Uit de kast komen is niet altijd een optie

11-10-2017 | Vandaag op de Internationale Coming Out dag lanceren COC Nederland, Movisie en Rutgers de website comingin.nl. Coming In is voor biculturele LHBT's voor wie uit de kast komen géén optie is, bijvoorbeeld omdat zij in een omgeving leven waarin hun gevoelens niet worden geaccepteerd.

Volgens de initiatiefnemers werkt Coming In aan empowerment en (zelf-)acceptatie van biculturele LHBT's. Met Coming In agenderen COC Nederland, Movisie en Rutgers niet alleen meer aandacht voor deze doelgroep, maar ook een nieuw perspectief op 'uit de kast komen'. LHBT-zijn ligt in biculturele kringen vaak nog gevoelig. Waar 91% van de autochtone Nederlanders vindt dat homomannen en lesbische vrouwen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen, ligt dat percentage lager in Surinaams-Nederlandse (86%), Antilliaans-Nederlandse (84%), Marokkaans-Nederlandse (62%) en Turks-Nederlandse (54%) kringen (onderzoek door het Sociaal Cultureel Planbureau 2014). LHBT-jongeren die opgroeien in biculturele of sterk religieuze kringen kunnen behoorlijk in de problemen komen, wanneer zij zelf, hun familie, omgeving of geloof hun gevoelens niet accepteren.
 
Zichtbare rolmodellen zijn een belangrijke factor in de (zelf-)acceptatie van biculturele LHBT's en hun omgeving. Vandaar dat Coming In werkt met ambassadeurs. In de woorden van de zangeres Shary-An, ambassadeur: "Veel biculturele LHBT-jongeren twijfelen tussen hun eigen gevoelens en de opvattingen van hun familie, omgeving of geloof. Voor hen is het belangrijk om te weten dat er anderen zijn zoals zij. Als ambassadeur wil ik laten zien dat ze er niet alleen voor staan en zo bijdragen aan de acceptatie van biculturele LHBT-jongeren in Nederland!"

Deel dit artikel:  

Reacties:

Thierry | 11-10-2017

Heel vreemd: eerst werd tientallen jaren lang ontkend dat migranten een bovengemiddelde, problematische pleurishekel hebben aan homo's!
En nu wordt het aloude trots uit de kast komen en normaliseren van homoseksualiteit door de massale komst van migranten naar Nederland ingewisseld voor 'coming in'.

Een heel gevaarlijke ontwikkeling.

Wat door eerdere generaties werd bevochten, wordt nu opgeofferd op het altaar van de multikul.


Mooie site | 11-10-2017

Ken je die mop van die vent die die blinde naar de overkant van de straat helpt? En dat die blinde daarna zei, "maar ik wou helemaal niet oversteken!"

Ik moest ineens aan die mop denken.


Pffffff | 11-10-2017

Staat echt helemaal NIKS op voor lesbische Eskimo's! Zonde van de subsidie!


Abdel | 12-10-2017

Het venijn zit in het prachtige woord "bicultureel". Als je zogenaamd integreert maar niet wil kiezen voor de cultuur van je gastland, breng je jezelf in dit soort onmogelijke situaties.


Ach | 12-10-2017

In Japan is 1 keer per jaar een groot religieus feest waar ze met enorme en vooral stijve pikken over straat gaan. Zo groot mogelijk. Tegelijk is het tonen van een toefje schaamhaar weer meer vulgair. Ik wil daar toch nog eens een biertje gaan drinken als dat corso voorbij komt. Vooral omdat die cultuur nog ouder is dan de onze. Nadat zelfs Star Wars is overgenomen door Mickey Mouse raak ik een beetje heel erg uitgekeken op al die andere films, weet je?


Joopdiemen | 13-10-2017

Helemaal mee eens Joop


Homolette | 13-10-2017

Tja, wie in de kast wilt blijven, mag er van mij gerust in blijven. Niemand heeft het recht anderen tegen hun wil ergens in te stoppen of uit te trekken. Iedereen heeft recht er op dingen te doen zoals hij of zij het wilt, zonder druk van buitenaf. En, in de kast blijven is ook een mensenrecht.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

08:05 | Will & Grace

17:35 | Neighbours

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven