"Maak Noord-Holland Regenboogprovincie"

06-10-2017 | Noord-Holland moet net als de provincies Drenthe, Gelderland, Groningen en Flevoland een Regenboogprovincie worden. GroenLinks heeft daartoe een initiatiefvoorstel ingediend. Met dit voorstel wordt het college van Gedeputeerde Staten opgeroepen om zich samen met betrokken partijen in te zetten om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners te bevorderen.

Rosan Kocken, Statenlid van GroenLinks, vindt dat de provincie Noord-Holland een grotere rol kan en moet spelen in het verbeteren van de sociale acceptatie van de LHBT-gemeenschap. "Juist als overheid moet je laten zien dat het accepteren en ondersteunen van elkaar, van alle verschillende identiteiten en dus ook van LHBTIQ+'s, belangrijk is. We kunnen veel meer doen dan alleen het hijsen van de regenboogvlag. Als Regenboogprovincie zouden we bijvoorbeeld LHBTIQ+ organisaties actief kunnen gaan steunen, de omvang van discriminatie in kaart proberen te brengen en meer Noord-Hollandse gemeenten motiveren om een Regenbooggemeente te worden, waarmee ze beloven om aandacht voor LHBTIQ+ emancipatie duurzaam te verankeren in hun beleid. Bij elke lokale overheid zou het tegengaan van discriminatie bovenaan het prioriteitenlijstje moeten prijken." Wanneer en of Noord-Holland zal worden uitgeroepen tot Regenboogprovincie is vooralsnog onbekend.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mooi initiatief | 07-10-2017

Maar kun je straks nog ergens rustig een potje neu....????? Zonder gevoelsmatig toch die rollator van de commissaris der koning in je slaapkamer staat? Met een doekje?


Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

Recent uit de kast!

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl Onderzoek

Wanneer heb jij voor het laatst een hiv-test gedaan?

Langer dan 3 jaar geleden

Nog nooit

Korter dan een maand geleden

Korter dan een half jaar geleden

Het afgelopen jaar

Korter dan 3 maanden geleden

Ongeveer 2 jaar geleden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven