India viert tiende Gay Pride

13-11-2017 | In de hoofdstad van India, New Delhi, heeft zondag de tiende editie plaatsgevonden van de plaatselijke Gay Pride. Omdat homoseksualiteit nog altijd verboden is in India kwamen slechts enkele honderden mensen af op het evenement. De deelnemers riepen de overheid op om het wetsartikel 'Sectie 337' af te schaffen. Deze wet, die stamt uit de Britse koloniale tijd, stelt dat homoseksualiteit verboden is. Homo's lopen het risico op een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Of de wet op dit moment daadwerkelijk op grote schaal wordt toegepast is onduidelijk maar in 2014 werden nog 587 homoseksuele mannen vervolgd en veroordeeld. Volgens ingewijden is er nauwelijks politiek draagvlak om de wet af te schaffen maar volgens de deelnemers aan de Pride afgelopen zondag is er inmiddels wel een maatschappelijk draagvlak om homoseksualiteit uit het wetboek van strafrecht te halen.

Ook riepen de deelnemers zondag op om meer verdraagzaamheid te tonen aan de LHBT-gemeenschap. "Veel LHBT's blijven in de kast omdat ze bang zijn dat familie en vrienden hen verstoten. Acceptatie van homo's in je eigen omgeving is de eerste stap naar een beter leven en hopelijk ook een eerste stap op weg naar een India waar homoseksualiteit niet meer strafbaar is," aldus een homoactivist in de plaatselijk media.

Deel dit artikel:  

Reacties:

India | 13-11-2017

Nochthans wel land nummer 1 in mijn Google Analytics. Wel veel bounces. Het is nog wennen, dat merk ik goed.


Sarong | 14-11-2017

Idem voor NL mbt NLs-Indie. Steek de hand in eigen boezem en laat dat Hollandse vingertje maar weg!


@Joop | 14-11-2017

Toen de Hollanders in IndonesiŽ de laatste vinger in de pap haddem werden in ons eigen land nog vrolijk homo's of levenslange opsluiting of "vrijwillige castratie" aangeboden. Zeker als ze het met iemand onder de 21 hadden gedaan. Die mentaliteit zal in ons IndonesiŽ niet beter zijn geweest.

@Sarong: wel jammer dat het met gay rechten zo beroerd gaat nu. Niks geleerd van die kolonisatie? Ik zou er best es met iemand op Bali of zo een biertje over willen drinken, maar zelf dŗt blijkt niet meer te mogen. Dan houdt het wel een beetje op, hŤ? Hou je eigen vingertje dan ook maar in je sarong, maar niet aan je poepertje komen he?


K.N.I.L. | 15-11-2017

Reactie refereerde aan je (1ste) post waar je rept over vooruitgang. Verder zegt naam Joop net zo weinig als Sarong. Geestig dat Bali wordt genoemd, want dat is 't enige eiland dat Hindoe is. Toch verwantschap met India. Alcohol is eerder 'n probleem op de overige -Moslim- eilanden. Kop thee smaakt ook lekker.


Martijn@Joop | 17-11-2017

Je Hollandse sarcasme spat er weer vanaf. Blijkbaar ken jij de geschiedenis niet goed.
De Nederlanders destijds hebben in voormalig Nederlands-Indie de bevolking letterlijk als SLAVEN behandeld. Want het blanke ras is superieur. Terecht dus dat het huidig Indonesie zijn eigen koers vaart, en breekt met zijn bloederige koloniale verleden. Gelukkig begint ook in Nederland steeds meer het besef aan de oppervlakte te komen wat er destijds is gebeurd en te lang onder het stoffige tapijt is gebleven. Lees ook eens wat over de politionele acties destijds!


Niet trots | 17-11-2017

Maar toch een paar vragen.
Oink-Oink.
Hadden die zelf bootjes om de oceanen te bevaren en handel te drijven?
Hadden die zelf al industriŽle plantages?
Waar werden die produkten geld waard, op de haven in IndonesiŽ of in de haven van Ams/Rotterdam?
Kwam die kris diep genoeg om naar olie te boren?
Bleven de katholieken zonder onze aanwezigheid ook weg om alle ongelovigen te kerstenen en op brandstapels te gooien?
Ik heb er nog meer.
Wel natuurlijk heel vies:
- Politionele acties.
- Uitbuiting.
- De Molukkers een eigen land beloven dat nooit meer waargemaakt kon worden.
- Dat je op sommige plekken in IndonesiŽ geen biertje mag drinken.
Ik heb er nog een paar.
Niet trots. Wel een beetje alles in zijn perspectief en in zijn tijd zien, hŤ?


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven