Gay Games 2022 naar Hong Kong

31-10-2017 | De elfde editie van de Gay Games zullen in 2022 in Hong Kong plaatsvinden. Het is voor het eerst dat dit internationale sportevenement voor de LHBT-gemeenschap plaatsvindt in een Aziatisch land. Het besluit viel maandagavond in Parijs na een langdurige vergadering van de Federatie van Gay Games.

Er hadden zich dit maal een recordaantal van zeventien steden opgegeven als gaststad voor de spelen. Onder hen Washington D.C., Salt Lake City, San Francisco en het Mexicaanse Guadalajara. Ook Kaapstad en Tel Aviv hadden zich kandidaat gesteld maar trokken zich in een eerder stadium al terug. De jury koos voor Hong Kong omdat daar de beste sportfaciliteiten zijn en ook het voorgestelde cultuurprogramma sprak de federatie aan.  

De Gay Games vinden volgend jaar plaats in Parijs. Tussen 4 en 12 augustus worden in de Franse hoofdstad 15.000 deelnemers uit 70 landen verwacht. Er staan inmiddels 36 verschillende competities op het programma naast tal van culturele evenementen en internationale conferenties. Eerdere edities van de Gay Games waren onder andere in San Francisco (1982), New York (1994), Amsterdam (1998), Sydney (2002) en Keulen (2010).

Deel dit artikel:  

Reacties:

Interessant! | 31-10-2017

Hong Kong is een beetje een proeftuintje voor China. Onderdrukking van homo's kwam pas met de communisten, die dat weer van Ons Westen hadden afgekeken. Voor die tijd was het dusdanig geen thema dat er niet eens een woord voor homo bestond. En dat in een beschaving die ouder is dan de onze. Het gebeurde, bestond en geen Chinees die uit de kast moest.

Ik ben heel benieuwd wat voor feestje ze er van gaan maken.


#Neemme | 03-11-2017

Tot midden 19de eeuw was homosexualiteit niet als zodanig gedefinieerd in de beperkte betekenis van nu. Gaf 't sexuele spectrum v/d mens veel beter weer dan 't huidige hokjesgedoe en etiketten opplakkerij. Sex is 'n fluÔdum en laat zich niet in 'n afgebakende "pot" of "poot" plaatsen. Hadden die Antieke beschavingen goed begrepen. Die schreeuwerige en lawaaiige Yankee "beschaving" daarentegen totaal niet. Nu weer #metoo! Hoereren via sociale media is ook 'n vak apart.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

18:20 | SpangaS

18:30 | The Ellen Degeneres Show

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

21:30 | Gieren met Goor

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

| Mike Parrow (worstelaar)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven