Nominaties John Blankensteinprijs 2017

27-11-2017 | De jury van de John Blankensteinprijs heeft vandaag de drie nominaties voor 2017 bekendgemaakt. De John Blankensteinprijs is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs, tegenwoordig LHBTI-emancipatieprijs, van de stad Den Haag voor een organisatie, persoon of groep van personen die een bijdrage hebben geleverd aan de LHBTI-emancipatie in Den Haag. Voor het eerst reiken de vijf Regenbooggemeenten in de regio Haaglanden - Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer - gezamenlijk de John Blankensteinprijs uit. De prijs is vernoemd naar de scheidsrechter John Blankenstein (foto). De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de LHBTI'ers binnen de sport en samenleving. Met deze prijs wil de gemeente een bijdrage leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van LHBTI'ers in Den Haag en de regio. Op verzoek van de gemeente organiseert COC Haaglanden sinds 2007 deze prijs.

De jury heeft voor de prijs drie kandidaten genomineerd, die zich onderscheiden door hun daadkracht, lef en creativiteit bij hun acties gericht op het zichtbaar en bespreekbaar maken van seksuele en genderdiversiteit. Hierbij heeft de jury vooral gekeken naar de bereikte doelgroepen, de voorbeeldfunctie van het initiatief en het regionale bereik.

De nominaties voor de John Blankensteinprijs 2017 zijn:
Eveline van de Putte: genomineerd voor haar activiteiten zoals Tour d’Amour, Stormachting Stil en Love = Love waarmee ze een breed publiek bereikt van jongeren tot ouderen, en ook professionals en vrijwilligers.
Luuk Wessels: genomineerd voor het door hem geïnitieerde succesvolle feest Popcake. Hiermee heeft het een vaste plek gecreëerd waar LHBTI'ers uit Den Haag en omstreken zichzelf kunnen zijn.
Scouting De Lier: genomineerd voor hun statement in de wereld van de Nederlandse scouting dat LHBTI’s welkom zijn bij de scouting. De deelname aan de Canal Pride in Amsterdam met hun boodschap ‘Proud to be (sc)out' is het sterke voorbeeld hiervan.

De uitreiking van de John Blankensteinprijs 2017 vindt plaats in het COC Café Den Haag op (Paarse) vrijdag 8 december van 10.30- 11.30 uur. Wethouder Karsten Klein overhandigt de speciaal hiervoor ontworpen fysieke prijs van de Haagse kunstenares Mickey Yang en de cheque t.w.v. €2500,-.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Jammer | 28-11-2017

Dat die prijs door iemand van de seponeer-overheid wordt uitgereikt.


Balgeil | 28-11-2017

Dat macho bolwerk slechten is schier onmogelijk, terwijl er statistisch ongeveer 1 homo per 11tal dient rond te lopen. Zijn die 10 anderen echt bevreesd dat ze in de douche worden aangerand? Of bang dat mandekking 'n andere lading krijgt? Wat dat betreft lijken stadions op kerken: 100% intolerantie. Wat zouden fans doen als 'n speler-homo-'t verlossende doelpunt maakt? Clubliefde boven homohaat? Tijd dat 'n icoon ballen toont.


Theo | 07-12-2017

En wat te denkenvan de Haagse fans verfenigd in de Roze Règâhs !


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven