Waarschuwing voor homoseksuele voetbalfans

30-11-2017 | De Europese lobbygroepering Fare heeft homoseksuele voetbalfans die komende zomer naar het Wereld Kampioenschap voetbal gaan opgeroepen voorzichtig te zijn. De organisatie, die gelijkheid in en rond de voetbalstadions nastreeft, waarschuwt dat het WK dat volgend jaar in Rusland plaatsvindt misschien niet de veiligste plek is voor homoseksuele fans, maar dat dit geen reden mag zijn om het sportevenement te boycotten. Wel laat Fare in een persbericht weten dat het beter is om niet hand in hand over straat te lopen. "Dan lopen homoseksuelen mogelijk gevaar," aldus Piara Powar, directeur van Fare.

Homoseksualiteit is in Rusland officieel niet verboden maar het is wettelijk niet toegestaan om homoseksualiteit te 'promoten'. Dit betekend onder meer dat affectie tonen in bijzijn van minderjarigen verboden is. Ook andere uitingen zoals afbeeldingen tonen, hier valt de regenboogvlag ook onder, is strafbaar. Fare roept homo's dan ook op zeer voorzichtig te zijn omdat naast een wettelijk verbod ook de maatschappelijke acceptatie van seksuele minderheden in Rusland ver achter ligt op wat de meeste fans gewend zijn in hun eigen land. De Europese lobbygroepering doet dan ook nu al een oproep aan de internationale voetbalfederatie FIFA om streng op te treden. "Homofobie is geen overtreding van de FIFA-regels," benadrukt Powar. Binnenkort zal de organisatie met een handleiding komen waarin richtlijnen staan hoe homoseksuele fans zich dienen te gedragen tijdens het WK in Rusland.

Ook het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt homo's die afreizen naar Rusland. "Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Rusland. Een wet verbiedt 'propaganda van niet-traditionele seksuele relaties onder minderjarigen'. Iemand die deze wet overtreedt, krijgt een straf. Dat kan een boete of celstraf zijn, maar ook dat iemand verplicht het land uit moet. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit," aldus de tekst op de site van het ministerie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 30-11-2017

Geloof is liefde mensen. Echt waar hoor !


Waarschuren? | 30-11-2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zou ook inmiddels een waarschuwing moeten uitgaan voor Nederlandse homo's die afreizen naar Amsterdan, Arnhem of Hoofdorp.


Matroesjka | 30-11-2017

OS te Sochi waren de voorbode. Overigens is Sochi 1 der speelsteden WK '18. Jammer dat ze in 'n homofoob land plaatsvinden. Sport verbroedert!---kennelijk niet dus. Hiermee zou rekening gehouden moeten worden, maar corruptie, winstbejag en eigenbelang voeren de boventoon. Vlak evenmin de Orthodoxe Kerk uit, net zo erg als de R-K. De homo dient weer op z'n hoede te zijn. Er wordt voor hem gewaarschuwd; comateus wodka zuipen aangemoedigd. Kan 't nog verderfelijker en krommer qua opvoeding v/d jeugd?


Joop | 30-11-2017

Naar een WK met absurde prijzen, nee. En dan zeker niet als het land ook nog homofoob is. Overigens ook als je niet homo bent zou ik maar wat uitkijken in Rusland. De Russische hooligans zijn niet mals en verheugen zich er al op dat ze nu een thuiswedstrijd kunnen spelen tegen al die andere voetbalfans.


harrie | 03-12-2017

En in 2022 worden ze nog in een veel meer anti homo landje gehouden,Qatar,waar de stadions door slaven zijn gebouwd.Sport verbroederd toch, ja,als het om geld gaat.


Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

18:20 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

Recent uit de kast!

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl Onderzoek

Wanneer heb jij voor het laatst een hiv-test gedaan?

Nog nooit

Korter dan 3 maanden geleden

Korter dan een maand geleden

Langer dan 3 jaar geleden

Het afgelopen jaar

Korter dan een half jaar geleden

Ongeveer 2 jaar geleden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven