Homo-organisatie daagt politicus voor de rechter

07-10-2017 | Homobelangenorganisatie Stichting Roze Limburg heeft SP-gedeputeerde Daan Prevoo voor de rechter gedaagd omdat hij gemaakte afspraken niet zou zijn nagekomen. De zaak diende afgelopen donderdag maar Prevoo was bij deze zitting niet aanwezig. Volgens Annelies Hintjes, de oud-voorzitter van Roze Limburg, in dagblad De Limburger draait het allemaal om afspraken over nieuw homobeleid in de provincie die gemaakt zijn in aanloop naar de laatste Provinciale Statenverkiezingen. De plannen van de stichting voor nieuw homo- en transgenderbeleid in Limburg werden gestuurd naar de lijsttrekkers van de SP, PvdA en GroenLinks. Als zij de plannen, middels het indienen en steunen van een motie, ook na de verkiezingen zouden onderschrijven beloofde Roze Limburg als tegenprestatie in campagnetijd reclame te maken voor de linkse partijen via de website en hun netwerk.

Volgens de oud-voorzitter van Roze Limburg reageerde SP-gedeputeerde Daan Prevoo positief op het voorstel en stuurde reclamemateriaal. De oud-voorzitter stelt dat hiermee de overeenkomst werd aanvaard maar dat Prevoo de afspraken nooit is nagekomen. "Een groot (achteraf) gebakken lucht verhaal van Prevoo," stelt Roze Limburg op haar website. Ook de andere partijen hebben zich na de verkiezingen op geen enkele manier ingezet voor het nieuwe homo- en transgenderbeleid voor Limburg zoals voorgesteld door de homobelangenorganisatie. De oud-voorzitter eist nu dat Prevoo in de media toegeeft dat er afspraken zijn gemaakt. De advocaat van Prevoo zegt in de Limburger dat uit niets blijkt dat er een overeenkomst is. "Er is geen akkoord ondertekend. Prevoo was en is bereid om zijn steun te geven aan het verbeteren van de positie van homo's en transgenders. Het sluiten van een akkoord met de verplichting om een motie in te dienen is heel iets anders. Dat achtte hij niet juist omdat dit afbreuk zou doen aan zijn onafhankelijke positie als volksvertegenwoordiger. Dergelijke afspraken heeft hij dan ook niet gemaakt." De uitspraak in deze zaak volgt binnen twee weken.

GaySite.nl berichtte ook:
20-10-2017 | Homo-organisatie verliest rechtszaak

Deel dit artikel:  

Reacties:

Limbrug | 08-10-2017

Dus ja, no comment.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven