Taakstraf uitvoeren in roze overall

28-11-2017 | Joost Eerdmans, wethouder in Rotterdam, heeft in een interview laten weten dat jongeren die zich schuldig maken aan homofoob gedrag in de toekomst hun taakstraf zouden moeten uitvoeren in een roze overall. In het WNL-programma Goedemorgen Nederland vroeg Eerdmans zich hardop af of het uitvoeren van een taakstraf tegenwoordig voldoende afschrikwekkend werkt voor criminele jongeren. Hij is er dan ook een voorstander van om jongeren die homoseksuelen in Rotterdam belagen een taakstraf te geven en publiekelijk aan de 'schandpaal' te nagelen.

De wethouder heeft plannen om de straffen zichtbaarder te maken door "homobelagers in een roze overall laten schoffelen". Daarnaast wil hij sowieso dat mensen die een taakstraf uitvoeren, dit doen in een hesje waarop de tekst staat: 'Ik doe boete'. Het verdwijnen van de anonimiteit bij het straffen, zou volgens Eerdmans vooral een positief effect kunnen hebben op het terugdringen van jeugdcriminaliteit. "Dat we dus meer, met name de jeugdigen en de kleine crimineeltjes, ook kunnen wijzen op het publieke gevoel dat er boete gedaan wordt," aldus de wethouder.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 28-11-2017

Dit soort uitspraken van wethouders zijn zo nietszeggend. Iedereen kan wel wat manieren bedenken hoe we graag iemand willen straffen. Helaas meneer de wethouder, dit is Nederland. Als er wat kan veranderen, pas het wetboek van strafrecht en strafvordering aan. In Nederland heeft een verdachte nu eenmaal rechten. Vandaag in de krant het verhaal gelezen van die klootzakken Aurilio V., Zakaria L., Elias A. en Mohammed A, die in de rechtbank lacherig doen en elkaar wat zitten te seinen terwijl de slachtoffers enorm voor het leven getekend zijn. En niet dat ze allemaal slecht zijn, wel weer typerend dat ze geen Jan Klaasen, Pietje Fransen, Hans Bergsma en Jan de Jong heten nietwaar?


@Joop | 28-11-2017

Als een raadslid van de oppositie zoiets nou zei, ok. Maar een wethouder! Die vertegenwoordigt het bestuur. Dan wordt het een wel heel cynisch commentaar. Er wordt blijkbaar heel wat afgelachen in de bestuurskamertjes. Los van zieke wethoudershumor (bevalt ook zeker, zo een wethoudersuitkering?) is de relevante vraag natuurlijk ook: Zou zo een roze overal de taakstraffer tot inzicht brenge, ont-middeleeuwen, of zou de bewuste persoon nog veel harder lachen met het systeem hier? Zou het extra nut hebben? Of is het alleen om homo-electoraat te paaien?

Als ik iemand vermoord, en de familie vergeeft het me. Of sterker, ze zijn opgelucht (kan ook!). Dan ben ik nog steeds strafbaar.

Als ik een poot of pot zwaar mishandel? Dan moeten ze daar maar tegen kunnen. We bedenken wel schoffelen met een roze BH aan. Haha! Wat een humor. Of met een blote bips! OP een regenboog zebra in een regenboog provincie! De max! Nog beter.

Dat gaat alles lekker oplossen. Maar nie heus.

Als je mensenrechten niet in hun context begrijpt? Dan krijg je Neanderthalers als bestuurders.


Kleurloos | 28-11-2017

Raar idee van Eerdmans. Vroeger werden huizen waar tyfuslijders woonden wit gekalkt. Pak homofoob gedrag bij de wortel aan en begin met voorlichting op scholen, leg minderhedenbeleid uit, stel de norm v/d meerderheid ter discussie, bespreek diversiteit en pluriformiteit. Gelovigen die uit de biechtstoel komen, doen ook boete. Eerdmans wil dat homofoben er gekleurd op staan.


JAN2 | 29-11-2017

Prima idee. Meteen invoeren. Ben benieuwd of de voornamelijk bontkraag crimineeltjes dit zullen waarderen.


harrie | 30-11-2017

Geen goed idee ,het zal worden gezien als iets van kijk mij,ik heb gedaan wat mij religie mij oplegt,het wordt een symbool.


Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

18:20 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

Recent uit de kast!

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl Onderzoek

Wanneer heb jij voor het laatst een hiv-test gedaan?

Korter dan een maand geleden

Het afgelopen jaar

Langer dan 3 jaar geleden

Korter dan 3 maanden geleden

Korter dan een half jaar geleden

Nog nooit

Ongeveer 2 jaar geleden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven