Veel ophef over regenboogband voetballer

21-10-2017 | Op initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation droegen alle aanvoerders in de hoogste Nederlandse voetbaldivisie vorig weekend een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Met het dragen van de regenboogband werd steun betuigd aan LHBT's en vroegen de initiatiefnemers aandacht voor diversiteit in zowel het betaald- als amateurvoetbal. In ons land werd de actie goed ontvangen maar dat was niet overal zo. De aanvoerder van eredivisieclub Vitesse, dat vorige week zondag tegen Heracles speelde, droeg ook een regenboogband. Guram Kashia, die uit Georgië komt, kreeg de afgelopen week in zijn vaderland om deze actie zeer veel kritiek.

In Georgië is homoseksualiteit allerminst geaccepteerd en dat bleek uit de vele reacties op internet en de media van Georgië. De commentaren in bijna alle sportkranten spraken over een schande, dat hun speler, Kashia komt al jaren uit voor het nationale elftal en werd twee maal speler van het jaar, homoseksualiteit moest "promoten". Velen waren van mening dat de speler door zijn actie niet meer uit mag komen voor het nationale elftal van Georgië. "Hij is het nationale shirt niet meer waardig en zou nooit meer mogen uitkomen voor zijn land. Het is een schande wat hij heeft gedaan al werd hij waarschijnlijk door zijn werkgever gedwongen aan deze actie deel te nemen," aldus één van de commentaren in één van de grootste kranten van het land. De nationale voetbalbond van Georgië is milder in zijn oordeel en laat weten dat Kashia nog altijd welkom is.

GaySite.nl berichtte ook:
12-10-2017 | Aanvoerders dragen regenboogband

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 22-10-2017

Veel ophef? Uit GeorgiŽ? Ach kom op mensen, laten we ons druk maken om belangrijkere zaken dan ons druk te maken over GeorgiŽ. Dat land is dommer dan dom alleen hebben ze dat nog niet in de gaten.


Peter | 22-10-2017

Guram Kashia zal ongetwijfeld hebben voorzien hoe de reacties in zijn thuisland zouden zijn. Daarom veel respect voor hem dat hij de band toch heeft gedragen.


Joop | 22-10-2017

Respect voor Guram. Dat hij kritiek zou krijgen wist hij.


han linders | 27-10-2017

Mag een aanvoerder van welke club dan ook weigeren omdat hij de actie niet zitten?


Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:55 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | Louisa & Rosanna

21:30 | Gordon Gaat Trouwen

23:59 | Grey's Anatomy

Recent uit de kast!

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

| Brandon Flynn (acteur)

| Colin Jackson (presentator)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven