Chemseks onder homomannen

20-11-2017 | Homomannen die aan chemseks doen hebben meer risicovolle seksuele contacten en hebben vaker een seksueel overdraagbare aandoening (soa) dan andere homomannen. Dit blijkt uit onderzoek van de soa-polikliniek van de GGD Amsterdam. Het onderzoek werd gedaan om een beeld te krijgen van hoe vaak chemseks voorkomt in Amsterdam. De soa-polikliniek van de  GGD Amsterdam rapporteert dit onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Sexually Transmitted Diseases. Dit onderzoek is uitgevoerd in 2016 onder de bezoekers van de soa-polikliniek en onder bezoekers van een dating app voor homomannen. Drie chemseksmiddelen zijn hierbij onderzocht: gammahydroxyboterzuur (GHB), crystal methamfetamine (Crystal Meth) en mephedrone (Miauw miauw).

Chemseks is seks onder invloed van bepaalde verdovende middelen en vindt met name plaats onder homomannen. Van de homomannen die de soa-polikliniek bezochten gaf ruim 17% (van de bijna 5.000 mannen) aan in de afgelopen zes maanden aan chemseks te hebben gedaan. Onder bezoekers van een online dating app was dit percentage hoger, namelijk ruim 29%. Van de heteroseksuele bezoekers aan de soa-polikliniek had slechts 1,5% aan chemseks gedaan.

Bij homoseksuele soa-polikliniekbezoekers die aan chemseks deden werd vaker een bacteriële soa vastgesteld, maar werden er niet méér nieuwe hiv-diagnoses gevonden in vergelijking met homomannen die niet aan chemseks deden. Ook hadden homomannen die aan chemseks deden meer sekspartners, meer soa gerelateerde klachten en vaker anale seks zonder condoom. Verder waren ze vaker hiv-positief en vaker voor een soa gewaarschuwd door een eerdere sekspartner.

Het onderzoek van de GGD laat zien dat bij hiv-negatieve homomannen, chemseks een risicofactor is voor een bacteriële soa. Bij hiv-positieve mannen werd geen effect van chemseks gevonden op het krijgen van een bacteriële soa. De meeste chemseksgebruikers gaven aan eens per maand of minder aan chemseks te doen. GHB was met ruim 90% het meest gebruikte middel, gevolgd door crystal methamfetamine (22%) en mephedrone (16%). Slechts 6% gaf aan chemseksmiddelen te hebben geïnjecteerd. Ruim 80% van de gebruikers gaf aan in de afgelopen maand ook seks te hebben gehad zonder een van de genoemde middelen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mike | 20-11-2017

Het is de realiteit. Het lijkt een opvulling van leegte. Misschien dat je je aandacht kunt verlegen van iets halen van iemand naar iets brengen en dan natuurlijk niet alleen in seksuele zin. Zou misschien de leegte ook wat verdrijven.


Tja | 20-11-2017

Een zielig clubje idioten die blijkbaar zonder drugs geen sex kunnen hebben, als ze dan toch de weg al kwijt zijn dan heeft PREP hier ook geen zin meer.


Die apps! | 20-11-2017

Opvallend dat app gebruikers dik 10% meer aan de chems zitten. Maar de meeste gaan dan ook echt alleen maar over sex. Op één van die apps heet dat NSA (no strings attached), dus wippen en oprotten; ik wil niet eens weten hoe je heet. Zonder foto geen reactie. Dat werk. Dan moet ook nog iedereen het liefst om de hoek wonen, en al die smoelen uit de buurt heb je al honderd keer gezien. De greep naar chems hoort bij die oppervlakkigheid. De meesten zitten trouwens vol met dealers ook. Logisch.


Bokkenpoot | 20-11-2017

Geen woord over het rampzalige hepatitis C die toch echt floreert bij chemsex


Zum Kotzen. | 20-11-2017

Leuk nieuws vandaag en zeer positief voor de homo emancipatie welke reeds goed aan het afbrokkelen is in Nederland, stel overspannen homo kerels die maar één ding willen veel drugs en onbeschermde seks .

Geen wonder dat de gay scene zo bekend staat, en dan ook nog een sop mijn
kosten van de zorg verzekering een kuur tegen HIV welke per maand 400 euro kost.
Onbeschermde seks en de gevaren ervan graag zelf betalen, en gelijk het eigen risico ook weg.


Heterosdoenhetne | 21-11-2017

'Zum kotzen' moet zich niet zo aanstellen. Het fenomeen: "kijk nou, zij verpesten het voor ons normale homos" is te triest voor woorden. Dat zeiden de clones vroeger ook over Boy George. Iedereen is verantwoordelijk voor en over zijn eigen gedrag. Bovendien doen heteros net zo veel drugs als de homos. Alleen, wanneer wij het doen, dan zijn het de smerige, perverse, hedonistische homos. Al heb ik niets met chemie op, behalve dat ik mijn plee ermee poets, maar toch.


Onbeschermd | 21-11-2017

Ooit kwam er HIV. Toen zei de Wereld Gezondheids Organisatie al snel: Geen medicijnen tegen dus kapotjes gebruiken. We moesten 20 jaar lang elke porno twee keer bekijken. Of er wel kapotjes gebruikt werden. Mensen met AIDS zaten onder de plekke en gingen snel dood. Vies.
Ooit kwam er Zika. Plathoofdbabies. De Wereld Gezondheids Organisatie zei al snel: Geen medicijnen tegen dus kapotjes gebruiken.
Er is nog steeds niks om Zika te bestrijden.
Maar hoor je daar nog wat over? Nee. Want hetero's zijn niet vies.

Misschien dat homo's wel vaker "onbeschermde sex" hebben omdat ze zich zelf niet echt beschermd voelen. Op straat slaan ze zo je tanden eruit. En de politie heeft andere prioriteiten. Er lopen was politici hand in hand en daar mogen we dan blij mee zijn. Al een hele eer voor viezerikken.

Homo's kunnen inderdaad onbeschermde sex hebben ja. Op allerlei manieren. Want ook van hoesten kan je ebola krijgen.


Ophouden | 21-11-2017

Met goedpraten dat je homo bent!


Nick | 21-11-2017

Nou de twee bovenstaande inzendingen slaan als kut op lul, wat een onzin.
Natuurlijk hebben homo's gevaarlijke seks, pas nog een heel stuk in de belangrijke Engelse kranten over gestaan. Gay are self destructive !
Nichten in de gay scene staan stijf van drugs, an daarom weten ze niet meer of ze veilig of onveilig vrijen. Ten tweede is een anus nu éénmaal zeer gevaarlijke plaats om besmet te worden, de slijmvlieslaag is zeer dun.


Oh ja? | 21-11-2017

Een kut niet dan?


Engerland | 21-11-2017

Thatcher: Alle homos verbieden. Geen homo bladen meer. De Gaykrant,al staat er geen bloot foto in, en al zit ie in een blanco envelop, geef maar tonnen uit dat de douane ze uit de post vist. (Iemand nog kritiek op Poetin?)
Blair: Socialist. Maar in de sex voorlichting op scholen was het thema homosexualiteit toch nog wel even 20 bushaltes te ver. Dat was even ondenkbaar. (Iemand nog kritiek op Poetin?)
Inmiddels "mogen" we daar trouwen en tegelijk mag heel Europa oprotten (Iemand nog kritiek op Poetin?).

De Engelse pers. Lekker belangrijk.


WillemJ@Engerd | 21-11-2017

Je bent zeker zelf al besmet dat je zo agressief komt reageren, schei toch uit.
Je wilt zeker ook die 400 euro pillen per maand van je zorg verzekering ontvangen om lekker onveilig te vrijen. Grootste gedeelte van de gay scene welke actief seks heeft staat stijf van de genots middelen.


Engerd@WillemJ | 21-11-2017

Zijn gewoon feiten.
Over Thather: Klopt.
Over Blair: Klopt.
Over Zika: Klopt.
Over HIV en Amerika: In Amerika, destijds, was de wanhoop zo groot dat ze voor elke overledene een kleedje gingen maken: The Quilt. Die werd zo groot dat ie niet meer te vervoeren was.
Ik kan zo bronnen posten. Is niks agressiefs aan. Gewoon homo geschiedenis.
Over mezelf:
Qua relaties nog katholieker dan de paus.
Nog nooit vreemd geweest.
Nog nooit enige soa gehad.
Mijn tanden hebben 12.500 gekost. Elke Hoofddorpse Pizzabezorger die er naar wijst krijgt een visitekaartje van mijn tandarts.
Wel al in bed gelegen zonder Zuster Klievia ernaast (onbeschermd dus, als je het zo wilt noemen).
Pim was de man van debat. Dus niet alleen wat vinden maar ook onderbouwen. Het valt me op dat mensen vaak wat vinden zonder te onderbouwen. Het valt me op dat alle politici nep-homo's zijn. Wilders. Rutte. Plasterk. Klaver. Sinds Pim er niet meer is. Vind wat, maar onderbouw het ook. Dàt is een debat.
Het valt mij op dat homo's nog steeds zichzelf lopen te verexcuseren.
Ik zou er bijna zelf van aan de chems gaan. Ik hou het bij een borrelen een peuk. En een beetje lezen en schrijven. Voorlopig genoeg aan.
Geef je 400 Euro maar aan eendjes voeren. Mooi doel.


Marc | 21-11-2017

Oorzaak en gevolg? Dat je na t nemen van drugs de remmen los gooit snap ik. Maar waarom neem je dan drugs?
En qua 400 euro pillen... Alsof anticonceptie, abortus en mediation na een echtscheiding over de omgang met de koters gratis is.


Leesbril | 21-11-2017

Kim Yung Klein en Dik
Assad van Syrië
Trump met dat ondergoed model naast hem.
Wil er iemand nog mijn leesbril lenen, of gaat het ook zonder?


WillemJ@ Engerd | 21-11-2017

Hahahahahahahaha zo is het wel goed, toch schrijf je wel erg leuk. ga een mooi boek schrijven talent heb je zeker , dus wat let je.

Zeker weten. En wat een groot stuk.


Sorry | 21-11-2017

Moest ondergoed standbeeld zijn.


@WillemJ | 21-11-2017

Als iedereen het met je eens is, dan ben je een dictator. Een ouwe lul. Een Mugabe. Ik ben het liever oneens. Dat houdt me jong. Zodra je altijd maar gelijk hebt ga je dood.


Nep-nicht | 22-11-2017

Mladiets ook al krijsend afgevoerd bij uitspraak. Wat hij voelde zich niet lekker. Zou ik waarschijnlijk ook niet zijn na massamoorden, dat daargelaten. En dan Trump. Die een winkeldief in China een VIP behandeling geeft. En gaat zeiken dat zijn vader niet dankbaar is. Vader worden is 1 keer neuken en klaar. Je wordt er niet eens incontinent van!

Het lijkt wel of iedereen bij de Jeanettes uit Tilburg wil horen. Echte kerels, bestaan die eigenlijk nog?


Uitlaat | 23-11-2017

Jammer dat homo's altijd 'n orgaan in willen waar iets anders uit wil. Zijn ze de richting kwijt of heet dat tegen de stroom in?


J.D. | 25-11-2017

wat een KUT site met een KUT redactie is dit toch!


mal | 27-11-2017

@J.D.

Ik had even een jaartje reces van deze site genomen, om vandaag eens te kijken hoe het er voor staat. Je hebt helemaal gelijk maar vergeet ook nog wat: De bezoekers zijn al precies even KUT.


Rutte | 28-11-2017

Doe niet zo mal joh! Biesar!


Einstein | 03-12-2017

GHB was met ruim 90% het meest gebruikte middel, gevolgd door crystal methamfetamine (22%) en mephedrone (16%)... das toch al gauw 128%... En 367% gebruikt een condoom...


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven