Máxima bezoekt LHBTI's op Hofstad Lyceum

08-11-2017 | Koningin Máxima heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan het Hofstad Lyceum in Den Haag. Het bezoek stond in het teken van de Gender & Sexuality Alliance (GSA). Een GSA is een jongerengroep die zich met steun van het COC inzet voor een vriendelijk klimaat op scholen voor LHBTI's.

De GSA op het Hofstad Lyceum is onderdeel van een landelijk GSA netwerk dat op circa negenhonderd middelbare scholen en mbo’s in Nederland en het Caraïbisch gebied actief is. Tijdens het werkbezoek sprak Koningin Máxima met twintig leerlingen van de GSA van het Hofstad Lyceum over hoe het is om deel uit te maken van de LHBTI-gemeenschap. De leerlingen gaven korte presentaties over hun activiteiten, zoals het organiseren van acties tegen pesten, het geven van voorlichting en hoe leerlingen voor elkaar kunnen opkomen. Koningin Máxima sprak met de rector, docenten en andere leerlingen. Daarnaast gaven vertegenwoordigers van COC Nederland tijdens het werkbezoek uitleg over de situatie van LHBTI-scholieren en over het landelijke GSA Netwerk.

Het bezoek van Máxima was in aanloop naar Paarse Vrijdag op 8 december. Die dag dragen leerlingen paars uit solidariteit met LHBTI-jongeren. Jaarlijks doen hieraan zo'n 250 duizend scholieren mee.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tulpenbol | 08-11-2017

De Homo is de tulp gelijk
Slechts bloeiend in het vrije rijk
Niet groeien doet als het steeds vriest
Weils men de dictatuur verkiest
De Homo sterft en kwijnt
Als machtspreek op de kansel verschijnt
Waar zon streelt op het lief gezicht
Dààr vindt men ook de èchte nicht

De vlag de vrijheid draagt hij vol
De Homo ìs een tulpenbol
Houdt vast die vlag als handen vol
en vraagt niet steeds: wat steekt hij in zijn handtas


Geschift | 09-11-2017

Welke gek heeft Paarse Vrijdag bedacht? Paars is de kleur van boete doen (R-K) en van rouw. Op 8/12 solidair zijn met iets dat door de kleur paars spijt, boete en dood symboliseert? LHBTI ten grave dragen! Homofoben lachen zich 't schompes. Had Max. niet wat kritischer kunnen zijn? Was niet in 't paars, zo te zien. Compleet flut initiatief.


Kleurrijk | 10-11-2017

Ga jij dan maar lekker in roze. Kleuren en activiteiten worden sinds mensenheugenis geassocieerd. Waarom zijn OK's groen, denkt U? Omdat dat dom is? Niemand denkt bij 'n fris schoonmaakmiddel aan bruin. Dom? Sommigen zijn nu 1x ziende blind en horende doof.


Kees | 10-11-2017

Zou het hier niet moeten gaan over het zeer positieve signaal dat onze koningin hiermee afgeeft aan Nederland ipv over een kleur!?


Phoney | 10-11-2017

Die zogenaamd zeer positieve signalen van Max. neem ik met 'n grote korrel zout. Ze zit in die fase: 2 v/d 3 kinderen zitten op de middelbare. Hopelijk is 't werkbezoek echt en niet nep. Veinzen blijkt al te vaak 'n koninklijke deugd.


Cees | 10-11-2017

@Kees, wat grappig dat er ook nog iemand op het artikel zelf reageert ipv zomaar wat onzin uit te kramen. Ik vind het zeer positief dat de koning en koningin eindelijk eens serieus belangstelling tonen voor onze community. Daar heeft het helaas veel te lang aan ontbroken. Mooi dus dat dit eindelijk verandert. En wat paarse vrijdag betreft: super goed initiatief.


Palet | 11-11-2017

Het schaamRood moest je naar de kaken stijgen; ongein, waar je je Groen en Geel aan ergert; 'n Zwarte dag voor Roze NL en 1 waarop je Blauw ziet v/d kou met kans op Witte vlokken. Zit a/d koffie maar die Bruine drek smaakt niet. Luister naar Rutte die Paars I+II analyseert. Zo beter?


Nico | 12-11-2017

Helemaal mee eens Kees en Cees.


Cool wijf | 19-11-2017

Sorry. Niet gemakkelijk voor een Latino vrouw, aanpassen aan ooit Keurig Nederland van de Morele Herbewapening van de jaren 50. En gevangen in een niet-te-veel-zeggen protocol van Het Hof. Want dat controleert de regering.

Het moest natuurlijk wel een homo zijn om die andere foto te maken. Erwin Olaf. Er zit geen tekst bij, maar spreekt boekdelen.

Ik denk: best een cool wijf. Kudt dat ze daar niet op mag reageren. Eigenlijk.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven