Homo-asielzoeker mag in azc blijven

29-09-2017 | De rechtbank in Alkmaar heeft vrijdag geoordeeld dat een homoseksuele Syrische asielzoeker, die op uitnodiging van Nederland in het azc in Alkmaar verblijft, niet mag worden overgeplaatst. De Syriër zit in het azc in Alkmaar met enkele andere homoseksuele asielzoekers om tot rust te komen in een veilige omgeving. Het COA vond in mei een nieuwe opvanglocatie voor de man maar dit bleek een woonhuis te zijn waar ook enkele 'strenggelovige Arabische mannen' woonden. Hij weigerde naar deze, volgens hem onveilige situatie te verhuizen waarna het COA een rechtszaak tegen de man aanspande.

De sharia-rechtbanken in Syrië hebben alleen vorig jaar al enkele tientallen mannen ter dood veroordeeld omdat zij homoseksueel zouden zijn. De meeste slachtoffers werden geblinddoekt en, aan handen en voeten gebonden, van een gebouw gegooid. De asielzoeker, die nu in Alkmaar zit, vluchtte voor dit geweld naar Turkije maar ook daar bleek hij niet veilig. Nederlandse autoriteiten haalden de man naar Nederland en gaven hem op basis van zijn traumatische ervaringen door zijn geaardheid een verblijfsstatus.

De rechter oordeelde vrijdag dat de man gezien zijn ervaringen uit het recente verleden zich terecht niet veilig voelt in een huis samen met 'strenggelovige Arabische mannen'. Op basis hiervan hoeft hij niet te verhuizen en mag hij voorlopig blijven wonen in het azc in Alkmaar. Het COA moet op zoek naar een nieuwe, veilige woonomgeving voor de homoseksuele asielzoeker.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Huib | 29-09-2017

Wat doen die " streng gelovige Arabische mannen" in Nederland? Zouden die onder de indruk raken van Pechtold hand in hand met een man op het binnenhof? Of is het niet meer dan begrijpelijk dat steeds meer homo's zich tegen deze nieuwkomers met hun intolerante geloof gaan richten?


Arabheid. | 29-09-2017

In mijn ogen zijn die zogenaamde streng gelovige arabieren de echte heidenen.


J.D. | 29-09-2017

Het COA zou onder verscherpt toezicht gesteld moeten worden. Wat deze waanzinnige instantie doet is met geen pen te beschrijven. Ze leven in een compleet eigen wereld die niets met de Nederlandse en Westerse wereld te maken heeft.


corrupt? | 30-09-2017

is het coa corrupt?


maar | 30-09-2017

sommige moeten dus hun huis delen met andere mensen.

zo leuk is het dus niet voor die nieuwkomers.

op zich hoeft streng gelovig niet een probleem te zijn voor zover ze het voor zich zelf houden en niet anderen hun waarden opleggen.
en als ze andere sexuele waarden ook accepteren.


JAN2 | 30-09-2017

Antw: Ja het COA is corrupt.


Laat ze nog maar | 02-10-2017

Want:
1. Als je door die mother-fucker van een Assad je straat bent uitge-barrelbombed, je in een bootje bijna verzopen bent, dan een paar duizend kilometer hebt moeten lopen met je Google maps en 2% batterij, om een rustig plekje te vinden, dan heb je effe tijd nodig.
2. In de tussentijd kun je, terwijl je bijkomt, leuke ideetjes opdoen. Als je dan toch teruggaat om op te bouwen, dan kun je daar wat aan hebben. (Je weet nooit of wij ooit eens die kan uit moeten vluchten, toch?)
3. Je kan ook gelijk bijleren wat je beter nžet mee terug naar huis neemt.


Seculair Nederla | 03-10-2017

Daar hebben we het probleem toch al:
Poppetjes in de lucht, paarden met vleugels, spaghettimonsters, sprookjes, strenggelovigen. En dat in een zgn 'seculaire staat'.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven