Taakstraf uitvoeren in roze overall

28-11-2017 | Joost Eerdmans, wethouder in Rotterdam, heeft in een interview laten weten dat jongeren die zich schuldig maken aan homofoob gedrag in de toekomst hun taakstraf zouden moeten uitvoeren in een roze overall. In het WNL-programma Goedemorgen Nederland vroeg Eerdmans zich hardop af of het uitvoeren van een taakstraf tegenwoordig voldoende afschrikwekkend werkt voor criminele jongeren. Hij is er dan ook een voorstander van om jongeren die homoseksuelen in Rotterdam belagen een taakstraf te geven en publiekelijk aan de 'schandpaal' te nagelen.

De wethouder heeft plannen om de straffen zichtbaarder te maken door "homobelagers in een roze overall laten schoffelen". Daarnaast wil hij sowieso dat mensen die een taakstraf uitvoeren, dit doen in een hesje waarop de tekst staat: 'Ik doe boete'. Het verdwijnen van de anonimiteit bij het straffen, zou volgens Eerdmans vooral een positief effect kunnen hebben op het terugdringen van jeugdcriminaliteit. "Dat we dus meer, met name de jeugdigen en de kleine crimineeltjes, ook kunnen wijzen op het publieke gevoel dat er boete gedaan wordt," aldus de wethouder.

Deel dit artikel:  

Reacties:

@Joop | 28-11-2017

Als een raadslid van de oppositie zoiets nou zei, ok. Maar een wethouder! Die vertegenwoordigt het bestuur. Dan wordt het een wel heel cynisch commentaar. Er wordt blijkbaar heel wat afgelachen in de bestuurskamertjes. Los van zieke wethoudershumor (bevalt ook zeker, zo een wethoudersuitkering?) is de relevante vraag natuurlijk ook: Zou zo een roze overal de taakstraffer tot inzicht brenge, ont-middeleeuwen, of zou de bewuste persoon nog veel harder lachen met het systeem hier? Zou het extra nut hebben? Of is het alleen om homo-electoraat te paaien?

Als ik iemand vermoord, en de familie vergeeft het me. Of sterker, ze zijn opgelucht (kan ook!). Dan ben ik nog steeds strafbaar.

Als ik een poot of pot zwaar mishandel? Dan moeten ze daar maar tegen kunnen. We bedenken wel schoffelen met een roze BH aan. Haha! Wat een humor. Of met een blote bips! OP een regenboog zebra in een regenboog provincie! De max! Nog beter.

Dat gaat alles lekker oplossen. Maar nie heus.

Als je mensenrechten niet in hun context begrijpt? Dan krijg je Neanderthalers als bestuurders.


Kleurloos | 28-11-2017

Raar idee van Eerdmans. Vroeger werden huizen waar tyfuslijders woonden wit gekalkt. Pak homofoob gedrag bij de wortel aan en begin met voorlichting op scholen, leg minderhedenbeleid uit, stel de norm v/d meerderheid ter discussie, bespreek diversiteit en pluriformiteit. Gelovigen die uit de biechtstoel komen, doen ook boete. Eerdmans wil dat homofoben er gekleurd op staan.


JAN2 | 29-11-2017

Prima idee. Meteen invoeren. Ben benieuwd of de voornamelijk bontkraag crimineeltjes dit zullen waarderen.


harrie | 30-11-2017

Geen goed idee ,het zal worden gezien als iets van kijk mij,ik heb gedaan wat mij religie mij oplegt,het wordt een symbool.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven