Vier jaar geeist voor mishandelen homostel

05-10-2017 | Tegen de hoofdverdachte van de mishandeling van een homostel, in oktober vorig jaar op de Ruijterkade in Amsterdam, werd donderdag tijdens de zitting voor een rechtbank in Amsterdam vier jaar cel geëist. De 24-jarige Mamadou D. wordt ervan verdacht een groot aandeel te hebben gehad in de zware mishandeling van twee homoseksuele mannen. Hem is poging tot doodslag en openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Twee medeplegers komen in een later stadium voor de rechter.

Het homostel werd in de vroege ochtend van 16 oktober 2016 zwaar mishandeld op de De Ruijterkade. Bij de mishandeling werd het homopaar voor 'kankerflikkers' uitgescholden door de drie mannen. Ze werden vervolgens zonder enige aanleiding geschopt en geslagen toen zij na een verjaardagsfeest met hun scooter van de pont op de Ruijterkade in Amsterdam reden. Een van de slachtoffers liep een schedelbreuk en een hersenbloeding op. Zijn partner liep een zwaar gekneusde nek op.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er overweldigend bewijs dat de verdachte schuldig is maar D. ontkende donderdag iedere betrokkenheid bij de mishandeling achter het Centraal Station en stelde zichzelf niet te herkennen op de getoonde beelden van een bewakingscamera. Voor het OM weegt zwaar mee dat D. een lang strafblad heeft. Hij is eerder veroordeeld voor woninginbraak en vernieling en zat nog in zijn proeftijd. Verder heeft hij meerdere taakstraffen gekregen voor onder meer een opiumdelict. Iemand van Slachtofferhulp, die namens de slachtoffers in de rechtbank aanwezig was, vertelde dat de slachtoffers hun leven proberen op te pakken, maar dat dat moeizaam gaat.

De rechtszaak begon donderdag overigens zeer opvallend. Mamadou D. was in eerste instantie niet aanwezig in de rechtbank omdat hij tijdens een eerdere zitting zeer geschrokken was van de media-aandacht. Maar de rechter liet donderdag weten dat dit geen reden kon zijn om niet te verschijnen tijdens de zitting en liet hem ophalen uit het detentiecentrum waar hij in voorarrest zit.

Deel dit artikel:  

Reacties:

ram1966 | 05-10-2017

hoppa, op de trein naar Istanbul, de hoofdstad van Marokko


Peter | 05-10-2017

Mamaatje D. was errug geschrokken van de media aandacht.... tssss
Waarschijnlijk schrikt homo-Nederland weer van het taakstrafje wat deze sukkel gaat krijgen.
Want, vandaag in het nieuws, iemand die met 105km per uur door een straat is gereden waar 50 is toegestaan en een jonge jongen heeft doodgereden kreeg 240u werkstraf, dus ach.... een homo schoppen en slaan? zullen we het houden op 120u?
Kutland is het geworden dit mooie Nederland


Karel | 05-10-2017

Lang leve de multiculturele samenleving !


Alles.... | 05-10-2017

Wat ooit vrolijk besneden is in zijn kindertijd is potentieel gevaarlijk. De taart al gebakken en de vlag kan uit. De meesten vinden daar later vrede in. Maar die paar die flippen, die flippen dan ook gelijk helemaal door.


BertJan | 06-10-2017

Ik heb geen enkel racismegevoel in mijn hele body maar die naam Mamadou lijkt mij niet zo oerhollands. Kan de onverdraagzaamheid ooit ophouden aub?
Ik bedoel als je hier geniet van onze vrijheden heb er dan meer eerbied voor.
Wellicht is Mamadou 'n doodsbang duikelnichtje, met rammelingen opgevoed.
Als Mamadou het niet op gays heeft laat Mamadou dan naar MamadoniŽ gaan
of beter nog hier in de lik jarenlang stevig doorgepaald worden. Eigen schuld.


OerHollands? | 06-10-2017

Dat is een ras dat al helemaal niet bestaat. Zelfs de koning is van een Frans huis, uit naam, verder veelal Duits en de koningin is van ArgentiniŽ. Als je goed doorpluist zijn we allemaal afstammelingen van buitenlanders.

We zijn wel heel goed in zeggen, wij stonden hier het eerst op de camping (al jaren!), en die lege plek daar is niet voor jou, maar voor mijn schoonmoeder. En die komt volgende week.


harrie | 06-10-2017

OerHollands ,dat ras bestaat echt wel,met onze eigenaardigheden net als zoveel andere landen en rassen die hebben er zijn natuurlijk over de vele eeuwen mensen van andere landen bijgekomen,gelukkig met een aanpassingsvermogen,die een groot deel van de immigranten van nu, schijnen te missen,als je immigreert hoor je je aan te passen aan het land waar je voor gekozen hebt,dat is een plicht,aan gewone landverhuizers hebben we niets en zullen altijd voor buitenlanders aangezien worden.


Oerhollands | 07-10-2017

Dat het een heleboel gedoe is om nog een regering te vormen, omdat er 1 mannetje heel veel campingplekken bezet houdt in het parlement (die allemaal niks mogen vinden zonder zijn goedkeuring), enkel om te klieren, en bij de gratie van heel veel mensen die inmiddels ook niks beters weten, toont wel aan dat dat oer-Hollands vŤr weg is. Die Mammalou gaan we natuurlijk nooit wat aan hebben. Dŗt is wel duidelijk.
Dat de "vlaggendrager van de Hollandse vlag" uit historisch de grootste achterbuurt provincie komt van het hele land en verder iedereen zich onder de voet laat lopen, daar zie je heel duidelijk aan wat er nog over is. Van de "oerHollander". Weinig.

En nog minder die zich afvragen, hoe losten ze dat vroeger dan op. Terwijl juist op dat fundament het hele land gebouwd is. Maar de bouwtekening kwijt.


@Peter | 07-10-2017

4 jaar lik is geen taakstarfje. Ga er zelf maar eens 4 jar inzitten


Constantijn | 07-10-2017

Kijk, dŪt is nou een ethische kwestie, heren informateurs. En niet dat geneuzel van jullie tijdens de formatie!


JAN2 | 08-10-2017

4 jaar is nog te weinig voor dit soort tuig.


Pride | 08-10-2017

Hij verbaast zich over de media aandacht. Blijkbaar snapt hij niet waarom iedereen het zo erg vindt. "Was maar een homo toch" hoor ik hem al zeggen. Op welke school heeft hij gezeten? Wat leren zijn ouders hem?
Als je oerhollands bent dan respecteer je de grondwet en sta je voor de verworvenheden van de vrije cultuur. Dan bemoei je je met alles maar gebruik je nooit geweld. Dan toon je interesse in de ander om er zelf beter van te worden. Dat is oerhollands.


Jan Peter Balken | 08-10-2017

Ik riep het toŤn al! Het was wel een hele dure media training, en ik heb daarna echt heel veel moeten oefenen voor de spiegel. Maar:

Waar is die VOC mentaliteit?


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven