"Bidden dat prins George homo is!"

02-12-2017 | De Schotse priester Kelvin Holdsworth is de afgelopen dagen in opspraak geraakt omdat hij in een open brief alle christenen in Groot-Brittannië opriep om te bidden dat prins George homo blijkt te zijn. De 4-jarige George, het eerste kind van de Britse prins William en zijn vrouw Catherine, is door de openlijk homoseksuele Holdsworth in zijn controversiële uitspraak betrokken omdat de priester zo een discussie wil forceren in zijn eigen kerk. De geestelijke hoopt met zijn uitspraak de discussie aan te zwengelen rond de acceptatie van homoseksuelen binnen de Anglicaanse kerk. "In Engeland zijn wij bevoorrecht dat we mogen bidden dat prins George zijn liefde mag schenken aan een knappe jongeman," aldus de priester in zijn brief.

De Anglicaanse kerk in Groot-Brittannië is erg verdeeld als het gaat over homoseksuele relaties. In Groot-Brittannië kunnen homostellen al enkele jaren trouwen maar een kerkelijke inzegening van dit huwelijk is nog altijd niet mogelijk. Dit tot teleurstelling van Kelvin Holdsworth, die er als homoseksuele priester geen moeite mee heeft om homoparen in de echt te verbinden. De homogemeenschap heeft weinig problemen met de actie van Holdsworth, dit in tegenstelling tot veel gelovigen.

Collega priester Gavin Ashenden noemt de oproep van zijn geloofsgenoot "smakeloos". "Bidden om iemand homo te maken, is verwoestend. Hij denkt niet aan wat het beste is voor prins George, maar misbruikt hem in zijn lobby." Ook Lee Gatiss, directeur van de Church Society, is boos. "Het is smakeloos én onlogisch. Holdsworth heeft altijd gezegd dat homoseksualiteit niet verdwijnt door te bidden. Waarom zou het omgekeerde dan wel lukken?"

Deel dit artikel:  

Reacties:

Marc | 02-12-2017

Zielig om er iemand met naam en toenaam bij te betrekken. Om te kotsen eigenlijk.


Peter | 02-12-2017

Je gaat zo onderhand toch echt denken dat er een steekje los zit aan die priesters etc. Oh nee, dat vind ik al jaren.


BertJan | 02-12-2017

Ik ben homo maar ik zou nooit ofte nimmer dat iemand toewensen, het was best wel heftig en ik ben al zo oud dat vele van mijn vrienden indertijd "ge-zelfmoord" zijn door hun "fatsoenlijke" omgeving. Christen, deftig, familiaal,
en meer van die smeerlapperij. Wat een smerige rotstreek van Hare Pastoor.


Leuk Denkertje | 02-12-2017

Los van dat het best grappig is dat deze priester de boel op deze manier uitdaagt, wel iets leuks om over na de denken: In ons land wordt de echtgenoot van een Koningiin de Prins der Nederlanden. De echtgenote van de Koning wordt Koningin. Beetje ongelijk, maar soit. Buitenlanden en zo. Maar stel nou dat de huidige Koning met een man getrouwd zou zijn? Want dat kan dus ook. Wat wordt die man dan? Koning2? Voorziet het staatsrecht in zo een soort huwelijk? Het zelfde eigenlijk ook voor als de troonopvolgster het mocht believen met een geweldige dame te trouwen. Je zou al snel zeggen, nou, Princes der Nederlanden dan maar. Maar kan dat officiŽel wel?


jelte | 03-12-2017

Het moet niet gekker worden.


CoE | 03-12-2017

Zet Kerk en dienaren zsm a/d dijk: wat 'n oetlul om 'n peuter deel te maken van levensvraagstukken. Stigmatiserend. Kan eerder de vraag opwerpen of Jezus homo of Maria lesbisch was. Haal 't veelgodendom binnen, waar sexuele relaties fluÔde waren en niet beperkt tot 't etiket hetero of homo. Lijkt me heel wat natuurlijker. Anglicaanse Kerk is 'n farce. Charles, de echtbreker, Prins Tampon, staat straks a/h hoofd ervan. Kerken en religies: 100% hypocrisie. Weg ermee.


Bijbel | 03-12-2017

Er was ooit een Jezus. Althans waarschijnlijk.
Er werden meer dan 100 evangelies over geschreven.
Toen de Romeinse troon beschikbaar kwam werd het handel. Er zijn nog maar 4 evangelies over van de honderd. De rest lag commercieel niet lekker. En voor oorlogen. Potje kruisvaarderen.
Aan de overkant van de zee werden ze dat een beetje zat en vonden het anti-christendom uit: de islam. Een niet geheel onsuccesvol concept. En een goeie machtsbasis om georganiseerd terug te hakken.
Toen kwam de vrije wetenschap, renaissance, en de kerken en moskeen waren allemaal rijp voor het voor het gekkenhuis.


Peter | 03-12-2017

Een ideale wereld:
Zonder geloof
Geen onderscheid tussen wie dan ook
Respect voor alles en iedereen
Geen haat in woord en daad
Geen dogma van de ene partij naar de andere
Iedereen gelijk

En toen werd ik wakker


@Peter | 03-12-2017

Dan zijn we al met twee!


harrie | 04-12-2017

Hij erkend dus wel dat men als homo geboren wordt en niet gemaakt dat is dan eigenlijk en geen keuze is, een vooruitgang,hoewel die dat waarschijnlijk niet zo heeft bedoeld,wel blij dat George geen priester kan worden.


Maar | 05-12-2017

Los van leuke provocatie laat je kindertjes met rust. Witte kindjes, zwarte kindjes, gele kindjes, prinsenkindjes. En dat geldt helemaal voor priesters.


Dylan | 08-12-2017

Wat heerlijk zo'n prinselijk kruis bij dit artikel op de foto .....


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven