is bleek afgelopen week maar weer eens. Ik ontving maar liefst meer dan 4000 beledigingen en bedreigingen online, inclusief doodsbedreigingen en de raad van imams heeft inmiddels gepleit voor sluiting van onze nieuwe zender."

Shams Radio, naar eigen zeggen het eerste Arabische radiostation ter wereld dat zich richt op LHBT's, is mede tot stand gekomen door buitenlandse hulp. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het station gesubsidieerd. Onbekend is hoeveel ons land heeft bijgedragen. Klik hier om de webradio te beluisteren.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Willem@Joop | 25-12-2017

Waak er alsjeblieft voor niet iedere Marrokaan of Turk of mensen binnen welke groepering dan ook over één kam te scheren. "Rotte appels" zijn echt overal...


Joop | 25-12-2017

@Willem: klopt. Alleen een enkele rotte appel of een mand vol is wel een verschil. Inmiddels is er een grote groep die het niet op heeft met westerse normen en zich niet wil conformeren. Maar hun eigen gedachtengoed wil opdringen.


Spreekverbod | 26-12-2017

Thema ligt principieel:meeste religies wijzen homoseksualiteit af, ook de Westers-Christelijke.We praten hier dus over 'n oceaan vol appels.Als homo's zelf over 1 kam worden geschoren, kan aan hen niet 't recht ontzegd worden hetzelfde te doen. Deugt niet om zelf de religieuze boodschap 5x per dag luid te verkondigen (grenst aan indoctrinatie) en derden de verkondiging van hun boodschap te verbieden.De arrogantie v/d religie ten top.


Willem@Spreekver | 26-12-2017

Kwaad met kwaad vergelden werkt niet denk ik. Dat iedere christen of moslim alles wat niet-hetero is afwijst is niet waar! Google bijvoorbeeld eens: Remonstranten.nl of Evangelische Vieringen Amsterdam. In steeds meer chritelijke kerkem kunnem homo's trouwen. Steeds meer moslims veranderen van hun anti-homo ideeën. Overigens: in een aantal atheïstische landen zijn niet-hetero's hun leven niet zeker of worden flink gediscrimineerd! Manden vol rotte appels misschien, deze mensen die niet religieus zijn!?


WIllem@Joop@Spre | 26-12-2017

En: Frankrijk heeft een imam die openlijk homoseksueel is. In Nederland zijn een aantal dominees openlijk homoseksueel. Zo erg vind ik het niet dat aanhangers van een religie of atheïsten mijn sex met mannen afwijzen...


@Wi+@Jo+@Sp | 26-12-2017

Betoogd wordt op grote lijnen;U komt met wat uitzonderingen aanzetten.Islam kent de deugd van naastenliefde niet;wel,oog om oog,tand om tand.Moslims zijn welkom in Rome;Christenen niet in Mekka.Jerusalem is 'n splijtzwam. Maken gretig gebruik v/d Westerse vrijheden,die in eigen land onbekend zijn. Helpen hun broeders in nood niet,maar kopen wel 1/2 LDN op.Tijdens Ramadan reizen ze af naar hun stulpen in LDN of a/h Meer van Genève en vasten niet, want o.a. reizigers hoeven niet te vasten.Nogal hypocriet en ikke-ikke! Zeg je er wat van,wordt je vervolgd wegens blasfemie.U bent naïef!


Joop | 26-12-2017

@Willem: U houdt er nogal enge ideeën op na. Allereerst merkt u op dat er atheïstische landen zijn waar homo's hun leven niet zeker zijn. Welke landen bedoelt u? Een land als Rusland is zeker niet atheïstisch meer sinds de val van het communisme. Het is nu een overwegend orthodox-christelijk land. China heeft een mengeling van allerlei (oude) geloven. En is homoseksualiteit niet verboden. Dus welke landen bedoelt u?
Wat mij echter zorgen baart is dat u allerlei kleine lichtpuntjes uit de zwarte massa naar voren haalt en daarmee het probleem bagatelliseert. Die ene imam die openlijk homoseksueel is, staat in verhouding tot misschien wel 1000 imams die anti homo zijn. Het is zelfs zo erg dat u het niet erg vindt dat aanhangers van een religie of geen religie uw sex met mannen afwijzen. Een stap verder, verbieden, en nog een stap verder, u het prima vind om in het gevang te raken of de doodstraf mag krijgen. Echt ongelooflijk dat u zo weinig waarde hecht aan uw eigen identiteit. Fijne kerstdag nog (van oorsprong een heidens feest, maar vertel dat de christenen maar eens!).


Olie | 26-12-2017

Nog even en elk land is energie-onafhankelijk. Voor de olie was die hele islam van ondergeschikt belang. Met de komst, plus het afschaffen van de slavernij van staten (koloniën), is de ellende begonnen. Waar Nederland overigens vet aan verdiend heeft, Shell is nog altijd nummer 1 op de beurs.
Dat hele feestje is binnenkort afgelopen.
Wie gewend is om altijd maar te krijgen, en niet meer krijgt, komt klagen en verhaal halen. Haalt desnoods de kruisvaarders erbij (bij gebrek aan betere argumenten), en komt rottigheid stoken.
Als je daar geen last van wilt hebben zul je zelf een veiliger plekje moeten zoeken. Aboutaleb heeft het vandaag nog eens duidelijk gemaakt in een aantal overigens enorm eerlijke uitspraken. De reacties daarop, uit de politiek, geven de (homo-)burger weinig positieve vooruitzichten. Olie-dom. Wilders niet wijzer dan de beste RTL4 documentaire. Maar ook de PvdA, die dan wel zegt, lees het nog eens goed, maar verder ook nergens meer vingers aan durft te branden.
Inpakken en wegwezen.Al zeker als je aan (of tegen) je pensioen zit. Er zijn binnen de EU landen waar je vrijer leeft, goedkoper, én ze heffen geen belasting op pensioenen. Google maar es.


JAN2 | 26-12-2017

Al die zogenaamde priesters, dominees of imams mogen van mij de boom in, en dan met name die sex tussen mannen onderling veroordelen want zelf neuken ze zichzelf helemaal plat op bv ontmoetingsplaatsen en sauna's. Vind ik allemaal best, maar kop houden als wij dat ook doen.


Willem | 26-12-2017

Joop, maakt u zich over mij maar geen zorgen zoals u schrijft...
Alle lezers: Mijn geloof is dat ik niet geloof dat haat iets positiefs oplevert voor wie dan ook...


Ik geloof | 26-12-2017

... Dat de islam als geloof en cultuur geen overlevingswaarde heeft. Waar het zich nog groots openbaart, smeekt het om vernietiging, door de Amerikanen en de Russen tegelijk.
Ik geloof dat de kerk van Rome een zelfde lot beschoren is. Toen Hendrik VIII van Engeland daar een punt achter zette, vond hij in de kloosters zoveel rijkdommen dat hij gelijk zijn begrotingstekort kon aanvullen... Maar het is ook een maatschappelijk irrelevant instituut, niet enkel geworden, maar bij herhaling gebleken.
Ik geloof dat met name de implosie van de islam (1,7 miljard personen) nog wel wat volksverhuizingen teweeg zal brengen. Holland zal daar geen dijken voor hebben, noch tegen willen of kunnen opwerpen. Ook zij die dat niet willen, zullen gaan verkassen. Want gratis geld bestaat niet.

Maar waarom zou je huilen in de regen, als je kunt lachen in de zon? Er zijn andere paradijzen. En de zeespiegel stijgt. Amen.


Joop | 26-12-2017

Tja Willem, mij persoonlijk zorgen maken om je doe ik niet, ik ken u immers niet. En het klopt als een bus wat u zegt, haat levert niets positiefs op. Alleen moet ik toch bekennen dat we een haatdragende wereld hebben. Met haatdragende religies en culturen. Deze culturen met liefde behandelen, dat heeft zich al bewezen dat dat niet werkt. Men profiteert en neemt maar wil niks inleveren. Maar blijf geloven in wat je gelooft Willem, dat is (nog) ieders vrijheid.


Willem | 27-12-2017

Ik, mens, heb het goede en het slechte in mij. Wat ik ga voeden wordt sterker in mij...


Goed&Kwaad | 28-12-2017

Het goed komt. Altijd. Het kwaad woont hiernaast. Ik zie ze nooit, hoor ze nooit, ze zoeken het maar uit.
Doe mij maar een rood wijntje, zei jezus op het laatste avondmaal. En inderdaad, moeilijker is het daarna nooit geworden.


harry | 28-12-2017

Willem, in de tweede wereld oorlog hadden we de nazi,s ,ze hebben niet allemaal meegewerkt aan de kampen,maar ze waren lid van deze groep en dat maakt je mede schuldig,als je het er niet mee eens ben word je geen lid op geef je je lidmaatschap op,welke religie dan ook.


@harry | 30-12-2017

Dat bedoel ik. Als alle moslims enkel mannen waren (in die adidas broek zie je alles beter hangen), bottom, goed in stofzuigen, vuilniszakken buiten zetten, 's avonds de kaarsjes aan en lekker gekookt, heel veel knuffelen, en gemeende interesse hoe het was op mijn werk en zo, en er zichtbaar dagelijks zielsgelukkig van zouden zijn, zelfs als ik echt gewoon vervelend ben, dan zou de wereld er veel mooier uitzien dan nu.


@@redactie | 30-12-2017

Niet deleten a.u.b. Moslim is geen ras.


Gelijkmaker | 31-12-2017

Eén vooroordeel over moslims kan in elk geval ook van tafel: Man uit Swifterbant blaast zichzelf op in het bijzijn van zijn kinderen.


JAN2 | 05-01-2018

En een van de weinige homo-radiostations van Nederland, MVS Media in Amsterdam, krijgt geen subsidie. Hoe kan dit in vredesnaam.


JAN2 | 10-01-2018

@Gelijkmaker ....dan blijven er nog 1001 vooroordelen over die erger zijn dan jezelf opblazen. In ieder geval is één probleem opgelost.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven