Kwart bevolking wil homoseksualiteit verbieden

02-11-2017 | Homo-organisatie ILGA heeft in recent onderzoek vastgesteld dat ongeveer een kwart van de wereldbevolking van mening is dat homoseksualiteit bij wet verboden zou moeten zijn. De internationale organisatie die zich inzet voor de gelijkberechtiging van LHBT's deed afgelopen maanden grootschalig onderzoek in 77 landen wereldwijd. Het onderzoek, 'Houding ten aanzien van seksuele minderheden wereldwijd', laat wel grote verschillen zien per continent.

In de westerse landen (West-Europa en Noord- en Zuid-Amerika) is 19 procent van mening dat homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht hoort. Dit cijfer is in Oceanië, Nieuw-Zeeland en Australië, slechts 15 procent. In andere continenten ligt dit cijfer aanzienlijk hoger. In de onderzochte Afrikaanse landen vindt 45 procent dat homoseksualiteit verboden moet zijn terwijl in Azië 36 procent dit vindt.

Uit de onderzoekgegevens die deze week bekend werden blijkt tevens dat de cijfers aanzienlijk anders liggen onder de groep ondervraagden die iemand kennen in hun omgeving die homoseksueel is. Dan blijkt opeens de acceptatie aanzienlijk hoger te liggen. Voor IGLA het bewijs dat openlijk uit (kunnen) komen voor je seksuele oriëntatie een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de acceptatie en erkenning van homoseksualiteit.
 
Klik hier voor alle onderzoekgegevens.

Deel dit artikel:  

Reacties:

WillenJ | 02-11-2017

Nou wees maar op je hoede, de Jodenhaat en Homohaat zijn weer flink aan het opbloeien en we weten waar dat toe geleid heeft, 6 miljoen Joden, Gehandicapten en Roma's en Gays vergast. Schrijf ik dus met een hoofdletter.

De regeringen verkopen onze rechten om hun nieuwe gevaarlijke inwoners welkom te heten, en daaaaaaaaaaaaaaar offerennnnnnnnnnnn ze graag maar dan ook heel graag minderheden voor op.


Stopislam | 02-11-2017

In Nederland willen ongeveer 1 miljoen moslims dat homo's uit de samenleving worden verwijderd.


Peter | 02-11-2017

Ik schreef al eerder dat ik me ernstig zorgen maak over de bewegingen in de samenleving die lijken op die van 100 jaar geleden. Minderheden worden aangevallen om de grote problemen in de wereld te masceren. Gebeurd door overheden en politieke groepen. De wereld/mensheid leert niets van het verleden, sterker nog... men wil het niet. Iemand haten is makkelijker dan problemen oplossen. Onze eigen overheid is ziende blind tegen bijvoorbeeld de Islam. Een ideologie die alles haat wat hun niet zint... Maar open grenzen voor hen. Ik hou mijn hart vast, iedere dag.


Ivo | 02-11-2017

En hoeveel procent van dat kwart bestaat uit van die altijd zo liefdevolle gelovigen?


Referendum! | 03-11-2017

Ik lees heel wat anders. Zie het als de uitslag een wereld Referendum. (Peiling dan).
Wat blijkt overtuigend? Als je homosexualititeit wilt verbieden hoor je bij de LOSERS! HAHA! Dan zit je in supportersvak Q een club aan te moedigen die KANSLOOS is. Dan zit je kompleet VOOR JOKER met je toeter en je vlaggetje. Islam of bisschop allemaal SUKKELS.

Zo lees ik het dan ;-)

Zouden we 2 of 3000 jaar terugleven, dan zouden we denken, nog 5 of 10% eraf, en de rest van de homohaters laten we gewoon stenigen of van een hoog punt kieperen, want dan kun je daar echt geen oorlogen meer mee winnen. Zo kansloos.


Erfzonde | 03-11-2017

Wat vreemd;AUS worstelt met 't homo huwelijk. Die onderzoeken geschieden altijd steekproefsgewijs. Merkel+Rutte houden 24/7/365 open huis. 200K in NL erbij in


Eng | 03-11-2017

Hoe kun je homosexualiteit nou verbieden? Wat een onzinnig gedoe. Staat immers niet op je voorhoofd geschreven. Maar, als we zo doorgaan met het uitvinden van enge software en nog meer enge genetische onderzoeken uitvieten waarbij we van alles kunnen vaststellen, moeten we er ook mee rekenen dat ooit eens de mens wťl helemaal doorgelicht wordt en doorzichtig is, en al je kenmerken, dus ook homosexualiteit, zichtbaar worden voor enge politieke systemen die dan inderdaad homosexualiteit gaan verbieden, want het is dan opspoorbaar en wij zijn dan uitgeleverd aan de nukken en grillen van viespeuken zoals de Putins, Assads en Erdogans en andere smeerlappen van deze wereld, die ons dan ook massaal gaan afslachten.


Marc | 03-11-2017

En daarom is het een schande dat het voorgestelde namen- monument in Amsterdam alleen de namen van omgekomen Joden in WO-2 bevat en niet de homo's, roma's en andere minderheden. Kom in actie!


Enge software! | 03-11-2017

Ik had vorige week wat advertenties op Facebook gezet. Daar kun je op van alles selecteren. Leeftijd, geslacht. Dingen die mensen zelf hebben opgegeven. Maar ik kon ook toch wel zo uitminstens 50 kleuren gay kiezen voor mijn reclame. Toch raar. Heb jij dat ooit opgegeven? Ikke niet. Maar je ze houden echt alles bij van je. Is gewoon een CIA systeem. En wordt pas echt eng als je weet dat dus nog steeds 25% van de wereld ons wil vervolgen. Want jouw hele prive verkopen ze dus ook gewoon aan elke Putin die er geld voor geeft. Of ergere types.


@Marc | 03-11-2017

Wist jij...... dat als homosexualiteit in Europa niet ooit, een dikke eeuw geleden en vervolgd was, mogelijk dat monument in Amsterdam er nooit had hoeven staan?
Een belangrijke raadsman en vriend van de Duitse keizer was homo. Die werd dus vervolgd. Waren een aantel mensen niet blij mee. En grepen dus zijn "tegennatuurlijke aard" aan om die letterlijk kapot te procederen. En dis geen contact meer met die keizer. De geschiedsschijvers zeggen dat juist deze man die keizer zeker had bewogen om nooit de eerste wereldoorlog te beginnen. Die daarna leidde tot de tweede.

Ik krijg er kippevel van als ik dat lees. En laat men zich nog maar eens afvragen wat zowel het maatschappelijk gevaar als het maatschappelijk belang is van homos.


JAN2 | 04-11-2017

Dus 3 kwart heeft er geen moeite mee. Als we ons nu op die 3/4 richten en die andere 1/4 gewoon negeren, want dat zullen wel voor bijna 100% gelovigen zijn van allerlei pluimage. Met die andere 3/4 bouwen we gewoon een feestje.


Yousje | 05-11-2017

Homo's en travestieten eisen dat ze hun eigen identiteit in de publieke ruimte maximaal kunnen uitleven. Dat gaat altijd ten koste van anderen, van moslims en vrouwen en kinderen.
Onze straten zijn beter homovrij. Als je dat soort dingen niet kunt of wilt laten, dan doe je ze maar achter gesloten gordijnen in je huis, zodat niemand er last van heeft. Beter helemaal verbieden en vervolgen.


Mike | 06-11-2017

Yuosje heeft een iq van een randdebiel


BertJan | 08-11-2017

Zogenaamd homofobe homohatende duikelnichten zijn een wereldwijde pest.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven