Historische toespraak tijdens Curaçao Pride

29-09-2017 | Minister-president Rhuggenaath van Curaçao heeft donderdag tijdens de vijfde Gay Pride op het eiland een, volgens de organisatie, "historische toespraak" gehouden. De Prideweek werd geopend met een PrideWalk door de straten van Willemstad. Aansluitend was een muzikaal evenement met enkele sprekers. Rhuggenaath riep op homo's te accepteren. Hij zei het niet te accepteren als mensen in angst leven vanwege hun geaardheid. Rhuggenaath noemde zichzelf premier van iedereen op Curaçao. "Ongeacht hun huidskleur, achtergrond, inkomen, geloof en ja... ook hun geaardheid. Ik kan vrijuit over straat lopen, trots op wie ik ben en de mensen van wie ik hou: mijn vrouw en mijn familie. Wie ben ik dan om anderen te veroordelen die trots zijn op wie ze zijn en van wie ze houden?"

Homoseksualiteit is op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee nog altijd een taboe. Toch zijn er de afgelopen jaren kleine stapjes gezet richting de acceptatie van homoseksuelen. Twee jaar geleden werd voor het eerst in de historie van Curaçao een officiële Gay Pride gehouden. Voor de bijeenkomst werd uiteindelijk een vergunning afgegeven door de autoriteiten van het eiland waar tot dan nu toe telkens de Pride-bijeenkomst werd verboden. Politici en ook geestelijk leiders op het eiland verzetten zich fel tegen de Gay Pride in de openbare ruimte waardoor een vergunning nooit werd afgegeven. Ook dit jaar was er weer verzet en veel kritiek op de aankondiging dat Rhuggenaath de Gay Pride zou openen.

Twee maanden geleden werd door een vooraanstaande politica opgeroepen om een referendum te houden zodat de bevolking zich kan uitspreken over de komst van het homohuwelijk. Curaçao is een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en het huwelijk is er nog altijd niet opengesteld voor paren van het zelfde geslacht. Wel kan een homohuwelijk worden bijgeschreven in de burgerlijke stand van het eiland. Een huwelijk tussen twee mensen van het zelfde geslacht voltrokken in Nederland is overal binnen het Koninkrijk geldig. Dus ook op Curaçao.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Chatboy | 29-09-2017

We zullen direct een box voor Curaçao aanmaken. Met op de Regio lijst:
- Strand Noord
- Strand Zuid
- Strand Oost
- Strand West
- Voor de hut
- Achter de hut
- Bij palmboom 1
- Bij palmboom 2
- Bij palmboom 3


Marc | 01-10-2017

vast geld nodig van Nederland, binnenkort? Of ben ik dan te cynisch?


JAN2 | 02-10-2017

Nee hoor Marc. je bent verdomd goed realistisch. Laten ze eerst maar het geld gaan weghalen bij de corrupte regering en drugsbaronnen aldaar.


cliff | 04-10-2017

Dit is inderdaad een historische toespraak. Als je mensenrechten een warm hard toedraagt moet je nooit zwichten voor welke partij of voor welke geestelijke dan ook, gewoon je rug recht houden en gewoon openlijk spreken over en oproepen tot acceptatie en diversiteit.
Acceptatie en diversiteit brengt extra kleur in de kleurrijke Cariben.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay op TV

22:00 | MVS

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Lellebel de Musical. | klik hier

Recent uit de kast!

| Felix Jaehn (DJ)

| Sophie Vercruyssen (bobsleeer)

| Hurley Haywood (coureur)

| B. Van Spilbeeck (journalist)

| Matt Evers (schaatser)

| Ariela Barer (actrice)

GayNieuws Quiz 2017

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen? Klik hier en doe de GayNieuws Kennisquiz 2017

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de behanndeling van HLBTI's in Egypte.

GayVideo | Perfecte dag homostel

| klik hier voor een grotere versie van deze video

GaySite.nl Onderzoek

Zou je willen dat je besneden was?

Ik ben besneden en zou onbesneden willen zijn

Ik ben onbesneden en tevreden

Ik ben besneden en tevreden

Ik ben onbesneden en zou besneden willen zijn

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven