Lesbiennes trouwen 24 maal

06-10-2017 | Volgende week donderdag zal in Amsterdam een zeer bijzonder huwelijk worden voltrokken. Het Nederlands-Belgische kunstenaarsechtpaar Fleur Pierets en Julian P. Boom zullen elkaar voor de tweede maal in korte tijd het jawoord geven. Het symbolische huwelijk maakt onderdeel uit van een kunstproject waar de twee op 20 september mee begonnen. Toen gaven ze elkaar voor het eerst hun jawoord in New York (foto) en het lesbische echtpaar gaat het komende jaar in alle landen trouwen waar dat mogelijk is. De tour heet 'Project 22'. "We willen met onze reis de openstelling van het huwelijk voor homoparen onder de aandacht brengen. Het idee is ontstaan toen we merkten dat vrienden van ons niet eens wisten dat je toentertijd in slechts 22 landen kon trouwen als homopaar," aldus het stel. Inmiddels is het huwelijk opengesteld in 24 landen en het doel is al deze landen aan te doen.

Als tweede trouwlocatie staat Nederland op het programma. De Amsterdamse wethouder Kukenheim zal op donderdag 12 oktober om 12.30 uur het huwelijk voltrekken in De Groene Bocht op de Keizersgracht 452. Na Amsterdam gaat het stel, dat al ruim zeven jaar bij elkaar is, naar België en Frankrijk. Vanaf november is de rest van Europa aan de beurt. Te weten Portugal, Spanje, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland en Malta. Medio mei worden de oceanen overgestoken naar IJsland, Canada, Mexico, Colombia, Brazilië, Uruguay, Argentinië en Nieuw-Zeeland. Uiteindelijk eindigt de reis in oktober, wanneer het dan 24-keer gehuwde echtpaar een laatste keer trouwt in Zuid-Afrika. Mogelijk wordt ook Australië nog aangedaan, als daar volgende maand wordt besloten om het homohuwelijk te legaliseren, al weten de vrouwen niet precies hoe de reis naar Down Under in te passen in het drukke schema.

Van de tour zal een uitvoerig verslag worden gemaakt, er zal een boek en een documentaire worden gemaakt. Meer informatie over de tour is te vinden op de website van 'Project 22'.

GaySite.nl berichtte ook:
22-01-2018 | Lesbische kunstenares overleden
18-12-2017 | Noodlot treft lesbisch kunstenaarsechtpaar

Deel dit artikel:  

Reacties:

Hendrik | 07-10-2017

24 keer trouwen en het dan Project 22 noemen. Wat is hun volgende project? De lagere school afmaken en leren tellen?


JAN2 | 08-10-2017

Typisch een lebbisch project.


Kunst | 11-10-2017

Het verschil tussen kunst projecten en politieke projecten is groot. Een kunstenaar sterft arm en wordt pas na zijn of haar of het (haha) dood begrepen. En vermogens waard. Een politicus wil liever even snel langs de koning voor een eedje, een paar jaar veel werk, papieren tekenen en zo. Dan vallen op iets lulligs en dan een functie bij een "pak nog drie leningen joh suffie-bank". En daarna teruggevraagd om een nieuwe regering te vormen. Omdat alles wat daar zit ÚÚk wel graag zo een Melkert carriere wil!

Deze dames doen gelukkig een kunstproject. Dat is in elk geval BTW neutraal, er hoeft geen spaarzaamheidsboete voor ingevoerd te worden en het onderbroekje mag gewoon aanblijven bij de Burgerlijke Stand. Ik vind dat al een hele geruststelling.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven