Nederlander opgepakt in Indonesische homosauna

08-10-2017 | De Indonesische politie heeft vrijdagavond rond tien uur in de hoofdstad Jakarta een inval gedaan in een populaire homosauna. Er zijn in totaal 58 mannen opgepakt, waaronder één Nederlander. Zaterdag werden alle arrestanten publiekelijk voorgeleid. Onder de arrestanten zaten ook enkele medewerkers en de eigenaar van sauna T1. Hen wordt het faciliteren van een seksinrichting ten laste gelegd. Alle acht buitenlanders onder de arrestanten, waaronder de Nederlandse man, zullen volgens de politiechef niet worden vervolgd. De overige mannen hangt een celstraf van maximaal zes jaar boven het hoofd wegens overtreding van de lokale zedenwetten. Pornografie en prostitutie zijn verboden in Indonesië.

Homoseksualiteit is niet verboden in Indonesië, behalve in de provincie Atjeh waar de sharia wetgeving van kracht is. Wel rust nog altijd een groot taboe op de levenswijze van LHBT's en is er vorig jaar een procedure bij het Constitutionele Hof gestart om seks tussen mannen weer strafbaar te maken. Ondanks dat homoseksualiteit niet verboden is in Indonesië stelt de huidige regering toch dat homo's een "abnormale seksuele afwijking" hebben en "dat er geen ruimte is voor een groeiende LHBT-gemeenschap". Door het groeiend aantal homofobe maatregelen van de Indonesische regering is een hetze ontstaan tegen de homogemeenschap in Indonesië. Het toenemend aantal arrestaties en razzia's van de laatste maanden zorgt eveneens voor veel onrust in de LHBT-gemeenschap.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 08-10-2017

Niet te geloven dit. Overal waar moslims in de meerderheid zijn gaat het mis als het gaat om de positie van homo's. En dit gebeurt in steeds meer landen, ook aan de randen van Europa. Ik ben geen fan van populistische partijen, maar ik kan me wel steeds meer voorstellen waarom mensen daarop stemmen. De islam is echt een verschrikking.


Marc | 08-10-2017

Wat mensen besluiten zonder dwang met elkaar te doen en dat eens vrij laten, hoe moeilijk....


Pim | 08-10-2017

De islamisering van IndonesiŽ loopt de spuigaten uit.

De oude wijken van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn door de islamisering ook te gevaarlijk geworden voor homo's. De islamitische jongeren zorgen er voor dat de straten van 'hun' wijken geheel homovrij zijn.

En de Nederlanders laten over zich heen lopen en schilderen nog maar weer een zebrapad in felle kleuren - alsof dat helpt.

Het enige dat helpt om Nederland te verdedigen tegen de islamisering is : geen enkele moslim meer toelaten en degenen die er zijn en zich misdragen het leven ongelooflijk zuur maken.

Het wordt tijd dat homo's knokploegen oprichten en die homohatende moslimjongeren eens een lesje leren dat ze nooit zullen vergeten.


Pride@Pim | 08-10-2017

Een knokploeg zal er vast niet komen en zou anders ook meteen afgerost worden door het straattuig dat geweld heel normaal vindt.
De primitieve achtergrond en de machocultuur zijn ook de oorzaak van de achterstanden en een vrijwel kansloos bestaan in de toekomst.
Ook IndonesiŽ zal een kansloze toekomst tegemoet gaan met veel geweld, onderdrukking en terreur, nu dat land toegeeft aan de primitievelingen die het liefst terug naar de middeleeuwen willen.


Elk land..... | 08-10-2017

Waar de economie klote gaat, of de macht wankelt, begint homo's te vervolgen. Want gemakkelijke prooien en leuke persberichten "dat er orde op zaken wordt gesteld".

Dus wees blij met het nieuwe kabinet, zet je schouders er onder voor groei. Want de eerste pik die eraf gaat is de jouwe. Die heeft immers geen functie.

IndonesiŽ. Olieprijs gehalveerd. Krap budget. Ze moeten toch wat positiefs te melden hebben?


Ik zeg maar zo.. | 09-10-2017

ik zeg maar niks! Ik zeg niet Rusland, ik zeg niet katholiek, ik zeg niet, homohaat.... Ik zeg eerst alle moslims op transport en daarna al die verwende zeiknichten die, ik zeg maar niks!, de meest vreselijke dingen roepen over andere, mede-minderheden en mede-potentiele slachtoffers.


Ik zeg ..... | 09-10-2017

Haat is haat


JAN2 | 09-10-2017

@Ik zeg maar zo.....Duw dat hoofd nog maar even lekker dieper dat zand in.


Nico | 09-10-2017

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


Vermijden | 09-10-2017

Wie ook maar twee hersencellen heeft, zou ze ook moeten inzetten wanneer hij naar een land gaat waar er heel wat te doen is omtrent homosexualiteit. Ja kunt wel schreeuwen dat dat land anti gay is, maar, je kunt je ook voor de korte duur van je verblijf inhouden en je gezonde mensenverstand gebruiken en daardoor dit soort dingen vermijden.


De Boekhouding | 09-10-2017

Als de oliemiljarden halveren, dan maakt het niet zo veel verschil meer of jij nog wel of niet naar Bali vliegt. Andersom zullen er meer Amerikanen zijn die er juist heen willen. En Russen.


cliff | 10-10-2017

IndonesiŽ is al een lange tijd NIET MEER veilig voor toeristen, en voor LHBTI-toeristen en mensenrechten is IndonesiŽ al helemaal ONVEILIG.


Damocles | 10-10-2017

Tja, wie zijn vertier als pikkenkluiver in I pndonesiŽ wilt zoeken, moet wel heel erg masochistisch zijn, met dat homophobe zwaard van Damocles over zich hangend. Tja, het is maar net wat je zieke fetish is als zelfhater.


Amsterdam! | 11-10-2017

Er was vroeger in Amsterdam een underground homo blad. Met als subtekst "Uit zelfhaat geboren". Ik kan niet meer op de titel komen. Help me eens?

Ik heb toen eens, lang geleden, met de maker gesproken. Heb er nog een soort van homo-Mohammed B gevoel van over.

Uit zelfhaat geboren. Als het bij mij thuis weer es extra gezelig was, dan ga ik de volgende dag extra fluitend de was doen. Of de tuin. Nog nooit last van zelfhaat gehad.

Grappig woord, Damocles. Maar wel een beetje grieselig.

Hoe heette de blad nou ook alweer. Ik word oud! Ze hebben ooit een theater recensie van me overgenomen. Over Robert Long. Dus ik word ERG oud inmiddels.

Zelfhaat! Het woord alleen al! Het is nog dommer dan godverdomme zeggen zonder te weten wat je zegt.


KUTJELIKKER | 12-10-2017

GELUKKIG BEN IK EEN KUTJELIKKER EN GEEN KONTENBONKER HAHAHAHA


Jij dubbel mazze | 12-10-2017

Ik hoop nooit blind te worden. Want dan zie je geen kut meer, maar je ruikt ze dubbel. Voor jou anders dus dat wens ik je dan ook van harte toe. ha ha ha


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven