"Atheďsten vatbaar voor homoseksualiteit"

27-12-2017 | Er lijkt geen einde te komen aan de 'jacht' op homoseksuelen door de Egyptische overheid. Onlangs zijn twee zeer opmerkelijke wetsvoorstellen ingediend die de vrijheden van LHBT's in Egypte nog verder zullen inperken. In oktober en november werden al meerdere arrestaties uitgevoerd en (vermeende) homoseksuele mannen veroordeeld. Ook werden diverse LHBT-evenementen verboden, maar dit leken incidenten. De nieuwe wetsvoorstellen gaan nog een flinke stap verder en zullen de LHBT-gemeenschap in Egypte nog verder in het nauw drijven.

Volgens één van de nieuwe wetten wordt atheïsme verboden. Volgens de regering in Egypte zijn mensen die niet geloven zeer instabiel en dus vatbaar voor westerse invloeden zoals homoseksualiteit. "Atheïsme kan leiden tot mentale onevenwichtigheden wat op zijn beurt weer leidt tot homoseksualiteit," aldus de indiener van de wet. Een tweede wetsvoorstel gaat nog een stapje verder. Hierin staat dat het strafbaar wordt om homoseksueel te zijn of de homoseksuele levensstijl te ondersteunen of promoten in de breedste zin des woords. Dit houdt onder meer in dat het niet is toegestaan om symbolen of tekens van de LHBT-gemeenschap te produceren, te verkopen of te dragen. Hierdoor wordt het onder meer strafbaar om een regenboogvlag te maken, verkopen of in bezit te hebben. Ook seksuele handelingen tussen twee personen van het zelfde geslacht in openbare- of privé-ruimten worden verboden. De nieuwe wetten voorzien in een celstraf van maximaal drie jaar. "Wij zullen nog strenger optreden tegen hen die promotie maken voor homoseksualiteit en gaan er alles aan doen om deze ziekte uit onze maatschappij te verbannen," aldus een woordvoerder van de regering onlangs.

Tot nu werd de LHBT-gemeenschap meestal met rust gelaten maar daar lijkt met de arrestatiegolf van de laatste tijd verandering in te komen. Ook de daadwerkelijke veroordeling van homoseksuelen lijkt een trendbreuk met de laatste jaren. De wetsvoorstellen zorgen voor nog meer onrust in de LHBT-gemeenschap in Egypte. Amnesty International heeft de laatste ontwikkelingen veroordeeld en roept de politiek op om de rechten van homoseksuelen te respecteren.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Reken mee | 27-12-2017

Hoeveel vluchtelingen je van dat geld kunt opvangen. Op een manier dat we er voor onze cultuur geen "last" van hebben?


En! | 27-12-2017

De uitkering is nog inflatie gecorrigeerd ook!!!! Want daar kunnen zij ook al niks aan doen. Die inflatie!


Was dat... | 27-12-2017

Door de US beschikbaar gesteld om de banken crisis in Europa op te lossen (die uit hůn land overwaaide), dan was ik mijn huis niet kwijtgeraakt, mijn zaak, mijn aandelen plan en nog zo wat. Goed, ik heb onderdak, te eten en zie toekomst in een vrij Europa. Maar ik bedoel maar eventjes.


@Joop | 27-12-2017

19+30+1.5+0.3=50.7 miljard. Wat mij betreft stikken ze erin met hun pyramides. Dat is toch wel een paar nullen voorbij "laat er eens wat goeds voor zien met je allah en je kont omhoog op het matje", vindt je niet?


Trump | 27-12-2017

Dat is 50 keer mijn spaarpot!


Poetin | 27-12-2017

Met een economie zo slechts zo klein als Italië kan mijn moedertje Rusland zulke gekke dingen echt niet doen, zelf als ik alle corruptie afschaf. Dan nog niet!


Rutte | 27-12-2017

Biesar seg. Maar volkomen normaal.


Ms. May | 27-12-2017

Ongeveer precies het geld dat we tekort komen voor de Brexit van heel de UK. Is dit toeval?


Farao | 28-12-2017

Mijden als de pest.Eens 'n cultuurdrager, 1 der oudste matriarchaten.Is nu niks van over: achterlijkheid alom. V/d 7 wereldwonderen staat er nog 1 overeind: de piramides.Hoe diep kun je zinken:religie(s)!


Nico | 28-12-2017

Geloof is liefde mensen. Echt hoor !

Hoeveel homo's gaan nog steeds met vakantie naar dat tyfus Moslim land?


Karel | 28-12-2017

En wij in Europa importeren deze achterlijkheid (Islam) in groten getale!
Slaap zacht allemaal.........


harrie | 28-12-2017

Gelukkig zullen ze ook geen ontwikkelingsgeld meer accepteren van een land als het onze omdat we voor meer dan vijftig percent ongelovig zijn en het is natuurlijk wijs om er niet naar toe te gaan op vakantie en ze geld aan ons te laten verdienen en ze hier niet toe te laten.


Posting weg | 28-12-2017

Valt een sommetje buiten de context zo. Ging over dat de USA Egypte voor in totaal meer dan 50 miljard dollar heeft gesteund, en dat nog steeds doet. Zelfs inflatie gecorrigeerd. Je kunt het op wikipedia vinden. Maar ik ga die link geen twee keer posten.


@Apenland | 30-12-2017

Iets een 'ziekte' noemen en er vervolgens een gevangenisstraf op zetten. Wanneer zijn astma, jicht en kinkhoest aan de beurt?


@Apenland | 30-12-2017

Wanneer zijn gelovigen (hersenaandoening) aan de beurt?


Egypte | 31-12-2017

Simpel. Eerst nog 50 miljard steun. En dan zullen we er eens over nadenken.


Hopla | 03-01-2018

Pakistan kreeg ook al 30 miljard van de USA. Egypte 50. En de rest van al die landen? Irak, Afghanistan, Turkije en de rest? Tel es op? Wij in Europa krijgen enkel de aanslagen en de schuld omdat we niet genoeg aan onze defensie uitgeven.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

18:45 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

23:15 | Little Britain

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Van man naar Nicki Min

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven