Eerste conferentie voor en door lesbiennes

09-10-2017 | Afgelopen weekend is in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen voor de eerste maal de 'European Lesbian* Conference' gehouden. Deze driedaagse conferentie had als doel de zichtbaarheid en de levenskwaliteit van lesbiennes in Europa te vergroten. Er deden ruim vijfhonderd vrouwen uit vijfenveertig landen mee aan de conferentie. Het evenement werd zondag afgesloten met een demonstratie door het centrum van Wenen.

Tijdens de conferentie stelden de deelnemers vast dat er veel te weinig geld gaat naar onderzoek. "In 2013 en 2014 werd internationaal ruim een half miljard euro uitgeven aan aan LHBT-gerelateerd wetenschappelijk onderzoek. Slechts twee procent hiervan werd besteed aan onderzoek speciaal gericht op de lesbische gemeenschap," aldus één van de aanwezigen die er vervolgens voor pleitte meer geld vrij te maken voor deze doelgroepgroep. In de aanbevelings-rapportage, die zondag werd overhandigd aan de organisatie van de conferentie, staat ook dat de positie van lesbiennes moet verbeteren. "Haatmisdrijven tegen lesbiennes moeten beter vervolgd en zwaarder bestraft worden en de positie van vrouwen in het algemeen moet aanzienlijk verbeteren," aldus de rapportage, waarin de tevens wordt vastgesteld dat alleen dan de levenskwaliteit van lesbiennes in Europa kan verbeteren.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Potten! | 09-10-2017

Histories altijd heibel. Ze móesten en eigen avond op het COC zňnder mannen. En dan de helft weglopen zonder betalen. Het heeft ook wel zijn oorzaak. Want én vrouw, en lebsisch. Dus dubbel de lul (of kut?). Ook vaak veel trouwer aan elkaar (al is dat echt geen criterium voor waardeoordelen meer...). De gordijnen dicht, de luxaflex ook. En dan maar hopen dat die gepensioneerde bankdirecteur van boven niet alsnog door de brievenbus komt hijgen. Feitelijk waren ook de hetero vrouwen die in de jaren '70, om te emanciperen, en hun mannen onder druk te zetten, "Liever Lesbisch" gingen roepen mega aan het discrimineren. Draai dat bandje maar es terug en luister met het oor van nu.

En dan ook wat fooi krijgen voor een conferentie. De dames hebben wat mij betreft groot gelijk. Ook als ze nog steeds geen vent op hun feestjes willen zien. Aan de levenskwaliteit van potten valt inderdaad nog veel te verbeteren.


Marc | 10-10-2017

Een half miljard aan onderzoek naar LHBT... tjesus, wat je daar mee zou kunnen doen. zondegeld waarmee alleen de nieuwsgierigheid van de wetenschappers wordt bevredigd. 2 procent gaat naar lesbo gerelateerde studies, da's dus 1 miljoen. Lijkt me best genoeg.


Toch waardevol! | 10-10-2017

Straks heeft elke kroeg immers 28 verschillende WC's. Met een eigen COC-boterletter. En dan heb je eindelijk weer wat te lullen in de kroeg. Hebbie dat gezien, die daar op de hoek gaat altijd op WC Q! Errug he? Ik heb eens fotos gezien in de Panorama van wat die hebben.


Reageer

Naam:
Reactie:

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:25 | Papadag

Recent uit de kast!

| Uri Kokia (basketballer)

| Mark Foster (zwemmer)

| Rutina Wesley (actrice)

| Kevin Spacey (acteur)

| Dan Amboyer (acteur)

| Gordon Thomson (acteur)

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GaySite.nl Onderzoek

Wanneer heb jij voor het laatst een hiv-test gedaan?

Langer dan 3 jaar geleden

Korter dan 3 maanden geleden

Korter dan een maand geleden

Ongeveer 2 jaar geleden

Korter dan een half jaar geleden

Het afgelopen jaar

Nog nooit

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven