Vrouwelijke homo is "afknapper"

13-11-2017 | De meeste homoseksuele mannen vinden mannen met vrouwelijke trekjes onaantrekkelijk. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse homoblad Attitude. Van de 5000 ondervraagde mannen zegt 71% het een afknapper te vinden wanneer een man zich 'vrouwelijk' gedraagt. 41% van de ondervraagden vindt tevens dat vrouwelijke homoseksuele mannen de homogemeenschap een "slecht imago geven".

Doel van het onderzoek was om de zien hoe er binnen de homogemeenschap aangekeken wordt tegen mannelijkheid. Hoofdredacteur Matt Cain van Attitude laat weten "sommige uitslagen zorgwekkend te vinden". "Het lijkt er op dat dit onderzoek aantoont dat de onzekerheid die wij voelen omtrent onze mannelijkheid de homogemeenschap verdeelt," aldus Cain. "41% van de ondervraagden geeft aan dat men op enig moment in zijn leven zich minder mannelijk heeft gevoeld vanwege zijn geaardheid. Dat is zorgwekkend. Maar dat zal deels ook verklaren waarom een vergelijkbaar percentage vindt dat vrouwelijke homo's de homogemeenschap een slechte naam geven."

Cain vervolgt: "Het feit dat ruim 40% van de mannen aangeeft dat zij zich minder man voelen vanwege hun geaardheid geeft aan dat wij homo's een moeilijke relatie hebben met onze mannelijkheid. Maar waarom zouden wij ons slecht moeten voelen vanwege de verwachtingen die men heeft omtrent het uiterlijk en gedrag van mannen?"

Deel dit artikel:  

Reacties:

jelte | 13-11-2017

Triest als een minderheidsgroep elkaar ook nog eens gaat verdelen en aanvallen, allemaal kippen opzoek naar de haan.


@jelte | 13-11-2017

En dus moeten we al die halve wijven maar leuk gaan vinden, tegen onze natuurlijke voorkeur in? Over accepteren gesproken...
Als ik op vrouwen viel was ik wel hetero geworden.


Aiglon | 13-11-2017

@ @jelte Volgens mij zit er nog wel een "nuance" tussen iemand accepteren of als het even kan met respect behandelen enerzijds en seksueel tot iemand aangetrokken zijn anderzijds.


Amerikaans gezei | 13-11-2017

Ik ken ook verwijfde hetero mannen. En dat "slecht voor ons imago als groep" moet ook eens over zijn. Dat is jezelf aanpassen wegens de mening van domme mensen. 41% van "ons" zijn blijkbaar nog echte mietjes. In Amerika dan.


delamordant | 14-11-2017

Onderzoeken kunnen ze allemaal wel zolang het blijft bij vragen opstellen en de antwoorden noteren, eventueel samenvatten. Interpretatie is maar weinigen gegeven. Meestal wordt die interpretatie gestuurd door wat men wil vinden of gewoonweg iets dat interessant lijkt.
Hier bijvoorbeeld: "Het feit dat ruim 40% van de mannen aangeeft dat zij zich minder man voelen vanwege hun geaardheid geeft aan dat wij homo's een moeilijke relatie hebben met onze mannelijkheid."
Hier wordt er van uitgegaan dat wie aangeeft zich minder man te voelen omwille van zijn geaardheid, dat die een moeilijke relatie heeft met zijn mannelijkheid. Ik zie dat verband echt niet. Integendeel. Als homo heb je sommige mannelijke eigenschappen niet, namelijk het najagen van het vrouwelijk geslacht. Je bent volgens die zienswijze dus minder mannelijk. Dat impliceert niet dat je het daar moeilijk mee hebt.


Tja | 14-11-2017

Weer zo'n baanbrekend onderzoek lol gooi maar op de stapel waar er al 100000 liggen


Gaydar | 14-11-2017

Verwijfdheid, wuftheid worden als minder hoogstaande karaktertrekken beschouwd bij hetero, homo of wie ook. Boeit me niet. Moet er soms gekozen worden tussen 'n ultra mannelijke homo en 'n mega verwijfde hetero? Het seksuele spectrum is oneindig en 'n glijdende schaal. Een macho kan zeer wel de ontvangende partner zijn!


Wim | 14-11-2017

Nou sorry, maar ik hoef dat soort niet, anders geaardheid zijn wil niet zeggen dat je een gilwijf moet worden, dan vraag je maar een operatie aan.
Ik wil een vent en geen muts, gelukkig komen in mijn vrienden kring alleen maar gewone kerels voor en geen mutsen.


censuur politie | 15-11-2017

Afknapper? Die vele verdwenen reacties ook bij dit artikel. Dat is een grote afknapper.
Er staan er nog maar acht.


Uhmmm | 15-11-2017

Likes invoeren misschien. En dislikes?
Of een aparte rubriek "Hier houden wij niet van" en de reakties verhuizen maar niet wissen. Kan leerzaam zijn voor wat de bedoeling dan wel is. Net als Windows 95. Dan kon je toch nog even zien wat in de prullenbak zat.


@REDACTIE | 17-11-2017

Moderniseer die website eens en neem je lezers serieus!!!
Of stel een rubriek in voor verbeteringsuggesties!!!


JAN2 | 19-11-2017

Ik heb absoluut geen moeite met de vrouwelijke trekjes van homo's. Dat is nu eenmaal zo. Mijn vroegere supervisor van een bedrijf, was keurig getrouwd, had drie zeer mooie kinderen, en hij had een soort van "vrouwelijk" loopje. Is dat erg neen, maar het leuke is, zijn broer had hetzelfde loopje en nog sterker, hun vader ook.


JAN2 | 20-11-2017

Helemaal eens met Jelte.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven