Voetballers blijven in de kast

04-10-2017 | Het zou goed zijn als een grote groep professionele voetballers tegelijk uit de kast komt. Dat zei Greg Clarke, voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), bijna een jaar geleden. Hij riep voetballers, actief in de Engelse voetbalcompetities, op om zich bij hem aan te melden om samen "het laatste taboe in de voetbalwereld te doorbreken". Maar tot nu toe heeft zich niet één voetballer gemeld en dus is de actie, om op de eerste speeldag van het nieuwe voetbalseizoen massaal uit de kast te komen, niet door gegaan.

"Ik heb openhartig gepraat met atleten uit diverse sportdisciplines over het onderwerp homoseksualiteit, maar voetballers laten het afweten," aldus Clarke in de Britse media. Hij vraagt zich hardop af waarom hij het vertrouwen van voetballers nog niet heeft gewonnen en waarom ze hem niet willen ontmoeten."Maar ik neem het ze niet kwalijk," aldus Clarke, die vervolgens de conclusie trekt dat er nog zeer veel werk verricht moet worden rond het thema homoseksualiteit binnen het voetbal. "En dit is niet alleen bij ons een probleem," zegt Clarke. "Over de hele wereld blijven voetballers in de kast."

De Britse homoactivist Peter Tatchell zegt dat er misschien wel vijfhonderd homoseksuele voetballers actief zijn in de diverse Engelse professionele voetbalcompetities. Hij liet eerder al weten dat het mooi zou zijn als enkele van hen op 11 oktober, de internationale Coming Out Dag, uit de kast zou komen om zo een voorbeeldfunctie te kunnen vervullen voor de vele duizenden homoseksuele sporters die worstelen met hun geaardheid binnen de plaatselijke voetbalclub. Ook Kevin Miles van de Football Supporters Federation liet weten dat het goed zou zijn als voetballers op 11 oktober aandacht vragen voor dit probleem. "Supporters accepteren homoseksuele voetballers sneller als niet één maar een aantal actief zijn op de velden."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Té Homo! | 04-10-2017

Ik hou juist niet van voetbal omdat ik het veel té homo vind. Want.

Om te beginnen zijn het alleen maar mannen. In korte broekjes. Die enkel hun benen mogen gebruiken (wat al een hoog Ru Paul gehalte heeft, die regel). En ze mogen mekaar verder twee, meestal veel te lange speelrondes vooral niét aanraken.

En dan aan het einde gaan ze allemaal samen in hun blootje douchen! Ook als ze verloren hebben!

Het ligt er te dik bovenop, wat mij betreft. En dan massaal stug volhouden dat niemand homo is lijkt deel van dat hele spelletje te zijn.

Ik vind er niks aan.


Owja | 04-10-2017

Er loopt ook steeds een andere man rond die de hele tijd "op zijn fluitje blaast". Maar die doucht dan daarna alleen.

Raar spel.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven