Homo-organisatie verliest rechtszaak

20-10-2017 | De Rechtbank in Limburg heeft donderdag geoordeeld dat SP-gedeputeerde Daan Prevoo zich niet schuldig heeft gemaakt aan het "belazeren" van homobelangenorganisatie Stichting Roze Limburg en oud-voorzitter Annelies Hintjes.

Volgens Hintjes draait het allemaal om afspraken over nieuw homobeleid in de provincie die gemaakt werden in aanloop naar de laatste Provinciale Statenverkiezingen. De plannen van de stichting voor nieuw homo- en transgenderbeleid in Limburg werden gestuurd naar de lijsttrekkers van de SP, PvdA en GroenLinks. Als zij de plannen, middels het indienen en steunen van een motie, ook na de verkiezingen zouden onderschrijven beloofde Roze Limburg als tegenprestatie in campagnetijd reclame te maken voor de linkse partijen via de website en hun netwerk. Volgens de oud-voorzitter van Roze Limburg reageerde SP-gedeputeerde Daan Prevoo positief op het voorstel en stuurde reclamemateriaal. De oud-voorzitter stelt dat hiermee de overeenkomst werd aanvaard maar dat Prevoo de afspraken nooit is nagekomen.

Prevoo ontkende in dagblad De Limburger met klem dat hij een deal zou hebben gemaakt met Roze Limburg. "Natuurlijk hebben wij nooit een overeenkomst gesloten, dan zou ik omkoopbaar zijn." Ook de rechter is nu van mening dat er nooit een akkoord is gesloten en dat de gedeputeerde dus geen afspraken heeft geschonden.

GaySite.nl berichtte ook:
07-10-2017 | Homo-organisatie daagt politicus voor de rechter

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pfffff | 20-10-2017

De echte en neutrale homwebsites maar lullen om wat reclame verkocht te krijgen voor weinig. En zo een "belangenorganisatie" duikt gelijk in de vette subsidiepotten. Met als tegenprestatie politieke propaganda (vast voor maar een blaadje dat nog met de stencilmachine wordt gemaakt). Eenzijdinge propaganda ook nog. Maar goed dat de rechter een stokje heeft gestoken voor deze (overigens typisch Limburgse) constructie.


Henk | 20-10-2017

Gaap wat een saai reaguursel van ene pff.
In NL worden aan de lopende band landelijk deals gesloten tussen lobby organisaties en politiek. Dat zijn echt niet alleen banken die meeschrijven aan overheidsbeleid voor verbeteringen van toezicht van de eigen banken sector. Of de NL bandensector die strenge regels laat verdwijnen.
Nu we het toch over lobby hebben. Laat Den Haag eens het subsidie-infuus van de randstad beperken. Het valt tegenwoordig niet meer uit te leggen dat er naar een stad als Amsterdam 3×zoveel subsidie per inwoner gaat als een gemiddelde stad. Allesbehalve efficient. Steek die honderden miljoenen beter in innovatie! Dan weer het volgende zinloze project om mensen aan het werk te houden.


Arnold | 20-10-2017

Censuur censuur.
Weer een dozijn reacties 'verdwenen'
Schrap maar snel alle reacties webmaster en hef je site maar op.
Als je zonder uitleg voortdurend normale reacties verwijderd heb je geen bestaansrecht.


Pfff Mop | 20-10-2017

Zitten 2 nonnen in de trein door Limburg. Zegt die ene: "Ik ruik de mijnen!" Zegt die andere "Ja, ik de mijne ook!"

Dat die SP'er snel terugkrabbelt terwijl ie wél al snel zijn bannertjes had gestuurd, stinkt natuurlijk ook! Als de mijne.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven